بودجه امسال آب به دستمان نرسيده است
وزير نيرو گفت با وجود آنكه در ماههاي پاياني سال هستيم، بودجه امسال بخش آب كه سال گذشته تصويب شده، هنوز به دستمان نرسيده و كمتر از نصف آن را دريافت كردهايم.
وزير نيرو گفت با وجود آنكه در ماههاي پاياني سال هستيم، بودجه امسال بخش آب كه سال گذشته تصويب شده، هنوز به دستمان نرسيده و كمتر از نصف آن را دريافت كردهايم.
به گزارش ايسنا، عباس عليآبادي شنبه و در آخرين روز از برگزاري بيستمين نمايشگاه تخصصي و بينالمللي صنعت آب و تاسيسات آب و فاضلاب از غرفه شركتهاي فعال در اين حوزه بازديد كرد. او در حاشيه نمايشگاه بينالمللي صنعت آب در جمع خبر نگاران در پاسخ به سوال ايسنا درخصوص حمايت و نقش بخش خصوصي در رفع چالشهاي وزارت نيرو، اظهار كرد: حمايت از بخش خصوصي براي جذب سرمايه وابسته به جذاب كردن محيط و كاهش ريسك سرمايهگذاري است، برنامه وزرات نيرو اجراي سياستهايي در همين راستاست. وي افزود: ريسكهاي مديريت شدهاي را در اختيارشان قرار دهيم و ريسكهايي كه قابل مديريت نيز هست را حذف كنيم؛ بهطوري كه دولت در اين بخشها نقش ايفا كند و با ايجاد بازارهاي مناسب فضا را براي اينكه بخش خصوصي بتواند از سرمايه خود بهره كافي را ببرد فراهم خواهيم كرد.
به گفته وزير نيرو به دنبال ايجاد ساز و كارهايي هستيم كه بخش خصوصي ضمن كاهش ريسك بتواند سود معقولي نيز داشته باشد. اكنون نيز اين بخش وارد صنعت آب و برق شده است بهطوري كه بيش از ۳۵ هزار مگاوات داوطلب براي سرمايهگذاري در بخش برق وجود دارد.
وزير نيرو با بيان اينكه برنامههاي بخش آب كشور كاملا مشخص شده و درخواستهايي را براي تأمين مالي طرحهاي اضطراري و اولويتدار بخش آب به هيات دولت و سازمان برنامه ارايه كردهايم، گفت: بخشي از اين درخواستها در مرحله تصويب قرار دارد اما هنوز تا نقطه هدف كه دريافت منابع مالي مورد نياز است فاصله داريم.
وي افزود: بودجه امسال بخش آب كه سال گذشته تصويب شده را با وجود آنكه در ماههاي پاياني سال هستيم هنوز به دستمان نرسيده و كمتر از نصف آن را دريافت كردهايم.
عليآبادي با بيان اينكه در حوزه آب در بخش شيرينسازي و بازچرخاني آب سياستهاي جدي براي حمايت از بخش خصوصي داريم، اظهار كرد: در بخش شرب نيز برنامههايي را در دستور كار داريم البته از گذشته خيرين در اين حوزه وجود داشتند، در حوزه سرمايهگذاري نيز در تلاش هستيم تا با ايجاد ساز و كاري ميزان سرمايه و فعاليتها را توسعه دهيم. وي با اشاره به وضعيت منابع آبي كشور، گفت: ايران در كمربند خشكي قرار دارد، كشورهاي مشابه ما و يا بدتر از ما نيز وجود دارد، در اين شرايط نميتوانيم از الگوهاي درآبي استفاده كنيم چراكه در منطقهاي قرار گرفتهايم كه آب كمي داريم. وزير نيرو افزود: در زمانهاي گذشته بيش از ۴۰۰ ميليارد متر مكعب آورد سالانه داشتيم كه از اين ميزان ۱۳۰ ميليارد متر مكعب آن در سفرههاي زيرزميني قابل استفاده بود. علي آبادي با تاكيد بر اينكه اكنون در حال حاضر شرايط به نحوي است كه اين عدد به كمتر از ۳۸۰ ميليارد متر مكعب است و بيشتر از ۱۵۰ ميليارد متر مكعب به آبخوانها بدهي داريم، گفت: سالانه حدود سه تا چهار ميليارد متر مكعب به اين عدد اضافه ميشود. وي