بازرگانان خارجي به تهران ميآيند
رييس سازمان توسعه تجارت ايران درباره هفتمين نمايشگاه توانمنديهاي صادراتي ايران (ايران اكسپو) كه ۸ تا ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ برگزار خواهد شد، اظهار كرد: نمايشگاه ايران اكسپو نشاندهنده توانمنديهاي كشور است و تلاش داريم در اين نمايشگاه به بازديدكنندگان نشان دهيم كه شركتهاي ايراني چه توانمنديهايي براي صادرات كالا به ديگر كشورها دارند و از اين طريق صادرات را افزايش دهیم.
رييس سازمان توسعه تجارت ايران درباره هفتمين نمايشگاه توانمنديهاي صادراتي ايران (ايران اكسپو) كه ۸ تا ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ برگزار خواهد شد، اظهار كرد: نمايشگاه ايران اكسپو نشاندهنده توانمنديهاي كشور است و تلاش داريم در اين نمايشگاه به بازديدكنندگان نشان دهيم كه شركتهاي ايراني چه توانمنديهايي براي صادرات كالا به ديگر كشورها دارند و از اين طريق صادرات را افزايش دهیم.
محمدعلي دهقان دهنوي افزود: ايران اكسپو يك نمايشگاه عمومي است و صنايع زيادي در آن حضور خواهند يافت. بنابراين اين نمايشگاه چكيدهاي از تمام نمايشگاههاست. همچنين در ايراناكسپو همكاري كامل وزارت امور خارجه و تمام سفارت خانههاي ايران در خارج از كشور را خواهيم داشت.
وي با بيان اينكه نمايشگاه ابزار توسعه نجارت است كه اين موضوع هم از مسير مذاكرات دوجانبه ميگذارد، ادامه داد: تمركز اصلي ما در برگزاري نمايشگاه سال آينده، ارتقاي كيفيت نمايشگاه است به همين دليل نظارت بيشتري براي دعوت از شركتكنندگان داريم تا در نهايت صادرات غيرنفتي كشور افزايش يابد.
دهقان دهنوي درباره حضور تركيه در نمايشگاه ايران اكسپوي ۱۴۰۴ گفت: تركيه يك شريك مهم براي ايران است و هميشه جزو ۵ شريك اول تجاري ما بوده است. همچنين اين كشور مسير دستيابي ما به بازار ساير كشورها نيز محسوب ميشود.
تلاش ما توسعه همكاريهاي تجاري فيمابين است. امسال هيات خوبي از تركيه به ايراناكسپو آمد و در ايراناكسپوي سال آينده نيز از مقامات دولتي و بخش خصوصي اين كشور براي حضور در نمايشگاه دعوت به عمل خواهيم آورد.
معاون وزير صمت درباره رفع تحريمها و برگزار نمايشگاه ايراناكسپو اظهار كرد: همه ميدانيم كه تحريمهاي ظالمانهاي كه عليه ايران اعمال شده محدوديتي در مسير تجارت ايران ايجاد كرده البته ما از پا ننشستيم و با تحريمها مقابله كرديم و بخش خصوصي ايران بهطور شايستهاي بزرگترين مجاهد در برابر تحريم بود و راههاي دور زدن تحريم را يافت و اقتصاد كشور را شكوفا كرد.
وي افزود: دولت با صدور مقررات مختلف و سامانههايي كه كند كار ميكنند در برابر تجارت مانع ميگذارد اما بخش خصوصي عقب نكشيده است.
به گفته اين مقام مسوول، هر گونه كاهش تحريم كه منجر به كاهش هزينه ميشود يعني يك فرصت و بازار جديد براي صادرات كالاهاي ما ايجاد شده است. بنابراين تمناي ما از مسوولان اين است كه بستري فراهم كنند تا تجارت در فضايي بدون تحريم انجام شود.
وي درباره حضور هيات تجاري از كشور عربستان در ايراناكسپوي ۱۴۰۴ گفت: در توسعه تجارت با كشورهاي دنيا به جز رژيم اشغالگر قدس هيچ محدوديتي نداريم. با عربستان اشتراكات فرهنگي، تاريخي و همسايگي داريم بنابراين فرصت خوبي براي تجارت با اين كشور داريم. اختلافات سياسي هم در حال حل شدن است و حتماً از عربستان براي حضور در اين نمايشگاه دعوت خواهيم كرد.
