تاكيد ايران و عراق بر پيگيري توافقات گذشته
دفتر نخستوزيري عراق در بيانيهاي از ديدار معاون امور راهبردي رييسجمهور ايران با نخستوزير اين كشور در بغداد و گفتوگوي آنها درباره روابط دوجانبه و تحولات منطقه خبر داد.
دفتر نخستوزيري عراق در بيانيهاي از ديدار معاون امور راهبردي رييسجمهور ايران با نخستوزير اين كشور در بغداد و گفتوگوي آنها درباره روابط دوجانبه و تحولات منطقه خبر داد.
خبرگزاري رسمي عراق اعلام كرد: محمد شياع السوداني، نخستوزير عراق با محمدجواد ظريف، معاون امور راهبردي رييسجمهور اسلامي ايران درباره يافتن راهحلهاي پايدار براي مسائل و بحرانهاي منطقه گفتوگو كرد.
در بيانيه دفتر نخست وزير عراق آمده است: در اين ديدار، روابط دوجانبه ميان دو كشور و راههاي تقويت همكاري در حوزههاي مختلف و آخرين تحولات منطقهاي و ضرورت هماهنگي مواضع و اقدامات مشترك بهمنظور حمايت از امنيت و ثبات بينالمللي مورد بررسي قرار گرفت. نخستوزير عراق در اين ديدار بر اهميت تقويت همكاري مشترك و هماهنگي در قبال چالشها و تحولات منطقهاي تاكيد كرد. وي در ادامه بر لزوم گسترش ارتباطات و گفتوگوهاي مشترك در سطح منطقهاي و بينالمللي براي يافتن راهحلهاي پايدار جهت حل مسائل و بحرانهاي منطقه و تضمين حقوق ملتها تاكيد كرد. محمدجواد ظريف نيز سلام مسعود پزشكيان، رييسجمهور ايران را به السوداني ابلاغ كرد. ظريف همچنين بر اهميت هماهنگي و همكاري در برابر تحولات و چالشهاي گوناگون تاكيد كرد. دكتر محمدجواد ظريف، معاون راهبردي رييسجمهور، به دعوت رسمي آقاي سيد عمار حكيم و با هدف شركت در سومين كنفرانس علمي و بينالمللي چشمانداز آينده پيروان اهلبيت (ع) در بغداد، به كشور عراق سفر كرده است. همچنين معاون راهبردي رييسجمهوري گفت: ما بيشتر از هركس ديگري براي خواهران و برادران فلسطيني خود فداكاري كردهايم و هيچ كس به اندازه ما براي برادران و خواهران سني خود در فلسطين فداكاري نكرده است. متن كامل سخنان محمدجواد ظريف در سومين كنفرانس علمي و بينالمللي چشمانداز آينده پيروان اهلبيت(ع)، به شرح زير است:
«با اجازه شما، من به زبان انگليسي صحبت خواهم كرد تا مهمانانمان بتوانند به جاي صحبت كردن به زبان فارسي، آن را دنبال كنند. براي من مايه خرسندي و افتخار بزرگ است كه در اين گردهمايي مهم شركت ميكنم. ميخواهم سخنانم را با ابراز تشكر و قدرداني از دوستان عزيزم، دوست و برادرم، جناب سيد عمار حكيم، براي برگزاري اين نشست مهم دوستداران اهل بيت از سراسر جهان آغاز كنم. بزرگترين اجتماع انسانها در اينجا در عراق به مناسبت اربعين برگزار ميشود و همه ما ميگوييم عشق حسين ما را به اينجا ميكشاند. سنتي كه بر عشق، بر شفقت استوار است، چيزي است كه دنياي امروز ما بيش از هر چيز ديگري به آن نياز دارد. در اين دنياي آشفته از خشونت، ميتوانيم مسيري جديد، مسيري مبتني بر همدلي، مسيري مبتني بر فداكاري، مسيري مبتني بر شجاعت و مسيري مبتني اميد ترسيم كنيم.
ما در اينجا در ماه مبارك شعبان هستيم. ماه شعبان -و جالب است كه در اين ماه، ما هيچ عزاداري نداريم- همهچيز عشق و اميد است. اين ماه را با ولادت امامحسين عليهالسلام، ابالفضل العباس و امام سجاد عليهالسلام آغاز ميكنيم؛ سه نماد شجاعت، فداكاري و حكمت و در وسط اين ماه به استقبال ولادت امام مهدي نماد اميد، نماد مقاومت، نماد پايداري براي رسيدن به اهدافمان، ميرويم.
اينكه ما به زبانهاي مختلف صحبت ميكنيم، در نقاط مختلف جهان زندگي ميكنيم، يكي از نقاط قوت ماست. ما اين ايدئولوژي را براساس عشق، براساس همدلي در سراسر جهان نمايندگي ميكنيم. هر يك از ما به وسيلهاي براي گفتوگو، وسيلهاي براي تفاهم، وسيلهاي براي نمايش آرمانهاي رهبرانمان تبديل ميشويم و همانطور كه امام صادق فرمودند كونوا لنا زيناً و لا تكونوا علينا شيناً.
ما ميخواهيم شيعه واقعي، دوستداران واقعي اهلبيت باشيم، بايد آنها را نمايندگي كنيم، بايد آنها را معرفي كنيم. در جوامع خود، بايد ستونهاي صميميت، ستونهاي شفقت، ستونهاي عشق به انسانيت باشيم. خدا را شكر، جامعه شيعه نشان داده است كه آماده فداكاري منافع خود به خاطر ستمديدگان است. توحش صهيونيستها در غزه با حمايت از مظلومان ازسوي جامعه شيعه روبهرو شده است و هر ادعايي مبني بر فرقهگرا بودن ما را رد ميكند. ما بيشتر از هركس ديگري براي خواهران و برادران فلسطيني خود فداكاري كردهايم و هيچ كس به اندازه ما براي برادران و خواهران سني خود در فلسطين فداكاري نكرده است.
همانطور كه سيد عمار حكيم بيان كرد، يك آرمان عادلانه، يك آرمان شريف، آرماني كه ميتوانيم به آن افتخار كنيم و با حمايت از آن ميتوانيم خود را دوستدار اهل بيت، پيرو اهل بيت بناميم. رهبر ما، امام علي فرمود كونا للظّالم خصماً و للمظلوم عوناً.
اگر ما با كساني كه نسلكشي ميكنند، با كساني كه ظلم ميكنند، دشمني نكنيم و اگر به كساني كه تحت ستم هستند، به كساني كه مورد ظلم قرار ميگيرند، شفقت نشان ندهيم، نميتوانيم خود را پيرو علي بناميم. امامعلي در نامه خود به مالك ميگويد، با مردمي كه بر آنها حكومت ميكني، مهربان باش زيرا آنها يا برادران ديني تو هستند يا برادران تو در آفرينش. بنابراين سعدي اين گفته امام علي را چنين ترجمه كرد. بنيآدم اعضاي يك پيكرند/ كه در آفرينش ز يك گوهرند. چو عضوي به درد آورد روزگار/ دگر عضوها را نماند قرار. اگر نميتواني غم ديگران را احساس كني، نميتواني شايسته ناانسان باشي. بياييد اميدوار باشيم كه بتوانيم، در واقع، شايستگي پيروي از امام علي و پيروي از امامحسين باشيم، ازجمله افرادي باشيم كه منتظرند كه در برابر تجاوز، در برابر ظلم و ستم، با استواري مقاومت ميكنند تا براي بازگشت امام مهدي آماده باشيم.