شوراي شهر، سقف بودجه سال ۱۴۰۴ شهرداري را كاهش داد
شوراي شهر تهران سقف بودجه سال آينده را ۲۲۵ هزار ميليارد تومان تصويب كرد كه نسبت به سقف بودجه امسال كه ۱۸۳ هزار و ۹۰۰ ميليارد تومان بود، ۲۱ درصد افزايش يافته است.
شوراي شهر تهران سقف بودجه سال آينده را ۲۲۵ هزار ميليارد تومان تصويب كرد كه نسبت به سقف بودجه امسال كه ۱۸۳ هزار و ۹۰۰ ميليارد تومان بود، ۲۱ درصد افزايش يافته است.
اعضاي شوراي شهر تهران ديروز (چهاردهم بهمن ماه) بررسي لايحه بودجه سال ۱۴۰۴ شهرداري تهران در بخش درآمدها و منابع را روي ميز بررسي قرار دادند، در همين راستا با وجود اينكه سقف پيشنهادي بودجه سال ۱۴۰۴ توسط شهرداري تهران ۲۳۷ هزار ميليارد تومان در نظر گرفته شده بود، شوراي شهر با كاهش دوازده هزار ميليارد توماني اين رقم، آن را به ۲۲۵ هزار ميليارد تومان كاهش داد.
همچنين نرخ عوارض ساختماني در تهران براي سال آينده با رشد ۲۷ درصدي تصويب شد، علاوه بر اين نرخ عوارض ون كافهها و مشاغل سيار موتوري ۳۸ درصد، عوارض مشاغل غيرسيار و دستفروشان ۱۸ درصد و نرخ بهاي خدمات براي حفظ و گسترش فضاي سبز در سال آينده با ۱۵ درصد افزايش يافت.
در اين جلسه محمد آخوندي، رييس كميسيون برنامه و بودجه شوراي اسلامي شهر تهران گفت: از ۲۲۵ هزار ميليارد تومان رقم مصوب شده در كميسيون تلفيق، بيش از ۱۶۵ هزار ميليارد تومان به درآمدها، بيش از ۲۶ هزار ميليارد تومان به منابع حاصل از واگذاري دارايي سرمايهاي و ۳۲ هزار ميليارد تومان به منابع حاصل از واگذاري دارايي مالي اختصاص دارد. آخوندي با اشاره به رديفهاي درآمدي گفت: در بحث ارزش افزوده عدد ۳۷ هزار ميليارد تومان را تصويب كرديم كه درواقع يكهزار ميليارد تومان به رقم پيشنهادي شهرداري اضافه كرديم. در بخش عوارض ناشي از توسعه شهر پيشنهادي شهرداري ۱۰۰ هزار ميليارد تومان كه در كميسيون تلفيق آن را به ۹۴ هزار ميليارد تومان كاهش داديم. به گزارش ايسنا، او افزود: در بحث فروش اموال منقول، شهرداري تهران رقم ۴۰ هزار ميليارد تومان را پيشنهاد داد كه بر اساس متمم مصوب شده براي سال ۱۴۰۳، كميسيون تلفيق روي عدد ۲۶ هزار و ۵۰۰ ميليارد تومان موافقت كرد، همچنين در بحث دارايي مالي با توجه به عملكرد شهرداري در سال جاري ۳۲ هزار ميليارد تومان را مصوب كرديم.
رشد ۲۷ درصدي نرخ عوارض ساختماني در سال آينده
اعضاي شوراي شهر تهران لايحه عوارض ساختمان در تهران براي سال آينده را با رشد ۲۷ درصدي نرخ عوارض ساختماني بررسي و تصويب كردند.
رييس كميسيون شهرسازي شوراي شهر تهران با بيان اينكه تكرار سنوات گذشته را داشتيم، گفت: در حوزه ماده ۱۰۰ جنبه پيشگيرانه در عوارض لحاظ شده و براي كل تهران افزايش به صورت ميانگين ۲۷ درصدي را ملاك عمل قرار داديم؛ البته اين درصد بين ۲۵ تا ۳۰ درصد تغيير ميكند و جمعبندي بر اين بود به منظور سرعت صدور پروانه در بافت فرسوده، عوارض را به صورت ملاك عمل صدور پروانه بگيريم و عواض از طريق كميسيون ماده ۵ لحاظ نشود.
