پيام حاكميت براي تعامل با دنيا
فعالان اقتصادي با ارزيابي مثبت از حركت سياست خارجي كشور، عنوان كردند كه سخنان اخير رييسجمهوري حاكي از يك تاكيد ويژه براي بهبود و گسترش روابط با جامعه جهاني بود. رهبر انقلاب نيز اين فرصت را براي دولت ايجاد كردهاند تا شرايط را به نفع بهبود شرايط اقتصادي تغيير دهند.
فعالان اقتصادي با ارزيابي مثبت از حركت سياست خارجي كشور، عنوان كردند كه سخنان اخير رييسجمهوري حاكي از يك تاكيد ويژه براي بهبود و گسترش روابط با جامعه جهاني بود. رهبر انقلاب نيز اين فرصت را براي دولت ايجاد كردهاند تا شرايط را به نفع بهبود شرايط اقتصادي تغيير دهند. به گفته آنها، ايران با مشكلات اقتصادي عديدهاي روبهرو است و تحريمها، مشكلات داخلي و عدم بهرهبرداري كامل از ظرفيتهاي موجود، از جمله موانعي هستند كه رشد و توسعه اقتصادي را به چالش كشيدهاند. بخش خصوصي معتقد است با توجه به شرايط ويژه و نياز مبرم به همكاري و همافزايي، ميتوان اميدوار بود كه با تكيه بر عقلانيت، اتحاد و تعامل سازنده و پرهيز از هرگونه اختلافات داخلي نمايشي و بيحاصل، اين چالشها را پشت سر گذاشت. آنها از اعضاي مجمع تشخيص مصلحت نظام خواستهاند تا با نگاه به آخرين رهنمودهاي مقام معظم رهبري در زمينه لوازم «تحول» در جامعه مسلمين، تصميمي راهگشا و قاطع و تمامكننده به نفع اقتصاد ايران اتخاذ كند.
ضرورت پذيرش «FATF» از سوي مجمع
رييس اتاق ايران با اشاره به اينكه امروز كشور ايران با مشكلات اقتصادي عديدهاي روبهرو است، گفته است: تحريمها، مشكلات داخلي و عدم بهرهبرداري كامل از ظرفيتهاي موجود، از جمله موانعي هستند كه رشد و توسعه اقتصادي را به چالش كشيدهاند. اما با توجه به شرايط ويژه و نياز مبرم به همكاري و همافزايي، ميتوان اميدوار بود كه با تكيه بر عقلانيت، اتحاد و تعامل سازنده و پرهيز از هرگونه اختلافات داخلي نمايشي و بيحاصل، اين چالشها را پشت سر بگذاريم.
به گفته صمد حسنزاده، بيانات اخير مقام معظم رهبري و رييسجمهوري در جمع مسوولان نظام و سفراي كشورهاي اسلامي به نوعي نقشه راه
پيش روي سياست خارجي كشورمان را ترسيم كرده است، بهويژه آنجا كه رهبري معظم انقلاب فرمودند «انسان وقتي كه طرف خودش را شناخت، ممكن است معامله هم بكند، امّا ميفهمد كه چه كار بايد بكند. بايد بشناسيم، بدانيم.»
رييس اتاق ايران در ادامه افزود: يا نكاتي كه دكتر پزشكيان در زمينه رفع اختلاف با ديگر كشورها و گسترش تعامل به ويژه با كشورهاي همسايه مطرح كردند، پيام روشني در زمينه آمادگي عاليترين مقامات نظام جمهوري اسلامي ايران براي گسترش و تقويت مناسبات بينالمللي به شمار ميآيد.
اگرچه بخشي از مشكلات اقتصادي ايران به عوامل خارجي وابسته است؛ اما تجربه كشورها نشان ميدهد، آنها كه توانستهاند در برابر بحرانها ايستادگي كنند، با استفاده از تدبير درست و عقلانيت در تصميمگيريها، موفق به غلبه بر مشكلات اقتصادي شدهاند. مردم ايران كه همواره در سختترين شرايط پشت سر نظام و دولت ايستادهاند، اكنون چشم به همت و همدلي مسوولان دوختهاند تا گرههاي اقتصادي كشور گشوده شود. در اين راستا، تاكيدات مقام معظم رهبري و رييسجمهور بهويژه در روز عيد مبعث، بيش از پيش اهميت پيدا ميكند.
