![دولت براي ترميم قدرت خريد مردم برنامه دارد دولت براي ترميم قدرت خريد مردم برنامه دارد](/files/fa/news/1403/11/17/76775_433.jpg)
دولت براي ترميم قدرت خريد مردم برنامه دارد
متاسفانه بعضي اقدامات ما در سالهاي گذشته باعث شد مردم به تدريج مقداري از صحنه خارج شوند اين مسالهاي نيست كه امام ميخواست. امام ميخواست مردم در صحنه باشند تصميمگيري كنند، حضور داشته و فعال باشند.
متاسفانه بعضي اقدامات ما در سالهاي گذشته باعث شد مردم به تدريج مقداري از صحنه خارج شوند اين مسالهاي نيست كه امام ميخواست. امام ميخواست مردم در صحنه باشند تصميمگيري كنند، حضور داشته و فعال باشند. وزير اقتصاد با بيان اينكه ما بايد به مساله قدرت خريد مردم توجه كنيم دولت هم براي ترميم قدرت خريد مردم برنامه دارد، گفت: ما بايد بپذيريم حكمراني كه در صحنه اقتصادي و ديگر صحنهها تاكنون داشتهايم اشتباه بوده است، اگر اين را بپذيريم كه اكنون الحمدلله همه آن را بيان ميكنند بايد اين حكمراني اشتباه را اصلاح كنيم. با اصلاح آن تحول اساسي صورت ميگيرد و انقلابي در اقتصاد و حضور و مشاركت سياسي و اقتصادي مردم ايجاد ميشود.
به گزارش جماران، ناصر همتي، وزير اقتصاد و دارايي كه در مراسم تجديد ميثاق با آرمانهاي امام در حرم سخن ميگفت، ضمن تبريك به مناسبت سالگرد پيروزي انقلاب و گرامي داشتن نام و ياد امام خميني و بزرگان انقلاب با بيان اينكه وزارت اقتصاد و دارايي يك ابروزارتخانه است و هر كدام از سازمانهايش به اندازه يك وزارتخانه مسووليت قدرت و نيروي انساني دارد و براي فعاليت در خدمت نظام قرار گرفته است، خاطرنشان كرد: آنچه كه حضرت امام(ره) براي مردم ايران هديه آوردند، تلاش براي استقلال و حضور مردم در تعيين سرنوشتشان بود و اين حضور مردم در تعيين سرنوشت بسيار مهم است. اين مسالهاي حساس و سرنوشتساز است و هنوز هم درباره چگونگي تحقق اين حضور ميان مردم و مسوولان در عاليترين سطوح بحث ميشود و معتقدم رمز پيروزي و پيشرفت جمهوري اسلامي در همين نكته است.
وي با بيان اينكه سال 59 مسوول بخش خبر در صدا و سيما بودم در آن مقطع فشار زياد بود و حتي ميگفتند انقلاب دو سال بيشتر دوام نميآورد، افزود: به خاطر دارم در سالگرد پيروزي انقلاب براي شكستن آن جو رواني به مجريان خبر ميگفتم به جاي اينكه بگويند سالگرد پيروزي انقلاب است بگويند سومين سال انقلاب است چون ميخواستيم آن جو رواني را بشكنيم.
وزير اقتصاد و دارايي افزود: متأسفانه بعضي اقدامات ما در سالهاي گذشته باعث شد مردم به تدريج مقداري از صحنه خارج شوند اين مسالهاي نيست كه امام ميخواست. امام ميخواست مردم در صحنه باشند، تصميمگيري كنند، حضور داشته و فعال باشند.
وزير اقتصاد تصريح كرد: وقتي مشاركت مردم در انتخابات به ۵۰ درصد ميرسد نشان ميدهد بخشي از مردم دلخورند. اينكه ميگوييم دلخور هستند به معناي اين نيست كه مخالف نظام هستند بلكه منظور اين است كه از حكمراني ما ايراد ميگيرند و انتقاد دارند. اين شرايط بايد اصلاح شود. تمام تلاش دولت چهاردهم به عنوان دولت وفاق اين است كه اين اصلاح و ترميم رابطه با مردم را انجام دهد و مردم را در تصميمگيري خود سهيم كند و به صحنه بياورد.
همتي با اشاره به اظهارات مقام معظم رهبري در خصوص ضرورت برداشتن موانع براي فعاليت بخش خصوصي گفت: اقتصاد بدون بخش خصوصي سرمايهگذاري و بهرهوري موفق نيست و تجربه ۴۶ سال گذشته ما اين است كه دولتي كردن قيمتگذاري دستوري و دخالت در همه امور اقتصادي و در نظر گرفتن محدوديتهاي زياد مشكلات ايجاد ميكند ما نياز نداريم اينقدر فشار وارد كنيم كه بخش خصوصي از صحنه خارج شود.