او درباره تراز تجاري گفت: پارسال ۵۰ ميليارد دلار صادرات غيرنفتي و ۶۷ ميليارد دلار واردات داشتيم. تراز تجاري غيرنفتي كشور منفي ۱۷ ميليارد دلار بود اما اگر صادرات نفت را در نظر بگيريم تراز تجاري مثبت است.
دهقان دهنوي تصريح كرد: امسال وضعيت تراز تجاري غيرنفتي همچنان منفي است اما بهتر از پارسال شده البته بخش عمدهاي از اين تراز تجاري منفي به دليل افزايش واردات طلاست.
مجيد تكبيري، رييس ستاد برگزاري نمايشگاه توانمنديهاي صادراتي ايران با بيان اينكه ايران اكسپو فرصتي ايجاد كرده كه ظرفيتها، چالشها و قوتهاي موجود به صورت شفاف به نمايش گذاشته شده و صادركنندگان ايراني با تجار بينالمللي مذاكره كنند، اظهار كرد: اين رويداد به يكي از موفقترين پروژههاي همكاري دولت و بخش خصوصي تبديل شده است.
مجري نمايشگاه مذكور، يادآور شد: در دوره قبل با حضور۲۴۰۰ تاجر از ۹۴ كشور، بيش از سه ميليارد دلار قرارداد منعقد شده است.
او با بيان اينكه ايران اكسپو يا نمايشگاه توانمنديهاي صادراتي ايران، بر توسعه صادرات غيرنفتي متمركز است، افزود: هزينههاي حضور صادركنندگان ايراني در نمايشگاههاي خارجي و بازارهاي هدف با توجه به افزايش نرخ دلار، بهشدت افزايش يافته است؛ از اين رو در ايران اكسپو تلاش كرديم صادركنندگان را در داخل كشور گرد هم آوريم و از سراسر جهان تجار و بازرگانان را دعوت كنيم تا فرآيند بازاريابي، تجارت و صادرات كالا در كشورمان انجام شود.
تكبيري بيان كرد: اين روش چند مزيت دارد؛ نخست اينكه هزينه نهايي براي بازاريابي صادرات به حداقل ميرسد، چرا كه بهجاي آنكه بخواهند هزينه دلاري براي شركت در نمايشگاههاي خارجي بپردازند، ميتوانند در ايران با تجار كشورهاي مختلف مذاكره كنند. علاوه بر آن، از نظر زماني نيز صرفهجويي ميشود. اين فرآيند، علاوه بر كاهش هزينهها، موجب تسهيل ارتباطات و بهبود شرايط بازاريابي براي صادركنندگان ميشود. همچنين مشكلات حملونقل و هزينههاي جانبي حضور در نمايشگاههاي خارجي از دوش صادركنندگان برداشته ميشود.
او با بياناينكه هدفگذاري ما اين بود كه در اين نمايشگاه بين ۳ تا ۴ ميليارد دلار قرارداد و تفاهمنامه امضا شود، گفت: بر اساس دادههاي معاونت اقتصادي وزارت كشور و سازمان توسعه تجارت، كارشناسان ستاد برگزاري نمايشگاه و...، برآورد ما اين است كه اين هدف محقق شده و بيش از سه ميليارد دلار قرارداد قطعي در اين نمايشگاه به امضا رسيده است. در دوره گذشته هياتهاي زيادي از كشورهاي مختلف قاره آفريقا، از جمله شرق و مركز آفريقا، به نمايشگاه آمدند و توانستيم قراردادهايي با آنها منعقد كنيم. همچنين هياتهايي از امريكاي لاتين، شرق آسيا، غرب آسيا و شرق اروپا نيز حضور داشتند. بهطور كلي، تجاري از ۹۴ كشور در نمايشگاه حضور داشتند و بسياري از آنها قراردادهايي امضا كردند. رييس ستاد برگزاري نمايشگاه توانمنديهاي صادراتي ايران براي نمايشگاه ايران اكسپوي پيشرو پيشبيني كرد: در دوره جديد برآورد ما اين است كه تجاري از ۹۰ تا ۱۰۰ كشور داشته باشيم و تعداد تاجران نيز بين ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ نفر باشند. با وجود اين، هدف ما افزايش كيفيت تاجران است. به اين معني كه تاجران سطح يك را بيشتر دعوت كنيم و تعداد آنها را افزايش دهيم.