![افت توليد خودروسازان افت توليد خودروسازان](/files/fa/news/1403/11/25/78517_905.jpg)
افت توليد خودروسازان
خودروسازان چقدر خودرو توليد كرده اند؟ بررسي آمارها نشان ميدهد تا پايان دي ماه سال جاري ۷۱۹ هزار و ۳۱ دستگاه خودروي سواري توليد شده كه نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۴۸ هزار و ۲۶۲ دستگاه كمتر توليد شده كه بيانگر افت ۶.۳ درصدي است. آمار توليد خودرو در همين بازه زماني در سال ۱۴۰۲، تعداد ۷۶۲هزار و ۲۹۳ دستگاه اعلام شده كه بيانگر افت ۶.۳ درصدي در توليد است.
تعادل|
خودروسازان چقدر خودرو توليد كرده اند؟ بررسي آمارها نشان ميدهد تا پايان دي ماه سال جاري ۷۱۹ هزار و ۳۱ دستگاه خودروي سواري توليد شده كه نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۴۸ هزار و ۲۶۲ دستگاه كمتر توليد شده كه بيانگر افت ۶.۳ درصدي است. آمار توليد خودرو در همين بازه زماني در سال ۱۴۰۲، تعداد ۷۶۲هزار و ۲۹۳ دستگاه اعلام شده كه بيانگر افت ۶.۳ درصدي در توليد است. عمده دليل افت توليد خودرو قطعي برق در نيمه نخست سال و محدوديتهاي تأمين گاز و برق در نيمه دوم سال، تغيير مسير تأمين ارز و البته خروج برخي از خودروهاي زيانده از خط توليد است. نكته قابل توجه آنكه توليد خودرو در دي ماه ۸۳ هزار و ۲۹۱ دستگاه بوده كه نسبت به آذر ماه رشد ۱۴.۷ درصدي را نشان ميدهد. در همين حال، شامخ كل گروه خودرو در اين ماه به ۵۰.۲ واحد رسيده كه گرچه نسبت به آذرماه رشد ۹.۴ واحدي را نشان ميدهد، اما ايستادن روي مرز ۵۰ نشان ميدهد وضعيت اين صنعت تفاوت چنداني نكرده است. در واقع رشد ۹.۴ واحدي شامخ كل گروه خودرو را بيش از آنكه بتوان به بهبود وضعيت صنعت در اين ماه مرتبط دانست بيشتر بايد آن را مربوط به وضعيت بسيار ركودي ماه آذر دانست؛ چراكه در آن ماه بيشتر شاخصهاي مورد بررسي در شامخ به كف يكساله خود رسيده بودند.
افت ۵،۴ درصدي توليد خودرو
طبق گزارشي كه به تازگي اتاق ايران از وضعيت صنايع در دي ماه منتشر كرد، شامخ وسايل نقليه و قطعات وابسته در دي ماه حاكي از آن است كه دهمين ماه از سال وضعيت صنعت خودرو توانسته سرعت حركت خود را به سمت ركود كمتر كند با اين حال همچنان در مرز ركود ايستاده است. شامخ كل گروه خودرو در اين ماه به ۵۰.۲ واحد رسيده كه گرچه نسبت به آذرماه رشد ۹.۴ واحدي را نشان ميدهد، اما ايستادن روي مرز ۵۰ نشان ميدهد وضعيت اين صنعت تفاوت چنداني نكرده است.
همچنين بر اساس دادههايي كه خودروسازان به سازمان بورس ارايه دادهاند، توليد خودروي سواري در دي با رشد ۱۴.۷ درصدي نسبت به آذر مواجه بوده است. بر اين اساس خودروسازان در آذر امسال ۷۲ هزار و ۶۳۰ دستگاه محصول سواري را توليد كرده بودند، اما در دي ماه، تيراژ آنها به ۸۳ هزار و ۲۹۱ دستگاه رسيده است. با وجود اين، آمار توليد هم نشان داد كه رشد محقق شده به خاطر بهبود وضعيت نيست، بلكه به خاطر افت قابل توجه توليد در آبان است، چراكه توليد در دي ماه هنوز كمتر از توليد مهر بوده است.
