خدا كمك كند تا شرمنده امام (ره) نشويم
رييسجمهور با تاكيد بر اينكه بايد به خودمان، مردممان و توانمنديهايمان اتكا كنيم و باور كنيم چيزي از غربيها كمتر نداريم، تصريح كرد: به دست گرفتن مراكز تعليم و تربيت خصوصا دانشگاهها، بايد ملاك كار قرار گيرد.
رييسجمهور با تاكيد بر اينكه بايد به خودمان، مردممان و توانمنديهايمان اتكا كنيم و باور كنيم چيزي از غربيها كمتر نداريم، تصريح كرد: به دست گرفتن مراكز تعليم و تربيت خصوصا دانشگاهها، بايد ملاك كار قرار گيرد. خدا كمك كند تا شرمنده امام نشويم. مسعود پزشكيان در مراسم تجديد بيعت اعضاي هيات دولت با آرمانهاي امام راحل در حرم بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران با قرائت بخشهايي از وصيتنامه امام (ره)، گفت: راهي كه بايد برويم همان راهي است كه امام جلوي پايمان قرار داده است. وي در ادامه با قرائت بخشهايي ديگر از وصيتنامه امام راحل، يادآور شد كه امام در وصيتنامه خود به موارد بسياري تاكيد دارند. رييسجمهور در ادامه با بيان اينكه نهجالبلاغه بعد از قرآن بزرگترين كتاب رهاييبخش بشر است، تصريح كرد: ما مفتخريم كه اين كتاب از ائمه معصومين ماست. تشكيل حكومت عدل يكي از ابعاد اين كتاب است. ميخواهيم مقاصد قرآن و سنت را پياده كنيم. حضرت علي (ع) در نهجالبلاغه بر وحدت، انسجام و اطاعت از خدا و رسول و همدلي و برادري تاكيد دارند. وي با تاكيد بر اينكه رمز بقاي امروز اميد و توكل است، اظهاركرد: قسط و عدل و جلوگيري از ستم و حكومت جابرانه و آزادي بر معيار عقل و استقلال و خودكفايي، محدود به يك دوره تاريخي نيست، بلكه به همه زمانها تعلق دارد و دين هم متعلق به همه بشريت است. عقل و كتاب در طول تاريخ منسوخ و محدود نميشوند. ما گرفتار اين هستيم كه اشكال ميگيرند درحالي كه نميدانند كه ما در حال انجام چه كاري هستيم. نبايد بيخود براي مردم اشكالتراشي كرد.
پزشكيان ادامه داد: دانستن قدر ملت و خدمتگزاري به محرومان و مستضعفان توسط مجلس و دولت همواره مورد تاكيد امام امت بود. توطئهها به دنبال ايجاد تفرقه بين تودههاي مردم با روحانيت و مسوولان است. به خودمان، مردممان و توانمنديهايمان بايد اتكا كنيم و باور كنيم چيزي از غربيها كمتر نداريم. به دست گرفتن مراكز تعليم و تربيت خصوصا دانشگاهها، بايد ملاك كار قرار گيرد. خدا كمك كند تا شرمنده امام نشويم. رييسجمهور در ادامه تصريح كرد: وصيت امام (ره) به قوه مجريه اين بود كه مستضعفان فراموش نشوند و مسوولان پشتيباني مردم را يادشان نرود. امام بر پرهيز از نژادپرستي و دادن دست برادري به مسلمانان در كشورهاي مسلمان، تاكيد كردند. ايشان بر برادري و برابري مسلمانان تاكيد داشتند. عدهاي مرتبا شكايت ميكنند، اما كمك نميكنند در حالي كه امام ميفرمودند بايد به جاي شكايت كردن از دولت حمايت كرد و به او كمك كرد. امام در عين حال تاكيد داشتند مشكلات يك شبه حل نميشود. پزشكيان در ادامه گفت: توصيه بر وحدت، انسجام و يكدلي برداشتي است كه بنده از وصيتنامه امام داشتم. مشكل ما اين است كه كتاب را براي كتاب ميخوانيم، نه براي زندگي كردن طبق دستورات و فرمايشات آن. زماني كه دانشگاه بودم، وقتي با دانشجويان ميخواستيم با هم بحث كنيم اول درباره جهانبيني و ديدگاههايمان با هم بحث ميكرديم. زمين و آسمان، حساب و كتاب دارد به همين دليل به انسان تاكيد دارد كه براساس وزن هر شخص با آن برخورد شود. ما بايد بيدار شويم تا برمبناي عدالت و حق رفتار كنيم و حقوق كسي را ضايع نكنيم. متاسفانه كتاب را ميخوانيم اما خارج از قسط و عدل و ميزان عمل ميكنيم. رييسجمهور همچنين با اشاره به وصيتنامه حضرت اميرالمومنين علي (ع)، گفت: حضرت علي (ع) بر بخشش و بذل و حمايت كردن از يكديگر تاكيد دارند. بيشتر صحبتهايي كه انسان ميشنود، پراكندگي و دوري از يكديگر است. بارها گفتهام و باز هم تكرار ميكنم، همان سخن حضرت امير را كه فرمودند: مسلمانان برادر يكديگر و يد واحده هستند. نفرمود مومنان با هم برادرند، بلكه فرمود مسلمانان با يكديگر برادرند. پزشكيان گفت: در كنار مرقد امام بزرگوار يادآوري ميكنم كه اين مردم هستند كه ما را به اينجا رساندند. تاكيد ميكنم مشكلات و گرفتاريهايمان را با تلاش، ياري يكديگر، پشيباني مردم بزرگوار و راهنماييهاي رهبر بزرگوار از سر راه بر ميداريم.