با تاكيد بر لزوم صرفهجويي در منابع آبي، گفت: بايد به سمت بهرهوري حداكثري برويم، متاسفانه در بسياري از سفرههاي زيرزميني وضعيت خوب نيست ممكن است دچار فرونشست شويم. لذا بايد به سمت روشهاي بهرهور در تمام بخشهاي كشاورزي و صنعتي پيش برويم. وزير نيرو با بيان اينكه از بورس براي جذاب كردن اقتصاد آب و برق و افزايش انگيزه بخش خصوصي براي سرمايهگذاري در اين دو حوزه استفاده ميشود، گفت: يكي از رسالتهاي جدي وزارت نيرو در رابطه با مديريت منابع آب كشور صيانت از آبهاي زيرزميني و جلوگيري از برداشتهاي غيرمجاز است. به گفته علي آبادي به دليل كاهش شديد بارشها در سالهاي گذشته اكنون بسياري از شهرهاي كشور در وضعيت تنش آبي قرار دارند و وزارت نيرو تلاش دارد ضمن اولويتبندي اين شهرها نسبت به رفع مشكلات آبي آنها در دو فاز كوتاه مدت و بلند مدت اقدام كند. وي در بخش ديگر سخنان خود در خصوص حقابههاي ايران اظهار كرد: يكي از موضوعات بسيار مهم در حوزه آب، مديريت آبهاي مرزي است و با توجه به اينكه ايران به دليل موقعيت جغرافيايي در برخي مرزها دريافتكننده حقابه و در برخي مرزها تحويلدهنده حقابه است، سياست ايران در رابطه با آبهاي مرزي عمل به تعهدات و قوانين بينالمللي و رعايت انصاف است. بر همين اساس از كشورهاي همسايه نيز انتظار ميرود در رابطه با حقابههاي ايران رفتار مشابهي داشته باشند. وي افزود: در خصوص حقابه ايران از افغانستان نيز دولت تلاش دارد تا در سايه گفتوگو و تعامل با كشور همسايه و نيز استفاده از ظرفيتهاي بومي و محلي نسبت به حل مشكلات و تأمين حقابه اقدام كند. وزير نيرو در ارتباط با مديريت آب در بخش كشاورزي گفت: در رابطه با مديريت آب كشاورزي يكي از موضوعات مهم تغيير الگوي كشت و روي آوردن به كشت گياهان كم آب بر و سازگار با محيط و كشت گلخانهاي است كه وزارت نيرو در اين رابطه وظيفه تأمين آب و ترويج روشهاي صحيح بهرهبرداري از آب را بر عهده دارد، اما مسووليت اصلي بر عهده وزارت جهاد كشاورزي است كه البته ميدانيم برنامههاي مفصلي در اين رابطه در دستور كار دارند.
وي با بيان اينكه همچنين در اين بخش يكي از رسالتهاي اصلي وزارت نيرو صيانت از آبهاي زير زميني و جلوگيري از برداشتهاي غيرمجاز از آبخوانها است كه اين برنامهها نيز با همكاري وزارت جهاد كشاورزي و با جديت اجرايي ميشود: افزود: اولويت وزارت نيرو در اجراي برنامهها تمركز روي برنامه هفتم توسعه است. در سال جاري كمتر از نصف بودجه تصويب شده مديريت منابع آب كشور محقق شده است كه اين نشان ميدهد وزارت نيرو براي اجراي برنامه و پروژههاي خود به شدت به كمك بخش خصوصي نياز دارد. بر همين اساس در تلاش هستيم تا با جذاب كردن اقتصاد چه در بخش آب و چه در بخش برق امكان افزايش سرمايهگذاري در رابطه فراهم شود.
وي در خصوص برنامههاي وزارت نيرو براي جذاب كردن اقتصاد آب و برق گفت: يكي از ابزارهاي مهم وزارت نيرو براي جذاب كردن فضاي كسب و كار در صنعت آب و برق راهاندازي و توسعه بورس است و بر اين اساس آن دسته از مصرفكنندگاني كه فراتر از الگوي مصوب نياز به آب و يا برق دارند، بايد مازاد نياز خود را از بورس و با قيمتهاي معقولي كه در بازار تعيين ميشود، خريداري كنند.