پزشکیان: چرا عده‌ای باید از عناوینی مانند FATF فرار کنند؟!/ افرادی با درآمدهای هنگفت از طریق قاچاق و دلالی، همچنان یارانه هم دریافت می‌کنند

۱۴۰۳/۱۲/۰۱ - ۱۹:۴۵:۰۱
کد خبر: ۳۳۴۷۷۱

در حالی که می‌توانیم با اجرای چنین ساز و کاری در داخل کشور جریان نقدینگی را رصد کنیم و مانع از خروج منابع کشور یا وقوع جرائم مالی شویم.

رئیس جمهور با تأکید بر اینکه اجرای صحیح قانون مبتنی بر مدیریت داده‌ها و اطلاعات، اساسا بستر فساد را رفع می‌کند، گفت: چرا عده‌ای باید از عناوینی مانند FATF فرار کنند در حالی که می‌توانیم با اجرای چنین ساز و کاری در داخل کشور جریان نقدینگی را رصد کنیم و مانع از خروج منابع کشور یا وقوع جرائم مالی شویم.
 
به گزارش ایسنا، مسعود پزشکیان پیش از ظهر امروز چهارشنبه در جریان حضور سرزده در وزارت امور اقتصادی و دارایی، طی نشستی با رئیس، معاونین و مدیران ارشد، این وزراتخانه را مغز متفکر اقتصاد کشور توصیف و تصریح کرد: شما مسئولان و مدیران ارشد وزارت اقتصاد با اقدامات خود می‌توانید کشور را متحول و ساختار اقتصاد کشور را به گونه‌ای مدیریت کنید که علاوه بر رفع ناترازی‌ها، توسعه زیرساخت‌ها و رشد اقتصادی، مقوله مهم عدالت به عنوان مهمترین دغدغه دولت نیز تحقق یاید.
 
رئیس جمهور در ادامه انضباط مالی و حذف بسترهای رشوه و رانت را از جمله ماموریت‌های مهم وزارت امور اقتصادی و دارایی برشمرد و با تأکید بر ضرورت اجرای کامل قانون مالیات به عنوان یکی از مولفه‌های مهم در فسادزدایی از اقتصاد کشور گفت‌: متاسفانه امروز در کشور ما به دلیل غفلت از اجرای صحیح و اصولی قانون مالیات، افرادی ضمن کسب درآمدهای هنگفت و گردش مالی بسیار زیاد از طریق قاچاق و دلالی، همچنان یارانه هم دریافت می‌کنند.
 
 پزشکیان با تأکید بر اینکه اگر در نظام اقتصادی ما اجرای قانون مبتنی بر مدیریت داده‌ها و اطلاعات به درستی صورت گیرد، اساسا بستری برای فساد ایجاد نخواهد شد که بخواهیم با مفسدین مقابله کنیم، افزود: چرا عده‌ای باید از عناوینی مانند FATF فرار کنند در حالی که می‌توانیم با اجرای چنین ساز و کاری در داخل کشور جریان نقدینگی را رصد کنیم و مانع از خروج منابع کشور یا وقوع جرائم مالی شویم. البته خوشبختانه اقداماتی در این زمینه در دولت در حال انجام است که باید به آن سرعت بخشید و در صورت اجرا خیلی از مشکلات ما در این بخش مرتفع خواهد شد.
 
رئیس جمهور در ادامه بر اهمیت نقش و جایگاه اتاق‌های بازرگانی در رشد اقتصادی، تجارت و صنعت کشور تأکید کرد و گفت‌: در شرایطی که اقتصاد ما با چالش‌هایی نظیر تحریم روبروست، اتاق‌های بازرگانی با فعال‌سازی و تقویت تجارت مرزی با قریب به 15 کشور هم مرز و همسایه می‌توانند نقشی محوری در تأمین کالاهای مورد نیاز کشور و خنثی‌سازی اثرات تحریم ایفا کنند.
 
رئیس جمهور اعطای اختیارات لازم به استانداران استان‌های مرزی به منظور تنظیم ضوابط و آیین‌نامه‌های متناسب با هر منطقه را از جمله اقدامات دولت برای حمایت از تجارت مرزی عنوان کرد و افزود: در صورت فعال‌سازی تجارت مرزی به ویژه از طریق سرمایه‌گذاری‌های مشترک با کشورهای همسایه، علاوه بر تأمین کالاها و ملزومات مورد نیاز استان‌های کشور، بازارچه‌های مرزی رونق خواهد گرفت و موجب ایجاد اشتغال نیز خواهد شد.
 
پزشکیان در ادامه تحقق رشد اقتصادی را مستلزم جلب مشارکت مردمی و جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی دانست و تصریح کرد: یکی از مهمترین موانع جذب سرمایه‌گذاری، بروکراسی اداری پیچیده و آیین‌نامه‌های متعدد و دست و پاگیر است که موجب دلسردی سرمایه‌گذاران خواهد شد، لذا یکی از وظایف اصلی وزارت امور اقتصادی و دارایی تسهیل شرایط سرمایه‌گذاری است.
 
«تأکید بر لزوم کاهش زمان ترخیص کالاها در گمرک»، «تقویت و ارتقای زیر ساخت‌های گمرکات کشور با بهره‌گیری از توان شرکت‌های دانش بنیان و بخش خصوصی»، ‌«توجه ویژه و جدی به موضوع افزایش بهره‌وری» و «تسریع در اجرای قانون مولدسازی و تعیین تکلیف اموال مازاد و بلا استفاده دولتی» از دیگر توصیه‌های مهم پزشکیان به وزیر، معاونین و مدیران ارشد وزارت امور اقتصادی و دارایی در این جلسه بود.
 
رئیس جمهور همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برخی مباحث مطرح شده درباره استیضاح وزیر امور اقتصادی و دارایی، با بیان اینکه روز گذشته در جلسه غیرعلنی با نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی به برخی سوالات و ابهامات آنها پاسخ گفته شد و طی روزهای آینده نیز دولت و مجلس در این زمینه تعاملات بیشتری خواهند داشت، تصریح کرد: یکی از مهمترین اشکالات کشور ما این است که به وقت وقوع مشکلات به جای اینکه به دنبال علت و راهکار رفع مشکل باشیم، به دنبال مقصر و حذف افراد هستیم.
 
پزشکیان با طرح این پرسش که اگر دکتر همتی استیضاح شود، آیا مشکلات ارزی و ناترازی‌های مالی اصلاح خواهد شد، افزود: ما به دنبال تعمیق همکاری‌ها و هماهنگی با قوای دیگر در چارچوب راهکارهای علمی و کارشناسی هستیم، تمام تصمیمات و سیاستگذاری‌های اقتصادی در جلسه شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی سران سه قوه اتخاذ شده و اینکه بخواهیم یک نفر را مقصر جلوه دهیم بی‌انصافی است.
 
رئیس جمهور تأکید کرد: ما اطمینان داریم که اگر دست به دست هم بدهیم، چشم از بیرون مرزها برداریم و به خدای متعال تکیه کنیم قادر خواهیم بود، همه مشکلات کشور و مردم را حل کنیم.