او در ادامه اظهار كرده: در كنار تدبير براي گسترش تعاملات بينالمللي و ايجاد روابط اقتصادي قانونمند با تمامي كشورها با حفظ كليه آرمانهاي ملي و اقتدار نظام جمهوري اسلامي ايران، توجه به ظرفيتها و توانمنديهاي داخلي كشور، از منابع انساني گرفته تا صنايع دانشبنيان و فناوريهاي نوين و اراده دولت براي اصلاح ساختارهاي اقتصادي، كاهش پيچيدگيهاي اداري، تسهيل فرآيندهاي سرمايهگذاري و توليد و در يك كلمه «مردميسازي اقتصاد»، راه را براي تحقق رشد پايدار هموار كرده و به رشد اقتصادي كشور سرعت ميبخشد.
حسنزاده در پايان عنوان كرده: ما در اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي ايران، به عنوان نمايندگان بخش خصوصي، آمادهايم كه در اين مسير، به عنوان بازوي مشورتي و اجرايي دولت، نقشآفريني كنيم و در كنار مردم و نظام، براي شكوفايي اقتصادي و تحقق منافع ملي تلاش نماييم. البته انتظار داريم اكنون كه بررسي دوباره پذيرش كامل FATF در دستور كار مجمع تشخيص مصلحت نظام قرار گرفته، بزرگان عضو اين مجمع محترم، با نگاه به آخرين رهنمودهاي مقام معظم رهبري در زمينه لوازم «تحول» در جامعه مسلمين، تصميمي راهگشا و قاطع و تمامكننده به نفع اقتصاد ايران اتخاذ نمايند.
مانع بزرگ بر سر راه پيشرفت اقتصادي
حسين پيرموذن، نايبرييس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي ايران نيز بيانات اخير مقام معظم رهبري و رييسجمهوري در عيد سعيد مبعث، گفت: مقام معظم رهبري در بيانات اخير خود با اشاره به اينكه بعثت امري مستمر و ادامهدار و تحولزا است و همچنين «عقل» و «ايمان» شرط وقوع تحول است، جامعه اسلامي را به اين سمت رهنمون كردند كه اگر به دنبال تحول و تغيير هستيم و خود را پيرو آموزههاي حضرت پيامبر (ص) ميدانيم، بايد «عقل» و «دين» را به عنوان دو موهبت الهي، چراغ مسير حركت خود قرار دهيم.
او، يك مانع بزرگ بر سر راه پيشرفت كشور از جمله در حوزه پيشرفت اقتصادي را تصميمات نابخردانه و غيركارشناسي دانست و بيان داشت: «تصميمگيري» يكي از مهمترين مباحث در عرصههاي مختلف سياستگذاري است و تشخيص شرايطي كه در آن قرار داريم، گام نخست يك تصميمگيري عقلاني در زمينه انتخاب يك مسير حركت يا راهحل مناسب براي حل مشكل است؛ بنابراين داشتن مهارت تصميمگيري مبتني بر عقلانيت، انتخاب بهترين مسير را ممكن ميكند.
به گزارش اتاق ايران، پيرموذن، با يادآوري اينكه يكي از مواردي كه با تدبير بزرگان نظام دوباره در دستور بررسي قرار گرفته، «بررسي پذيرش FATF» است، خاطرنشان كرد: از اعضاي مجمع تشخيص مصلحت نظام كه با اعتماد مقام معظم رهبري در اين جايگاه قرار گرفتهاند، انتظار داريم با اتكا به مسير و لوازمي كه رهبر انقلاب براي تحول به همه ما اعضاي جامعه مسلمين يادآوري نمودهاند، حكيمانه درباره FATF تصميمگيري نمايند.
او در عين اينكه از «استفاده از توان داخل» به عنوان اولين لازمه تحول اقتصادي در ايران نام برد، تصريح كرد: نارساييها در انتقال پول، يكي از مهمترين موانع توسعه تجارت خارجي است كه اميدواريم با پذيرش كامل FATF اين نقيصه برطرف شود. پذيرش FATF باعث ميشود كه افتتاح حساب بانكي در كشورهاي خارجي براي تجار ايراني تسهيل شود و مشكلات در زمينه انتقال پول حل شوند.
فرصت تغيير شرايط اقتصادي براي دولت فراهم شده
امير كشاني، رييس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي اصفهان هم گفته است: سخنان رييسجمهوري حاكي از يك تاكيد ويژه براي بهبود و گسترش روابط با جامعه جهاني بود. اين توسعه روابط، گامي مورد نياز براي بهبود رفاه جامعه است و اتاقهاي بازرگاني نيز در همين راستا فعاليت ميكنند.
او سخنان اخير رهبر انقلاب و رييسجمهوري را به عنوان راهگشا براي نقشه راه سياست خارجي كشورمان، بيان و اظهار كرده: هميشه اين فرصت دراختيار دولت بوده است كه به عنوان نماينده جامعه در عرصه ارتباطات بينالمللي، به نفع مردم كار كند. مقام معظم رهبري تاكيد كردند كه براي حضور در ميز مذاكره نياز به شناخت طرف مقابل است. رهبر معظم انقلاب اسلامي اين فرصت را براي دولت ايجاد كردهاند تا شرايط را به نفع بهبود شرايط اقتصادي تغيير دهد و ارتباط بيشتري با جامعه جهاني داشته باشيم.
