پشت پرده ممنوعیت ورود پروازهای ایرانی به بیروت

۱۴۰۳/۱۱/۲۹ - ۱۸:۳۰:۰۱
کد خبر: ۳۳۴۵۰۶

کارشناس مسائل غرب آسیا می‌گوید: ممنوعیت ورود پروازهای ایرانی به فرودگاه بیروت، بدون تردید طرحی است که پایه‌های اصلی آن را آمریکا و رژیم صهیونیستی شکل داده‌اند و هدف آن ضربه زدن به محور مقاومت است.

- اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، طی روز‌های اخیر و درپی ممانعت دولت لبنان از فرود هواپیما‌های ایرانی در فرودگاه بیروت، اعتراض‌هایی در مخالفت با این تصمیم انجام شد.

مردم لبنان پنجشنبه شب گذشته با حضور در خیابان‌ها به دخالت‌های رژیم صهیونیستی و آمریکا در امور داخلی این کشور اعتراض کردند.

این اعتراض‌ها در روز‌های اخیر ادامه یافت تا اینکه حزب‌الله لبنان با انتشار بیانیه‌ای پایان تحصن را در مسیر فرودگاه بیروت اعلام کرد و با پایان تحصن، جاده منتهی به فرودگاه بازگشایی شد.

حزب‌الله لبنان روز یکشنبه، 28 بهمن، بیانیه‌ای را در ارتباط با تحصن مردمی در اعتراض به لغو پرواز‌های ایرانی به فرودگاه بیروت صادر کرد.

این بیانیه می‌گوید: تحصن مردمی که دیروز حزب‌الله در محکومیت مداخله آشکار اسرائیل در امور لبنان و نقض حاکمیت ملی سازماندهی کرد، یک حرکت مسالمت‌آمیز و بیان متمدنانه موضع مردمی در رد تسلیم ناموجه در برابر دیکته‌های خارجی بود.

در همین رابطه حسن هانی‌زاده، کارشناس مسائل منطقه غرب آسیا، در گفت‌و‌گو با میزان به پشت‌پرده مداخله هماهنگ آمریکا و رژیم صهیونیستی در امور داخلی لبنان  پرداخت.

حزب‌الله ابتکار عمل را در دست دارد

هانی‌زاده، گفت: با توجه به قدرت محور مقاومت و حزب‌الله، به‌طور مشخص در جنگ غزه علی‌رغم آسیب‌هایی که وارد شد، اما این حزب همچنان در عرصه‌های داخلی، منطقه و لبنان ابتکار عمل را در دست دارد و به‌عنوان عامل ثبات در لبنان تلقی می‌شود.

کارشناس مسائل منطقه، عنوان کرد: با توجه به شکست‌های مکرر ارتش رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان و پذیرش قهری آتش‌بس از طرف بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، تلاش‌ها برای ضربه زدن به آن ادامه دارد.

چرایی ممنوعیت پرواز‌های ایران به فرودگاه بیروت

وی با اشاره به اینکه در آمریکا و رژیم صهیونیستی تلقی این است که اقتدار حزب‌الله ناشی از نفوذ ایران در منطقه و در لبنان است، بیان کرد: لذا طرح جدیدی را آمریکا و رژیم صهیونیستی در لبنان پیاده کردند و آن منع پرواز‌های ایران و هواپیما‌های مسافربری ایران به سمت فرودگاه بین‌المللی بیروت است.

هانی‌زاده، یادآور شد: ادعای مقام‌های آمریکایی و تهدید آنها برای قطع کمک‌های مالی به دولت لبنان به دلیل همراهی با ایران موجب شده که دولت لبنان و به‌ویژه دولت نواف سلام، نخست‌وزیر این کشور، شرایطی را برای پرواز هواپیما‌های ایرانی فرودگاه بیروت قرار دهد که این شرایط طبیعتا منطقی نبود.

جاده فرودگاه بیروت پس از پایان تحصن بازگشایی شد

کارشناس مسائل منطقه، تصریح کرد: به همین دلیل طی روز‌های گذشته دولت لبنان از فرود هواپیما‌های مسافربری ایران برای انتقال شهروندان لبنان که در طول ایام شعبانیه به ایران مسافرت کرده بودند، موانعی ایجاد کرد که این مسئله با واکنش مردمی مواجه شده و هزاران نفر از جوانان لبنانی مسیر منتهی به فرودگاه بین‌المللی بیروت را بستند.

دولت لبنان نباید تحت فشار‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی قرار گیرد

وی با اشاره به اینکه این نشانه اقتدار و نفوذ ایران است و دولت لبنان نباید تحت تاثیر فشار‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی قرار بگیرد، ادامه داد: شعار مردم لبنان این است که فرودگاه بیروت نباید به فرودگاه بن‌گوریون تبدیل شود.

کارشناس مسائل منطقه غرب آسیا، اظهار کرد: اخباری که دریافت می‌شود نشانه این است که مردم لبنان به‎طور جدی دنبال این هستند که رابطه ایران و مردم لبنان حفظ شود و فشار‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی نباید به قطع مناسبات انسانی ایران و مردم لبنان منجر بشود، به همین دلیل اکنون فضای داخلی و دولت لبنان سعی می‌کند راه‌حلی ایجاد کند.

شکست همه‌جانبه طرح‌های رژیم صهیونیستی

وی با اشاره به اینکه رژیم صهیونیستی هم در غزه و هم در لبنان شکست خورده است، بیان کرد: با توجه به پذیرش قهری آتش‌بس در لبنان، اقتداری که حماس در آزادی زندانیان صهیونیست در مقابل اسیران فلسطینی از خود نشان داد و همچنین بازگشت مردم لبنان به خانه‌های خود در جنوب این کشور، همه این‌ها نشان می‌دهد که اراده مردم و روحیه جهادی فراتر از تجهیزات نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی است.

هانی‌زاده در پایان گفت: تصور رژیم صهیونیستی این است که مردم منطقه الگو‌های جهادی خود را از مولفه‌ها و الگو‌های انقلاب اسلامی دریافت می‌کنند و به همین دلیل بیشترین توجه را برای کاهش نفوذ ایران در منطقه به کار می‌گیرد.

عصر ناآرام بیروت؛ اولتیماتوم حزب‌الله به دولت جدید

 

منبع: میزان

انتهای پیام/