انتخابات ریاست جمهوری و مجلس تجمیع می‌ شود؟

انتخابات ریاست جمهوری و مجلس تجمیع می‌ شود؟

۱۴۰۳/۱۱/۰۶ - ۱۳:۱۲:۲۶
|
کد خبر: ۳۳۲۰۳۸

هادی طحان، نظیف درباره احتمال تجمیع انتخابات مجلس و ریاست‌جمهوری گفت: براساس قانون اساسی دوره ریاست‌جمهوری و مجلس چهار ساله است.

به گزارش تجارت نیوز، بخش‌هایی از اظهارات سخنگوی شورای نگهبان در نشست خبری امروز را در ادامه می‌خوانید؛

درباره حقوق و دستمزد، ابهامی درباره افرادی که شامل حقوق کار هستند اما در دستگاه‌های اجرایی فعالیت دارند، وجود داشت براین اساس مشمولان قانون کار از بند ۲ این تبصره مستثنی هستند و شامل این موضوع نمی‌شوند.

هنوز نظرات کمیسیون عالی نظارت بر اجرای سیاست‌های کلی نظام به شورای نگهبان نرسیده است.

شورای نگهبان ۷۱ استعلام را از طرف دیوان عدالت اداری بررسی کرده است.

درباره سی اف تی و پالرمو که در حال حاضر در مجمع تشخیص مصلحت نظام در حال بررسی است با توجه به اینکه این لوایح یک بار در مجلس بررسی شده‌اند، در حال حاضر تصمیم‌گیری نهایی در این خصوص به عهده مجمع تشخیص مصلحت نظام است.

در صورت تشخیص و صلاح دید مجمع ممکن است شورای نگهبان در حیطه خود بررسی کند.

شورای نگهبان از نظرات فقهی دو مجمع در قم و تهران استفاده می‌کند.

مصوبه‌ای در دستور کار شورای نگهبان قرار نمی‌گیرد مگر اینکه گزارش این دو نهاد به شورا آمده باشد.

افرادی صاحب نظر به این مجمع دعوت می‌شوند و نظرات خود را مطرح می‌کنند. منتها تاکید می‌شود که ایده شورای نگهبان صرفا بررسی فقهی و شرعی مباحث است.

 در پاسخ به سوالی درباره تفکیک وزارت راه و شهرسازی: اگر این طرح در مجلس رای بیاورد درباره آن اظهارنظر خواهیم کرد. با توجه به اینکه فعلا یک فوریت آن تصویب شده و هنوز وارد جزییات نشده اظهار نظر درباره آن انجام نمی‌شود.

 در پاسخ به سوالی درباره درباره واردات خودرو: شورای نگهبان ایرادی درباره این مصوبه ندارد اما اگر ایرادتی از طرف هیات عالی نظارت بر سیاستهای کلی بر این مصوبه وارد باشد باید از خود آنها پرسیده شود.

برخی موارد بودجه همچنان از نظر شورای نگهبان مبهم و دارای ایراداتی است. اگر این ابهامات بر طرف شود از نظر ما شفافیتی که مدنظر برای بودجه است، تامین می‌شود.

داستان درباره مشارکت در انتخابات به این شکل است که ما مدام می‌گوییم مشارکت برای ما اهمیت دارد و برخی عزیزان تاکید دارند که نه شما در شورای نگهبان نمی‌دانید که مشارکت برایتان مهم نیست.

مشارکت مردم در انتخابات قابل مشاهده است.

حضور افراد و تفکرها هم در مشارکت انتخابات و هم در شرایط اجرایی کشور قابل مشاهده است.

یک رسانه وابسته به دستگاه‌های اجرایی و دانشگاه‌ها مدام این موضوعات را مطرح می‌کند در حالی که حتی در حال حاضر نزدیک به انتخابات هم نیستیم.

فرآیندهای برگزاری انتخابات برای سال آینده در حال برگزاری است مگر اینکه مجلس مصوبه جدیدی داشته باشد.

این اتفاق البته مسبوق به سابقه است و پیش از این هم یک بار انتخابات شوراها با یک سال تاخیر برگزار شده است.

براساس قانون انتخابات، انتخابات میان دوره‌ای حتما باید با یک انتخابات رسمی برگزار شود و در صورت به تاخیر افتادن، انتخابات میان دوره‌ای هم برگزار نمی‌شود.

شورای نگهبان بحث بررسی صلاحیت اعضای شوراها را نپذیرفته چون به تشخیص این شورا براساس قانون اساسی این موضوع در حیطه شورای نگهبان نیست.

شورای نگهبان با توجه به اینکه یک بار درباره آنها اظهارنظر کرده‌ایم دوباره نمی‌توانیم به آن ورود کنیم. اساسا ما نسبتا به لایحه پالرمو ایرادی نداشتیم. اما نسبت به لایحه CFT هم شورای نگهبان و هم هیات عالی نظارت بر سیاست‌های کلی نظام ایراد داشتند.