اپل براي عرضه قابليت‌هاي هوش مصنوعي در چين با علي‌بابا همكاري مي‌كند

۱۴۰۳/۱۱/۲۵ - ۰۱:۱۵:۲۳
|
کد خبر: ۳۳۳۹۷۷

سازنده آيفون شركت علي‌بابا را به عنوان شريك چيني خود براي عرضه قابليت‌هاي هوش مصنوعي در اين بازار انتخاب كرده است. پس از انتشار گزارش اينفورميشن در مورد اين همكاري، ارزش سهام شركت علي‌بابا افزايش يافت. به گزارش پيوست، خبر اين همكاري پس از ماه‌ها ابهام درمورد سرنوشت پيشنهادات هوش مصنوعي در دومين بازار بزرگ آيفون منتشر شده است.

سازنده آيفون شركت علي‌بابا را به عنوان شريك چيني خود براي عرضه قابليت‌هاي هوش مصنوعي در اين بازار انتخاب كرده است. پس از انتشار گزارش اينفورميشن در مورد اين همكاري، ارزش سهام شركت علي‌بابا افزايش يافت. به گزارش پيوست، خبر اين همكاري پس از ماه‌ها ابهام درمورد سرنوشت پيشنهادات هوش مصنوعي در دومين بازار بزرگ آيفون منتشر شده است. اپل در حال حاضر به دليل مشكلات رگولاتوري امكان عرضه قابليت‌هاي هوش مصنوعي يا Apple Intelligence را در اين كشور ندارد. اين شركت كه سال گذشته از اپل اينتلجنس براي گوشي‌هاي جديد آيفون رونمايي كرد، بخش قابل توجهي از سهم بازار خود را به دليل مشكلاتي مثل افزايش رقابت داخلي و ناتواني در عرضه قابليت‌هاي هوش مصنوعي به بازيگران بومي واگذار كرد. گزارش اينفورميشن مي‌گويد اپل شركت Baidu را سال گذشته به عنوان مهم‌ترين شريك خود انتخاب كرد اما پيشرفت اين شركت در توسعه مدل‌هاي هوش مصنوعي براي اپل اينتلجنس در اندازه استاندارد‌هاي لازم نبود و در نتيجه اپل به دنبال شريك جديد به بررسي شركت‌هايي مثل تنسنت، بايت‌دنس (شركت مادر تيك‌تاك)، علي‌بابا و ديپ‌سيك روي آورد. اين گزارش مي‌گويد شركت ديپ‌سيك از آنجايي كه تيم و تجربه كافي براي پشتيباني از مشتريان را ندارد از گزينه‌هاي اپل كنار رفت. براساس گزارش منتشرشده اين دو شركت حالا محصولات مشترك خود را براي بررسي رگولاتور فضاي سايبري چين در اختيار مقامات قرار داده‌اند. عرضه اين قابليت‌ها اهميت مهمي براي جبران سازنده آيفون در بزاار چين دارد زيرا براساس آخرين گزارش درآمدي اين شركت، فروش آيفون در سال گذشته حدود ۱۱ درصد در بازار چين كمتر شده است.

افزايش ارزش سهام علي‌بابا  در پي خبر همكاري با اپل

گزارشي از بلومبرگ مي‌گويد ارزش سهام گروه هلدينگ علي‌بابا پس از انتشار گزارش اينفورميشن از همكاري با اپل تا حدود ۸.۶ درصد افزايش يافت. اين بيشترين جهش ارزش سهامي علي‌بابا از ماه سپتامبر است و همچنين از آنجايي كه اين گزارش به اتمام همكاري اپل با Baidu اشاره مي‌كند، سهام شركت Baidu در بازار سهامي هنگ كنگ تا ۳ درصد ريزش كرد. تضمين نفوذ به گوشي‌هاي آيفون نقطه عطفي براي علي‌بابا خواهد بود، شركتي كه مدل‌هاي هوش مصنوعي‌اش عملكرد خوبي را در بنچ‌مارك‌هاي جهاني به ثبت رسانده‌اند. اريك وودرينگ، تحليلگر بانك مورگان استنلي در اين باره مي‌گويد: «علي‌بابا بزرگ‌ترين بازيگر تجارت الكترونيك در چين است و در نتيجه بايد خزانه بزرگي از داده‌هايي را داشته باشد كه اپل مي‌تواند در ارايه قابليت‌هاي هوش مصنوعي مولد خود به كاربران چيني از آنها بهره بگيرد. همچنين مي‌توان حالتي را پيش بيني كرد كه براساس آن اپل يك همكاري اوليه را با علي‌بابا كليد مي‌زند و در نهايت ديگر بازيگران ابر چين را نيز به تدريج وارد بازي مي‌كند.» شركت علي‌بابا در ماه ژانويه امتياز بنچ‌مارك‌هايي را منتشر كرد كه براساس آن مدل Qwen 2.5 Max عملكرد بهتري را نسبت به مدل Llama شركت متا و V3 ديپ‌سيك در چندين آزمايش مختلف به ثبت رسانده بود. اين شركت حالا در كنار نام‌هاي ديگري مثل تنسنت، بايت‌دنس و استارت‌آپ‌هايي مثل Minimax و Zhipu به عنوان جريان‌ساز هوش مصنوعي چين شناخته مي‌شود. اپل اميدوار است كه با عرضه قابليت‌هاي هوش مصنوعي در بازار چين بتواند بخشي از بازار از دست رفته آيفون در اين كشور را جبران كند. اين شركت همچنين به دنبال افزايش تنش ميان واشنگتن و پكن با تنش‌هاي تازه‌اي در چين روبه‌رو است و گزارش جديدي مي‌گويد رگولاتور‌هاي چيني براي تفحص كميسيون ۳۰ درصدي اپل از اپليكيشن‌ها و ديگر سياست‌هاي اين شركت آماده مي‌شوند.