قرارداد انتقال گاز روسيه از ايران به هند در دولت پيگيري شود
نايبرييس دوم كميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي، در خصوص تبديل ايران به هاب گازي منطقه به اهميت پيگيري قرارداد انتقال گاز از روسيه به هند تاكيد كرد.
نايبرييس دوم كميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي، در خصوص تبديل ايران به هاب گازي منطقه به اهميت پيگيري قرارداد انتقال گاز از روسيه به هند تاكيد كرد.
محمد بهرامي سيفآبادي، نماينده مردم بويراحمد و دنا در مجلس شوراي اسلامي و نايبرييس دوم كميسيون انرژي در گفتوگو با مهر درباره طرح تبديل ايران به هاب گازي منطقه، به اهميت پيگيري قرارداد انتقال گاز از روسيه به هند اشاره كرد و گفت: «ايران با داشتن موقعيت استراتژيك و جغرافيايي منحصر به فرد، ميتواند به يكي از قطبهاي اصلي انتقال گاز در منطقه تبديل شود. اين موضوع نهتنها به نفع اقتصاد كشور است، بلكه ميتواند نقش ايران را در بازار جهاني انرژي تقويت كند.»
بهرامي سيفآبادي با اشاره به قرارداد منعقدشده در دولت شهيد رييسي براي انتقال گاز از روسيه به هند، افزود: «اين پروژه ميتواند به ايران كمك كند تا به عنوان يك بازيگر كليدي در بازار گاز جهاني مطرح شود. با توجه به موقعيت جغرافيايي ايران، ما ميتوانيم گاز را از روسيه دريافت كرده و آن را به كشورهايي مانند هند انتقال بدهيم. اين موضوع ميتواند به افزايش درآمدهاي ارزي كشور و ايجاد اشتغال كمك كند.»
عضو كميسيون انرژي مجلس با تاكيد بر مزاياي اقتصادي اين طرح، گفت: «اين پروژه ميتواند هزينههاي ترانزيت قابل توجهي را براي ايران به همراه داشته باشد. علاوه بر اين، ميتوانيم بخشي از گاز انتقالي را براي مصرف داخلي استفاده كنيم. اين موضوع ميتواند به كاهش كمبود گاز در كشور و افزايش امنيت انرژي كمك كند.»
وي همچنين به نقش بخش خصوصي در اجراي اين طرح اشاره كرد و گفت: «بخش خصوصي ميتواند نقش مهمي در اجراي اين طرح ايفا كند. اگر دولت بتواند با ايجاد مشوقهاي مناسب، بخش خصوصي را به سرمايهگذاري در اين حوزه ترغيب كند، ميتوانيم شاهد پيشرفت سريعتر اين طرح باشيم. همچنين، مشاركت بخش خصوصي ميتواند به كاهش بار مالي دولت كمك كند و اجراي طرح را تسريع بخشد.»
بهرامي سيفآبادي با اشاره به مزاياي ديپلماتيك اين طرح، گفت: «اين پروژه ميتواند به تقويت ديپلماسي انرژي و توسعه روابط سياسي و امنيتي ايران با كشورهاي منطقه كمك كند. ديپلماسي انرژي نهتنها به نفع اقتصاد كشور است، بلكه ميتواند به تقويت روابط سياسي و امنيتي نيز كمك كند. اين موضوع ميتواند به افزايش نفوذ ايران در منطقه و تقويت جايگاه بينالمللي كشور كمك كند.»
وي در ادامه به چالشهاي پيشروي اين طرح اشاره كرد و گفت: «يكي از چالشهاي اصلي در اجراي اين طرح، توسعه زيرساختهاي لازم براي انتقال گاز است. ما بايد خطوط لوله و تأسيسات مربوطه را تقويت كنيم تا بتوانيم به بهترين شكل از اين فرصت استفاده كنيم. همچنين، بايد هماهنگي بيشتري بين دستگاههاي اجرايي وجود داشته باشد تا پروژههاي بزرگ مانند اين پروژه به سرعت اجرايي شوند.»
بهرامي سيفآبادي با تاكيد بر لزوم سرمايهگذاري در اين حوزه، گفت: «اين پروژه نيازمند سرمايهگذاري دولت و بخش خصوصي است. بخش خصوصي ميتواند با مشاركت در اين طرح، هم به سودآوري برسد و هم به اقتصاد كشور كمك كند. همچنين، دولت بايد با ايجاد مشوقهاي مناسب، بخش خصوصي را به سرمايهگذاري در اين حوزه ترغيب كند. اين موضوع ميتواند به كاهش بار مالي دولت و تسريع در اجراي طرح كمك كند.»
وي در پايان گفت: «در كميسيون انرژي مجلس، تلاش ميكنيم تا با ارائه طرحها و پيشنهادهاي كارشناسي، گامهاي موثري در جهت توسعه صنعت گاز كشوربرداريم. اميدواريم با همكاري دولت و بخش خصوصي، بتوانيم اين پروژه را به سرعت اجرايي كنيم و به نتايج مطلوب دست يابيم. تبديل ايران به هاب گازي منطقه يكي از اهداف مهم ما است كه ميتواند به افزايش قدرت و نفوذ ايران در بازار جهاني انرژي كمك كند.»
وي در پايان گفت: «ما بايد به سمت ايجاد يك سيستم انرژي كارآمد و پايدار براي تبديل شدن به هاب گازي منطقه حركت كنيم. اميدواريم بتوانيم به اين هدف دست يابيم و ايران را به يكي از قطبهاي اصلي انرژي در منطقه تبديل كنيم.»