مردم از شما
انتظار شجاعت در تصميمگيري دارند
حجتالاسلام والمسلمين سيد حسن خميني در جمع اعضاي هيات دولت كه به مناسبت چهل و ششمين سالروز پيروزي انقلاب اسلامي در حرم مطهر امام راحل حاضر شده و با آرمانهاي ايشان تجديد ميثاق كردند، گفت: حضور صميمانه برادر عزيزم دكتر مسعود پزشكيان رييسجمهور و اعضاي هيات دولت در جوار بارگاه امام بزگوار و ايام دهه فجر انقلاب اسلامي را گرامي ميدارم و از خداي متعال براي امام عظيمالشان و شهداي دولت كه طي چهل و چند سال گذشته منشا خدماتي بودند و به ويژه برادر از دست رفتهمان آقاي رييسي كه جايش خالي است، از خداي متعال علو درجات را مسئلت دارم. وي در ادامه با بيان اينكه قرآن كريم مبين خوبي است براي عاقبت انسان و آموختن زندگاني، گفت: در قرآن قسم خوردنها معاني زيادي دارد. مفسران تاكيد دارند مساله به قدري روشن است كه احتياج به قسم ندارد. به شفق، شب و ماه قسم ميخورد. مفسران در تفسير قسم به شفق، شب و ماه ميگويند زندگي انسان از آغاز خلقت تا زمان مرگ و قيامت و قرار گرفتن تحت رحمت خدا، دايما در حال دگرگوني است و دايما تغيير ميكند.
توليت مرقد بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران ادامه داد: آيه مذكور هم پيامبر و هم همه انسانها را شامل ميشود. حال خوش پيامبر در مدينه و حال بدش در مكه در اين آيه نشان از تغييرات حالي و روحي پيامبر و همه انسانهاست.
حال دورانگر دو روزي بر مراد ما نگشت/ دايما يكسان نباشد حال دوران، غم مخور
يك روز خوشيم و يك روز ناخوشيم. بايد همهچيز را به دست خداي سبحان سپرد.
سيد حسن خميني ادامه داد: خداوند عظيم در آيه ديگر به مضمون بيان ميكند تا خودتان كاري نكنيد، تغييري اتفاق نميافتد. بايد تغيير و تلاش كنيم. اين تغيير ميتواند از هر نقطهاي شروع شود البته شرط اوليه آن تغيير در درون انسان است. به قول يك شهيد دفاع مقدس « تا بر سيم خاردار دلت پا نذاري از روي سيم خاردار دشمنت نميتوان عبور كني.» بايد از منيتها و هواي نفسمان عبور كنيم. بعد از پاكسازي و شستن دلها بايد به تغيير جهان پرداخت تا مشمول لطف خداوند شد. وي ادامه داد: مقام معظم رهبري ميفرمايند انقلابي بودن به معناي دور ريختن خرد و تخصص نيست. ما بايد از همه وجوه عقلاني استفاده كنيم. روزي رفتار ما عقلاني است كه بتوانيم همه داشتههاي علمي، خرد، فناوري و فكر بشري را به كار بگيريم و جمعبندي كنيم، آن وقت ميتوانيم به خدا توكل كنيم. وي اضافه كرد: قسمتهاي زيادي از كارها دراختيار ما نيست، اما در جايي كه در حوزه مسووليت ما نيست. در هر حوزهاي كه تلاش ميكنيم بايد به اين بعد توجه زيادي كرد. تنها شعار، يا يك شعار مهم دكتر پزشكيان در انتخابات كه مهمترين وعده ايشان بود اين بود كه قرار است كارها در هر رشتهاي به كارشناسان سپرده شود. به دوستان توصيه ميكنم كتاب ارزشمند دكتر ظريف «پاياب شكيبايي» را بخوانند، كتاب بسيار ارزشمندي است. اين مجموعه آن وقت است كه ما را به تغيير رهنمون ميكند. توليت آستان مقدس بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران يادآور شد: امام روز ۱۲ بهمن وقتي به تهران وارد شدند، تمام خرد جمعي آن روزگار را به خدمت گرفتند. جمع حاضر كه از امام متوكلتر نبوديم. امام براي پرواز انقلاب استخاره نكردند. شايد ما لحظه آخر ميگفتيم سر كتاب باز كنيم. ايشان در يك عمليات نظامي هم استخاره نميكردند، بلكه تاكيد ميكردند عقلتان را بهكارگيرد و خداوند كمك ميكند. سيدحسن خميني افزود: تخصص، توكل و شجاعت بايد ضميمه تصميمات كشور شود. فرق علي(ع) و معاويه اين بود كه علي (ع) براي خدا جنگيد و معاويه براي شيطان. آن چيزي كه موجب متمايز شدن امام (ره) از ساير مراجع و علما شد، فقه يا عرفان ايشان نبود هر چند كه امام در قله فقه و عرفان بود، بلكه شجاعت امام بود.
وي خطاب به رييسجمهور و اعضاي هيات دولت يادآور شد: شما از مردمي راي گرفتيد كه از شما انتظار تخصص، توكل و شجاعت در تصميمگيري دارند. مردم سرمايه شجاعت را در رييسجمهور ديدند و به ايشان راي دادند و ايشان هم در اين روزگار سخت بار سختي را به دوش ميكشد و از خدا ميخواهم توفيق مضاعف به ايشان داده شود. نبايد از فراز و فرودها ترسيد، دنيا همينطور است.