![تهدید در برابر تهدید،تعرض در برابر تعرض تهدید در برابر تهدید،تعرض در برابر تعرض](/files/fa/news/1403/11/20/77403_112.jpg)
تهدید در برابر تهدید،تعرض در برابر تعرض
حضرت آيتالله خامنهاي فرمانده معظم كل قوا در سالروز بيعت تاريخي همافران و كاركنان نيروي هوايي با امام خميني در ۱۹ بهمن ۱۳۵۷، در ديدار فرمانده و جمعي از كاركنان نيروي هوايي و پدافند ارتش جمهوري اسلامي ايران، اين روز تاريخي را روز تولد ارتشي سرافراز، مستقل و داراي هويت خواندند و با اشاره به تجربه بيحاصل حدود ۲ سال مذاكره با امريكا در دهه نود و اقدام امريكا در زير پا گذاشتن همه تعهدات خود، تاكيد كردند: مذاكره با امريكا هيچ مشكلي از جمله دشواريهاي اقتصادي و معيشتي را حل نميكند، همانطور كه حل نكرد؛ بنابراين، راهحل مشكلات «همت مسوولان متعهد و همراهي ملت متحد» است كه انشاءالله روز ۲۲ بهمن اين اتحاد و همدلي را خواهيم ديد.
حضرت آيتالله خامنهاي فرمانده معظم كل قوا در سالروز بيعت تاريخي همافران و كاركنان نيروي هوايي با امام خميني در ۱۹ بهمن ۱۳۵۷، در ديدار فرمانده و جمعي از كاركنان نيروي هوايي و پدافند ارتش جمهوري اسلامي ايران، اين روز تاريخي را روز تولد ارتشي سرافراز، مستقل و داراي هويت خواندند و با اشاره به تجربه بيحاصل حدود ۲ سال مذاكره با امريكا در دهه نود و اقدام امريكا در زير پا گذاشتن همه تعهدات خود، تاكيد كردند: مذاكره با امريكا هيچ مشكلي از جمله دشواريهاي اقتصادي و معيشتي را حل نميكند، همانطور كه حل نكرد؛ بنابراين، راهحل مشكلات «همت مسوولان متعهد و همراهي ملت متحد» است كه انشاءالله روز ۲۲ بهمن اين اتحاد و همدلي را خواهيم ديد.
رهبر انقلاب اسلامي با اشاره به مطالب و بحثهايي درباره مذاكره در روزنامهها و فضاي مجازي و سخنان برخي افراد، گفتند: محور اين حرفها، موضوع مذاكره با امريكا است و از مذاكره به عنوان يك امر خوب ياد ميكنند، انگار كه كسي مخالف خوب بودن مذاكره است.
ايشان با اشاره به پُركاري وزارت امور خارجه كشورمان در زمينه مذاكره و رفت و آمد و انعقاد قرارداد با همه كشورهاي دنيا، تاكيد كردند: تنها استثنايي كه در اين زمينه وجود دارد امريكا است. البته اسم رژيم صهيونيستي را به عنوان استثنا نميبريم؛ چراكه اين رژيم اساسا دولت نيست بلكه يك باند جنايتكار و غاصب سرزمين است.
حضرت آيتالله خامنهاي در تبيين علت استثناء بودن امريكا از مذاكره، گفتند: برخي وانمود ميكنند اگر پشت ميز مذاكره بنشينيم فلان مشكل حل ميشود اما واقعيتي كه بايد درست بفهميم اين است كه مذاكره با امريكا هيچ تاثيري در رفع مشكلات كشور ندارد.
رهبر انقلاب، تجربه منفي دهه ۹۰ و حدود ۲ سال مذاكره با امريكا و چند كشور ديگر را كه منجر به انعقاد معاهده هستهاي شد، دليلي بر بيفايده بودن مذاكره با امريكا خواندند و افزودند: دولت آن روز ما، با آنها نشست، رفت و آمد و مذاكره كرد، خنديدند، دست دادند و رفاقت و همه كار كردند و معاهدهاي تشكيل شد كه در آن، طرف ايراني با سخاوت بسيار زياد، امتيازهاي زيادي به طرف مقابل داد اما امريكاييها به آن معاهده عمل نكردند.ايشان با اشاره به سخنان رييسجمهور كنوني امريكا درباره پاره كردن برجام، خاطرنشان كردند: قبل از او هم دولت قبلي امريكا كه معاهده را پذيرفته بود، به آن عمل نكرد و تحريمهاي امريكا كه قرار بود برداشته شود، برداشته نشد و مساله سازمان ملل هم همچون استخواني لاي زخم باقي ماند كه هميشه مانند تهديدي بر بالاي سر ايران باقي بماند.
حضرت آيتالله خامنهاي استفاده از تجربه «دو سال مذاكره و امتياز دادن و كوتاه آمدن اما به نتيجه نرسيدن» را ضروري برشمردند و افزودند: امريكا همان معاهده را با وجود نقصهايي كه داشت نقض كرد و از آن خارج شد. بنابراين، مذاكره با چنين دولتي غيرعاقلانه، غيرهوشمندانه و غيرشرافتمندانه است و با آن نبايد مذاكره كرد.
ايشان با اشاره به مشكلات داخلي و معيشتي كه اغلب مردم با آن درگير هستند، گفتند: آنچه مشكلات را برطرف ميكند عامل داخلي يعني «همّت مسوولان متعهد و همراهي ملت متحد» است كه مظهر اين اتحاد ملي، راهپيمايي ۲۲ بهمن است كه انشاءالله امسال نيز همه اين وحدت را مشاهده خواهيم كرد.