او استفاده از فرصتها و پيمانهاي بينالمللي و حضور در مجامع بينالمللي را فرصت ويژهاي براي بهبود شرايط اقتصادي كشورمان دانست و تاكيد كرد: هماهنگي موجود بين سران قوا، بهترين فرصت است كه آحاد فعالان اقتصادي بايد از آن بهره ببرند و براي بهبود و تغيير شرايط به نفع جامعه و بهبود مستمر فضاي اقتصادي تلاش كنيم.
به گفته اين فعال اقتصادي، متاسفانه شرايط اقتصادي جامعه خوب نيست و اگر بخواهيم راههايي كه تاكنون رفتهايم را ادامه دهيم، به مقاصد جديدي نخواهيم رسيد. پيشنهاد مشخص بنده به دولت اين است كه يك بار براي هميشه از اقتصاد خارج شود، يك خروج قهرمانانه از اقتصاد داشته باشد و موضوعات اقتصادي را به جامعه بسپارد و از قيمتگذاري دستوري دل بكند.
كشاني تاكيد كرده كه دولت بايد اختيار فعاليت اقتصادي را به دست مردم بسپارد و بهبود شرايط به دست خود مردم انجام گيرد. لازم است به فكر بهبود ارتباط با جامعه جهاني و استفاده از پيمانهاي بينالمللي باشيم.
فوريترين نياز كشور
بهبود سريع مشكلات اقتصادي است
عبدالله مهاجر دارابي، هيات رييسه اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي ايران نيز گفته است: در داخل هم چپ و راست را كنار بگذاريم و پشت خط بعثت حركت كنيم. اين شدني است و همه با هم بايد كمك كنيم تا شعار وفاق ملي عملياتي شود. براي اين منظور، همه اركان نظام بايد محكم، از ته دل و با صداقت در كنار پرچم بعثت كه در دست رهبري است، قرار گيرند. به گفته او، ما بايد با همسايگان و دنيا ارتباط داشته باشيم. ما نميتوانيم خودمان را جدا كنيم و فوريترين نياز كشور نيز بهبود سريع و يك درجهاي مشكلات اقتصادي است. رهبر انقلاب اسلامي نيز مرتب پيامهاي خود براي رفع مشكلات اقتصادي را به كارگزاران منتقل ميكنند. بيانات رهبري درباره حل مشكلات اقتصادي، روشن است و سخنان رييسجمهور هم در راستاي بيانات رهبري و خيلي نزديك به همديگر بود و كل آن در كنار فرمايشات رهبري قابل جمع بود. از اين هماهنگي، نويد روزهاي بهتر قابل دريافت است.
به زودي تحريمها كه سد راه مذاكرات هستند، برداشته ميشوند
علي عبداللهيان، رييس اتاق بازرگاني اردبيل معتقد است كه امروز ايران مقتدر قادر است هم با شرق و هم با غرب معامله داشته باشد. معامله، داد و ستد است؛ يعني چيزي دادن و چيزي گرفتن. اين در همه زمانها براي ما متصور بوده و هست و ممدوح است. او عنوان كرده، غرب تا زماني كه از اريكه قلدري و زورگويي پايين نيامده و با تحريمهاي ظالمانه كه مرتب هم بر آن ميافزايد، دست برندارد معامله يا مذاكره معنايي ندارد. اميدوارم ترامپ آنقدر عاقل شده باشد كه بپذيرد بلوغ جمهوري اسلامي ايران قابل انكار نيست و حركت ناموزوني كه تا حالا اتفاق افتاده است را جمع كند و دستور برداشته شدن تحريمها را بدهد؛ آن وقت است كه ما ميتوانيم بپذيريم رييسجمهور ما در يك موضع قدرت و عقلانيت با آنها به مذاكره بنشيند. اين فعال اقتصادي معتقد است: مذاكره در چنين شرايطي معناي درست معامله را خواهد داشت و از آن پس ما ميتوانيم شاهد برچيده شدن شعارهاي نامناسب براي مسير آينده باشيم. به گفته او، حركت سياست خارجي كشورمان را مثبت ارزيابي ميكنم و مطمئن هستم كه اين نظام توحيدي، شكستني نيست و به زودي خواهيم شنيد كه ترامپ يا هر كس ديگري، ناگزير به پذيرش اين واقعيت و برداشتن تحريمها است.