با وجود اين خودروسازان نسبت به آينده اميدوار شدهاند. شاخص «انتظارات توليد در ماه آينده» در دي ماه به ۵۵.۸ واحد رسيد اين در شرايطي است كه اين رقم در آذرماه ۴۲.۴ واحد بود؛ بنابراين اين فاكتور در شامخ ماه ابتدايي زمستان ۱۳.۴ واحد رشد داشته است. بر اين اساس ميتوان گفت كه فعالان صنعت خودرو و صنايع وابسته نسبت به توليد بهمن ماه اميدوارتر هستند.
افت ۵ درصدي توليدات ايران خودرو
اما ايران خودرو تا پايان دي ماه چقدر خودرو توليد كرده است؟ بررسي وضعيت فعاليت ايرانخودرو در ۱۰ ماه امسال نشان ميدهد كه اين شركت توانسته ۴۲۰ هزار و ۴۳۷ دستگاه محصول سواري توليد كند كه نسبت به مدت مشابه سال گذشته كه ۴۴۴ هزار و ۴۷۱ دستگاه خودرو توليدكرده، بيانگر افت ۲۴ هزار و ۳۴ دستگاهي معادل ۵.۴ درصد است. به گزارش خبرگزاري مهر، در اين مدت ۱۳۸ هزار و ۵۴ دستگاه پژو توليد شده كه در قياس با توليد ۲۳۱ هزار و ۸۸۲ دستگاهي خانواده پژو در ۱۰ ماهه پارسال، كاهش ۴۰ درصدي را نشان ميدهد.
۹۸ هزار و ۴۰۴ دستگاه نيز از گروه سورن توليد شده كه در قياس با ۴۹ هزار و ۵۲۰ دستگاهي اين گروه خودرويي در ۱۰ ماه پارسال، توليد خانواده سورن بيش از ۵۰ درصد افزايش يافته است.
همچنين در ۱۰ ماهه امسال ۷۳ هزار و ۹۶۸ دستگاه دنا توليد شده كه در قياس با ميزان توليد در مدت مشابه پارسال (۷۱ هزار و ۴۳۹ دستگاه) رشد ۳.۵ درصدي را نشان ميدهد. تا پايان دي امسال ۱۴ هزار و ۵۸۰ دستگاه رانا توليد شده كه نسبت به توليد ۱۹ هزار و ۹۹۶ دستگاه در مدت مشابه پارسال، توليد اين خودرو ۲۷ درصد كاهش يافته است.
در ۱۰ماهه امسال ۱۳ هزار و ۲۰ دستگاه هايما مونتاژ شده كه در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته (مونتاژ۶ هزار و ۷۳۹ دستگاه) بيانگر افت حدود ۲۲ درصدي است. ايرانخودرو در ۱۰ ماه امسال ۵۶ هزار و ۸۰۵ دستگاه تارا توليد كرده كه نسبت به مدت مشابه پارسال (۳۸ هزار و ۶۹۴ دستگاه) رشد ۳۲ درصدي را نشان ميدهد. همچنين بخش ديگري به نام «ديگر محصولات» تعريف شده كه توليد ايرانخودرو در اين بخش ۲۵ هزار و ۶۰۶ دستگاه بوده است. نكته قابل توجه آنكه در اين مدت ۹ هزار و ۵۴۶ دستگاه خودرو توليد شده اما به مرحله تجاريسازي نرسيده كه اين ميزان به خودروهاي ناقص توليدي اشاره دارد كه ۵ هزار و ۱۶۸ دستگاه آن مربوط به دي ماه است. همچنين ايرانخودرو صرفاً در ماه دي ۴۹ هزار و ۹۵۱ دستگاه توليد داشته كه در مقايسه با توليد ۴۳ هزار و ۳۶۰ دستگاهي در آذر، حكايت از رشد ۶ هزار و ۵۹۱ دستگاهي و ۱۵.۲ درصدي دارد.