مهدي عباسي با بيان اينكه در بافت ناپايدار تدبير شد كه طبقات اضافي بر اساس عوارض كميسيون ماده ۵ و براساس طبقات تشويقي محاسبه شود، گفت: ابتكار عمل براي مشوق در بافت فرسوده داشتيم كه براين اساس با كمك دوستان در شهرداري تهران اين مشوقها بهگونهاي است كه اين مشوقها به سمت محلات بيشتر فرسوده برود و بر اساس نظام تجميع باشد يعني اگر تجميع بيشتر باشد مشوقها هم بيشتر ميشود و اين لايحه شاكله و فرمول آن همان فرمول سال قبل است. او با بيان اينكه جداول و فرمولها پيچيده به نظر ميرسد و از فاوا ميخواهيم كه روند و روش محاسبه و اعمال ماشين حساب شهرسازي را براي كاربران تعريف كند، گفت: اماتعللي صورت گرفته بود و مديرعامل فاوا اعلام كردند اين ماشين حساب در اختيار شهروندان قرار ميگيرد و با اين ماشين حساب خيال همه راحت ميشود و شخصا ميتوانند با ورود اطلاعات عوارض را محاسبه كنند.
در ادامه حميدرضا صارمي، معاون شهرسازي شهرداري تهران در صحن علني شوراي شهر تهران با بيان اينكه امسال عوارض قابل قبولي به شوراي شهر ارسال شده است، گفت: از حدود هشت هزار پروانه تحليل كرديم و ديديم در منطقه ۹، ۶۰۰ هزار تومان عوارض ميگيريم و در ساير مناطق جنوبي هم اين عدد كم و بيش ثبت شده و سياست شورا سال گذشته افزايش سقف ۱۹ درصد افزايش عوارض را تصويب كرد. به گفته صارمي، بر اين مبالغ، عوارض حدود 100 تومان افزايش يافت و حالا عدد نهايي ما براي افزايش نرخ عوارض در حوزه اداري و تجاري پنج درصد است و كلا به صورت ميانگين حدود ۲۷ درصد افزايش مييابد.
معاون شهرسازي شهرداري تهران با بيان اينكه تلاش ميكنيم كه سياستهاي شوراي شهر را مو به مو اجرايي كنيم و خود را براي اجراي مصوبات مقيد ميدانيم، ادامه داد: ماشين حساب تعيين عوارض در خرداد ماه تحويل داده شد و پيادهسازي شده است؛ البته ممكن است فاوا ايرداتي داشته باشد اما محاسبه انجام ميشود و نميتوانيم محاسبه عوارض را سادهتر از اين كنيم، چراكه دهها مولفه در محاسبه دخيل است.
او با بيان اينكه روند صدور پروانه در تهران افزايشي شده و امسال تعداد هشت هزار و ۲۰۰ پروانه ساختماني صادر شده است، افزود: در تهران حدود ۸۵ درصد پروانهها در حدود پنج الي شش طبقه است و برهمين اساس قيمت هر متر مربع بناي مسكوني در مردادماه در منطقه يك ۱۷۰ ميليون اما عوارض مسكوني پنج ميليون و در منطقه ۳، متري ۱۴۳ ميليون تومان اما عوارض ما چهار ميليون ميشد. صارمي ادامه داد: در منطقه ۴ هم هر متر مربع ۹۷ ميليون اما عوارض متري دو ميليون تومان بوده است و در منطقه ۱۲ تهران نيز هر متر آپارتمان ۵۸ ميليون بوده، اما عوارض نيم درصد اخذ شده. منطقه ۲۰ هر متر ۵۲ ميليون اما ۴۶۰ هزار تومان عوارض گرفتيم و... پس ميبينيد مناطق ۹ تا ۱۶ تهران نرخ عوارض زير يك درصد است پس اصلا اين نرخ عوارض وزني ندارد و حتي نرخ عوارض كمتر از پول نظام مهندسي است. در ادامه رييس شوراي شهر تهران با بيان اينكه امسال براساس مطالعات به صورت ميانگين رشد ۲۷ درصد در نظر گرفتند، گفت: اين در حالي است كه ما ميتوانستيم براساس نرخ تورم تا ۳۵ درصد اين عوارض را افزايش دهيم؛ اما به علت بعد رواني رقم افزايشي عوارض، اين تصميم گرفته شد كه به صورت ميانگين بين ۲۵ تا ۳۰ درصد رشد داشته باشد و هر چقدر فرمولها سادهتر باشد، مردم بهتر ميتوانند محاسبات عوارض داشته باشند. مهدي چمران با تاكيد بر اينكه ساختمانسازي از جهات مختلف به نفع شهر است و هم ساختمانها پايدار خواهند شد و هم اقتصاد رونق پيدا خواهد كرد، اظهار كرد: در نقاط زيادي حتي در نقاط گرانقيمت، ساختمانهاي مندرسي هستند كه در حال تخريب هستند البته هم اين ساختمانها بايد نوسازي شوند و هم آباداني شهر را بايد محقق كنيم كه اين اتفاقات نياز به منابع دارد.
