توصيه دلاري به سهامداران

۱۴۰۳/۱۱/۲۸ - ۰۱:۰۳:۳۰
|
کد خبر: ۳۳۴۲۵۰

مريم محبي، كارشناس بازار سرمايه، با اشاره به اثر كوتاه‌مدت نوسانات دلاري بر بازار سرمايه، معتقداست در نهايت بورس جاماندگي از ساير بازارها و تورم را جبران خواهد كرد. همچنين سهم‌هاي دارايي‌محور و بنيادي‌تر را انتخاب مطمئن‌تري براي فعالان بورسي در روزهاي رشد قيمت دلار عنوان كرد.

صداي بورس| مريم محبي، كارشناس بازار سرمايه، با اشاره به اثر كوتاه‌مدت نوسانات دلاري بر بازار سرمايه، معتقداست در نهايت بورس جاماندگي از ساير بازارها و تورم را جبران خواهد كرد. همچنين سهم‌هاي دارايي‌محور و بنيادي‌تر را انتخاب مطمئن‌تري براي فعالان بورسي در روزهاي رشد قيمت دلار عنوان كرد.

در شرايط فعلي كه نوسان ارزي، عملا اصلي‌ترين چالش اين روزهاي اقتصاد ايران است، بازار سرمايه چه اثري از اين نوسان و چالش خواهد گرفت؟ در كشورهاي در حال توسعه كه معمولا رشد قيمت وتورم بالايي را تجربه مي‌كنند، برخي دارايي‌هاي مصرفي مثل ارز، خودرو، ملك و ... به عنوان دارايي‌هايي براي كسب سود هم درنظر گرفته شده و مورد توجه هستند. به اين معنا كه بازارها يا ابزارهايي كه عمدتا جزو ابزارهاي مصرفي هستند، در كشورهاي درحال توسعه و درگير با تورم، مي‌توانند به عنوان يك بازار رقيب براي بازارهاي اوراق بهادار و بورس نام برده شوند. به همين دليل مي‌توانيم اين بازارها را به عنوان حوزه‌هاي رقيب براي بازار سرمايه در نظر بگيريم و بسيار طبيعي است كه جذابيت‌هاي ايجاد شده براي يك بازار رقيب، بتواند اثر كاهنده بر جذابيت بازار دوم داشته باشد. به اين معنا كه اگر ما شاهد رشد قيمت در بازار دلار و طلا باشيم، سرمايه‌گذارهاي ريسك‌گريزتر در بازار سرمايه به دليل تجربه حس ترس از جاماندگي، به صورت هيجاني و با هدف جانماندن از رشد قيمت دلار اقدام به فروش سهام خود در بورس كنند و اين اقدام مي‌تواند در كوتاه‌مدت باعث ايجاد و افزايش فشار فروش بر بازارسرمايه شود.به عبارت بهتر طبيعي است كه ايجاد جذابيت مالي در يك بازار مثل طلا و دلار بتواند اثر منفي بر بازاري مثل بازار سرمايه و بورس داشته باشد.