كاهش ۱۰،۳ درصدي توليد در سايپا
سايپا در ۱۰ ماه امسال ۲۱۳ هزار و ۱۳۶ دستگاه خودروي سواري توليد كرده كه اين رقم در مدت مشابه سال گذشته ۲۳۷ هزار و ۷۳۱ دستگاه بوده است. بنابراين در اين مدت زماني توليد در اين شركت ۲۴ هزار و ۵۹۵ دستگاه، معادل ۱۰.۳ درصد كاهش يافته است. در اين مدت از خانواده ايكس ۲۰۰ (تيبا، كوئيك و ساينا) ۱۷۳ هزار و ۵۳۲ دستگاه خودرو توليد شده كه در قياس با مدت مشابه پارسال (۱۹۵ هزار و ۶۳۷) افت ۱۱.۳ درصدي را نشان ميدهد.
همچنين در اين مدت ۴۰ هزار و ۵۵۲ دستگاه شاهين معمولي و اتومات توليد شده كه در مقايسه با ۱۰ ماهه پارسال (۴۲ هزار و ۷۵ دستگاه) بيانگر كاهش ۳.۶ درصدي است.
در ۱۰ ماهه امسال ۲۶ دستگاه آريا اتوماتيك نيز توليد شده كه ۹ دستگاه از آن مربوط به دي ماه است. البته در ۱۰ ماه مشابه پارسال نيز تنها ۱۹ دستگاه آريا اتوماتيك در اين شركت توليد شده بود.
همچنين سايپا صرفاً در ماه دي ۲۴ هزار و ۴۸۸ دستگاه توليد كرده كه در مقايسه با تيراژ ۲۰ هزار و ۷۰۷ دستگاهي آذر رشد ۳ هزار و ۷۸۱ دستگاه معادل ۱۸.۲ درصدي را نشان ميدهد.
ثبات توليد در پارس خودرو
پارسخودرو در ۱۰ ماهه امسال ۸۵ هزار و ۴۵۸ دستگاه خودرو توليد كرده كه در مقايسه با ۸۵ هزار و ۹۱ دستگاهي كه در ۱۰ ماهه پارسال، توليد كرده بود بيانگر ثبات توليد در اين شركت است؛ در واقع اين شركت امسال تنها ۳۶۷ دستگاه معادل ۰.۴ درصد بيشتر خودرو توليد كرده است.
در اين مدت ۵۴ هزار و ۲۲۳ دستگاه از گروه Q۲۰۰ در پارس خودرو توليد شده كه نسبت به مدت مشابه پارسال با تيراژ ۶۳ هزار و ۱۶۱ دستگاهي، افت بيش از ۱۴ درصدي را نشان ميدهد.
همچنين يك هزار و ۲۳۴ دستگاه كوئيك معمولي دندهاي توليد شده و از مهر ماه به اين سو نيز توليد اين خودرو صفر بوده كه به نظر ميرسد توليد كوئيك دندهاي در اين شركت متوقف شده است. در ۱۰ ماهه پارسال از اين خودرو ۲۱ هزار و ۸۹۰ دستگاه توليد شده بود.
همچنين در ۱۰ ماه امسال ۱۲ هزار و ۴۸۶ دستگاه از خودروي جديد سهند توليد شده كه اين رقم در ۱۰ ماه مشابه پارسال ۴۰ دستگاه بود. در اين مدت ۱۷ هزار و ۵۱۵ دستگاه ساينا اس نيز توليد شده است. اين خودرو در ۱۰ ماه مشابه پارسال هيچ توليدي در پارسخودرو نداشت. همچنين پارسخودرو صرفاً در ماه دي ۸ هزار و ۸۵۲ دستگاه خودروي سواري توليد كرده كه در قياس با توليد ۸ هزار و ۵۶۳ دستگاه در آذرماه رشد ۲۸۹ دستگاهي معادل ۳.۴ درصد را نشان ميدهد.