عوارض ون كافهها ۳۸ درصد افزايش يافت
در جلسه روز گذشته شوراي شهر تهران همچنين لايحه عوارض مشاغل سيار و بيكانون تهران براي سال ۱۴۰۴ تصويب شد.
مهدي پيرهادي، رييس كميسيون سلامت، محيط زيست و خدمات شهري شهرداري تهران گفت: پيشنهاد شهرداري تهران براي افزايش نرخ عوارض ون كافهها و مشاغل سيار موتوري ۳۸ درصد بوده كه ما نيز موافقت كرديم و پيشنهاد ما اين بود كه مصوبه سال آينده بر اساس مصوبه امسال باشد. پيرهادي ادامه داد: پيشنهاد ما و شهرداري در عوارض مشاغل غيرسيار و دستفروشان نيز افزايش ۱۸ درصدي است. برهمين اساس نرخ پايه شغل براي مشاغل موتوري هر متر ۱۸ هزار تومان بود كه با ۳۸ درصد افزايش به ۲۵ هزار تومان افزايش مييابد و نرخ پايه شغل براي مشاغل غيرموتوري و دستفروشان نيز ۱۱ هزار تومان بود كه با ۱۸ درصد افزايش به ۱۳ هزار تومان خواهد رسيد.
رشد ۱۵ درصدي عوارض گسترش فضاي سبز پايتخت
اعضاي شوراي شهر تهران لايحه عوارض و نرخ بهاي خدمات در سال ۱۴۰۴ براي حفظ و گسترش فضاي سبز را با ۱۵ درصد افزايش تصويب كردند. عباسي، رييس كميسيون شهرسازي در تشريح جزييات اين لايحه گفت: توسعه بنا براي سازندگان مقرون به صرفهتر از پرداخت جرايم قطع درختان است و ميبينيم كه حالت بازدارندگي در ساختمانها از دست رفته است. او با بيان اينكه پيشنهاد ما براي افزايش عوارض حفظ و گسترش فضاي سبز براي سال آينده، حداقل ۲۵ و حداكثر ۳۰ درصد افزايش است، اظهار كرد: شوراي شهر روي عدد ۲۵ درصد حساس است و ميتوان آن را كاهش داد و متعادلتر كرد يا اين درصد را براي كساني در نظر گرفت كه به صورت عمدي درختان را قطع ميكنند. چمران، رييس شوراي شهر تهران با بيان اينكه اگر قيمت قطع درخت ارزان باشد، سازندگان درختان را قطع ميكنند و هزينه آن را ميدهند، گفت: بايد هزينهها متعادل شود كه چنين مسائلي را شاهد نباشيم؛ اما براي سبز نگهداشتن درختان تنها جريمه كافي نيست و بايد مشوق نيز براي آن در نظر گرفت، اما در لايحه تنها جرايم لحاظ ميشود و بايد مشوقها جداگانه در نظر گرفته شود. او ادامه داد: جريمه قطع عمدي درختان زندان است و با اين وجود هيچگاه اين حكم اجرا نميشود؛ چرا كه نميتوان ثابت كرد كه فردي درختي را عمدي قطع كرد. رييس شوراي شهر تهران با بيان اينكه پنج درصد جريمه قطع درخت بازدارندگي ندارد و بايد اضافه شود، بيان كرد: پيشنهاد بنده افزايش سقف عوارض حفظ و گسترش فضاي سبز تا ۱۵ درصد است.