وي با بيان اينكه هر زمان ميخواهيم براي خصوصي كردن اقدام كنيم با كمپينها و مقاومتهايي مواجه ميشويم، اظهار داشت: معلوم نيست كه چرا ما بايد بر اساس اين فشارهاي اجتماعي تصميم بگيريم، دولت بايد بر اساس كار كارشناسي و معقولانه تصميم بگيرد. براي نمونه سهام عدالت را ميان مردم توزيع كرديم اكنون چندين سال است كه ما سهام عدالت را به مردم ميدهيم تا زندگيشان شيرين شود، اما اين سهام را فريز كرديم. سالانه سودي به آنها ميدهيم كه در اين شرايط اقتصادي به اندازه يك كيلو گوشت هم نميشود. سهامشان را نگه داشتيم، ميتوانستند با آن زندگي كنند، بفروشند، بخرند و سرمايهگذاري كنند؛ اما آن را بلاتكليف نگه داشتهايم. بنابراين دولت بر شركتهايي كه در اين سهام هستند خودش مدير منصوب ميكند و عملاً دوباره دولت دارد آنها را اداره ميكند. معلوم است كه اين كارايي ندارد. بعضيها ميگويند از وقتي اين سهام را به مردم داديم سودش بالا رفته، بله، در شرايط تورمي طبيعي است كه رقم آن افزايش مييابد.
همتي ادامه داد: در سيستم بانكداري هم اين كار را كرديم و وضعيت را نصف و نيمه نگه داشتيم، البته بايد در كنار اين خصوصيسازيها نظارتها هم قوي باشد اما متاسفانه در اين بخش هم ما كار اساسي نكرديم. همتي ادامه داد: معتقدم برداشتن موانع فعاليت بخش خصوصي و اجراي فرمايش اخير مقام معظم رهبري مهمترين رسالت وزارت اقتصاد است و محيط اقتصاد را براي پيشرفت اقتصادي آماده كند. برنامه هفتم رشد اقتصادي را ۸ درصد الزام كرده است. نياز به بهبود بهرهوري داريم، اما اكنون بهرهوري ما نزديك به صفر است. به اين دليل كه بخش خصوصي نيست و ما نتوانستيم شهروندان را توانمند كنيم تا بتوانند بهرهوري پايدار براي كشور ايجاد كنند. ما نتوانستيم به بخش خصوصي اعتماد كنيم و نظارت جدي و قوي داشته باشيم. اكنون در دنيا رشد طولانيمدت فقط بر اساس بهرهوري است سرمايهگذاري تنها در كوتاهمدت ميتواند رشد را بالا ببرد اما در رشد پايدار بهرهوري تعيينكننده است.
وزير اقتصاد تاكيد كرد: ما ميتوانيم با برداشتن موانع كسب و كار و مقرراتزدايي جدي و ورود به زيرساخت به جاي دخالت در خودروسازي و بانكداري، فولاد، هواپيمايي و فعاليتهايي كه به آن ربط ندارد وضعيت را بهبود ببخشيم. همانطور كه شركتهايي كه خصوصيسازي واقعي شدهاند همه وضعيت خوبي دارند. مهمترين وظيفه وزارت اقتصاد آماده كردن شرايط محيط كسب و كار است، بهطور جدي مصمم هستيم موانع كسب و كار موانع سرمايهگذاري و جلب سرمايه خارجي موانعي كه نميگذارد توليد ما افزايش پيدا كند را كاهش دهيم، ما در بهرهوري وحشتناك هستيم.
همتي، مساله پايين بودن قدرت خريد مردم را يكي از علل كاهش بهرهوري عنوان كرد و گفت: ما بايد به مساله قدرت خريد مردم توجه كنيم. دولت هم براي ترميم قدرت خريد مردم برنامه دارد. وقتي قدرت خريد مردم كاهش پيدا ميكند در واقع تقاضاي موثر كاهش پيدا ميكند و در نتيجه سرمايهگذاري محدود و رشد محدود ميشود. اميدواريم در دولت چهاردهم و در آستانه ۴۷ سال استقرار جمهوري اسلامي بتوانيم كارهايي را براي بالا بردن حضور بيشتر بخش خصوصي در اقتصاد قدرت خريد مردم سرمايهگذاري بيشتر براي توليد بيشتر و ايجاد رشد ۸ درصدي كه در برنامه هفتم در نظر گرفته شده انجام دهيم.
وي گفت: رسيدن به اين سمت كار سختي نيست نياز به همت دارد. ما بايد بپذيريم حكمراني كه در صحنه اقتصادي و ديگر صحنهها تاكنون داشتهايم اشتباه بوده است، اگر اين را بپذيريم كه اكنون الحمدلله همه آن را بيان ميكنند بايد اين حكمراني اشتباه را اصلاح كنيم. با اصلاح آن تحول اساسي صورت ميگيرد و انقلابي در اقتصاد و حضور و مشاركت سياسي و اقتصادي مردم ايجاد ميشود. مطمئناً در آن شرايط تمام اين ورقها برميگردد. دولت آقاي پزشكيان موقعيت خوبي است. ايشان صادقانه دنبال حل مشكلات و رفع موانع هستند. اميدوارم بتوانيم با استفاده از نظرات ارزشمند علما و آنها كه در انقلاب نقش و سهم دارند اينبار بزرگ را پيش ببريم و جمهوري اسلامي را وارد صفحه جديدي از فعاليت خود و توسعهاش كنيم.