رهبر انقلاب، «ملت بصير و مسوولان خستگيناپذير» را عامل رفع مشكلات خواندند و افزودند: مسوولان بحمدالله مشغول كارند و بسيار اميدواريم كه همين دولت محترم بتواند مشكلات معيشتي مردم را كمتر و سختيها را برطرف كند.
ايشان با اشاره به تقلاي امريكاييها براي تغيير نقشه جهان گفتند: اين كار آنها هيچگونه واقعيتي ندارد و فقط بر روي كاغذ است؛ البته آنها درباره ما هم نظر ميدهند، حرف ميزنند و تهديد ميكنند.
رهبر انقلاب اسلامي تاكيد كردند: اگر ما را تهديد كنند ما هم آنها را تهديد ميكنيم، اگر تهديد خود را عملي كنند ما نيز تهديدمان را عملي ميكنيم و اگر به امنيت ملت ما تعرض كنند ما هم بدون ترديد به امنيت آنها تعرض ميكنيم.
حضرت آيتالله خامنهاي اين رفتار متقابل را برگرفته از قرآن و دستور اسلام خواندند و گفتند: اميدواريم خداوند متعال ما را در انجام وظايف خود موفق بدارد.
ايشان در بخش اول سخنانشان ۱۹ بهمن ۵۷ را خاطرهاي مبارك و پرشكوه دانستند و گفتند: اقدام حماسي آن جوانان، خط سير ارتش جديد را تعيين كرد و باعث شد عوامل و كادرهاي مختلف ارتش با الهام از آن بيعت، به صفوف ملت بپيوندند.
رهبر انقلاب با تجليل از شهيدان نامآوري همچون صياد شيرازي، ستاري، بابايي، كلاهدوز و فلاحي افزودند: عامل مبنايي بروز و ظهور اين قهرمانان، همان حركت شجاعانهاي بود كه جمعي از همافران و كاركنان نيروي هوايي ۳ روز قبل از پيروزي انقلاب و در بحبوحه خطر انجام دادند.
ايشان ويژگيهاي مهم حركت ۱۹ بهمن ۵۷ را نياز امروز كشور و ملت برشمردند و گفتند: «شجاعت» و «بهنگام بودن» دو خصوصيت برجسته اقدام همافران بود.
حضرت آيتالله خامنهاي «به موقع» و «در لحظه لازم تصميم گرفتن» را بسيار مهم دانستند و افزودند: توابين در عاشورا به كمك امام حسين (ع) نيامدند اما بعدا قيام كردند و همه كشته شدند، ولي كار بينتيجه بود چون به موقع نبود. ايشان، عقلاني بودن و اقدام براساس محاسبه را ويژگي ديگر ۱۹ بهمن ۵۷ دانستند و گفتند: برخي تصور ميكنند كه حركت انقلابي مقابل عقلانيت است اما حركت انقلابي بيش از هر حركت ديگر به محاسبه و عقلانيت نياز دارد.
رهبر انقلاب استفاده از غفلت دشمن را ديگر خصوصيت ممتاز اقدام همافران خواندند و افزودند: دستگاههاي ضداطلاعات و فرماندهان ارتش نتوانستند اين حركت را آن هم در نيروي هوايي كشف كنند يا حدس بزنند و در حقيقت از جايي كه فكر نميكردند ضربه خوردند.
حضرت آيتالله خامنهاي با اشاره به اقدام رژيم پهلوي در تعريف ارتش ذيل دستگاه نظامي امريكا، گفتند: سازمان و سلاح و آموزش ارتش، امريكايي بود و انتصابات مهم و حتي چگونگي استفاده از تسليحات نيز براساس اجازه امريكاييها انجام ميشد و شدت وابستگي به حدي بود كه ايرانيها اجازه بازكردن و تعمير قطعات را هم نداشتند.
ايشان، سخنراني امام خميني در آبان ۱۳۴۳ در مخالفت شديد با كاپيتولاسيون را اعتراض به سلطه ذلتبار امريكا بر ارتش و كشور خواندند و افزودند: براساس كاپيتولاسيون كه از صدر تا ذيل مقامات پهلوي آن را پذيرفته بودند، هيچ امريكايي با هر جرمي نبايد در ايران تحت تعقيب قضايي قرار ميگرفت.
ايشان، دفاع مقدس را صحنه بروز شايستگيهاي ارتشِ تحوليافته برشمردند و افزودند: هزاران شهيد ارتشي همچون ستارههاي درخشان در تاريخ ايران ميدرخشند.
حضرت آيتالله خامنهاي دفاع از ايران را سرلوحه كارها و تقويت ارتش را مهمترين وظيفه خواندند و افزودند: ارتش بايد از لحاظ نيروي انساني، تسليحات، آموزش، آمادگيهاي رزمي و دفاعي، رفع نقاط ضعف و آسيبهاي احتمالي، استمرار ابتكار و توليدات نوآورانه روزبروز تقويت شود و ثابت كند كه كارهاي بسيار بزرگتري هم را ميتواند انجام دهد.
در ابتداي اين ديدار امير سرتيپ حميد واحدي فرمانده نيروي هوايي ارتش جمهوري اسلامي ايران به بيان گزارشي از اقدامات يكساله اين نيرو ازجمله در زمينه ارتقاي قدرت پهپادي، تشكيل مراكز عمليات پدافند سايبري، فرماندهي اتاق جنگ هوشمند، انجام مانورها و مسابقات نظامي و همچنين اهتمام به تربيت كادر «توانمند، با انگيزه و انقلابي» پرداخت.