معتبرترین دانشگاه های جهان در 2025

معتبرترین دانشگاه های جهان در 2025

۱۴۰۳/۱۲/۰۴ - ۱۴:۵۰:۲۳
|
کد خبر: ۳۳۴۹۶۹

رتبه‌بندی آموزش عالی تایمز، مشهورترین دانشگاه های جهان در سال ۲۰۲۵ را معرفی کرد. بر اساس این رتبه‌بندی دانشگاه هاروارد معتبرترین دانشگاه جهان شناخته شد.

به گزارش تجارت نیوز، رتبه‌بندی آموزش عالی تایمز مشهورترین دانشگاه‌های جهان در سال ۲۰۲۵ را معرفی کرد. مهم‌ترین شاخص‌های بررسی شده در این رتبه‌بندی کیفیت تدریس و تحقیق است.

جدول زیر ۱۰ دانشگاه مشهور جهان بر اساس رتبه را نشان می‌دهد؛

رتبه شهرت ۲۰۲۵رتبه جهانی ۲۰۲۵دانشگاهکشور۱۳دانشگاه هارواردآمریکا=۲۲MITآمریکا=۲۱دانشگاه آکسفوردانگلیس=۴۶دانشگاه استنفوردآمریکا=۴۵دانشگاه کمبریجانگلیس۶۸دانشگاه برکلیآمریکا۷۴دانشگاه پرینستونآمریکا۸۱۲دانشگاه تسینگهوچین۹۱۰دانشگاه ییلآمریکا۱۰۲۸دانشگاه توکیوژاپندر این راستا، پرسشنامه‌ای از نوامبر ۲۰۲۴ تا ژانویه ۲۰۲۵ برای منتخبی از محققان باتجربه ارسال شد و از آن‌ها خواسته شد نظرات خود را در مورد استانداردهای تدریس و تحقیق در رشته‌های خود و موسساتی که با آن‌ها آشنا هستند، ارائه دهند. سپس از پاسخ‌ها برای تعیین اینکه کدام دانشگاه معتبرترین در نظر گرفته می‌شود، استفاده شد.

در این رتبه‌بندی، دانشگاه هاروارد رتبه اول اعتبار در دانشگاه را از آن خود کرده است. سپس موسسه فناوری ماساچوست و دانشگاه آکسفورد توانستند به صورت مشترک رتبه دوم را به دست آورند. به طور کلی ۱۰ دانشگاه برتر در حوزه اعتبار متعلق به آمریکا و انگلستان هستند به جز دانشگاه تسینگ‌هوا چین در رتبه هشتم و دانشگاه توکیوی ژاپن در رتبه ۱۰.

این نتایج بر اساس دیدگاه‌های دانشگاهیان است و دانشجویان می‌توانند در هنگام انتخاب محل تحصیل، شهرت دانشگاه را در فرآیند تصمیم‌گیری خود لحاظ کنند. در ادامه به معرفی معتبرترین دانشگاه‌های جهان از رتبه‌های یک تا ۴ می‌پردازیم؛

۱. دانشگاه هاروارد؛ دانشگاه هاروارد در سال ۱۶۳۶ تاسیس شد و قدیمی‌ترین موسسه آموزش عالی در آمریکا است. این دانشگاه یکی از معتبرترین دانشگاه‌های جهان به حساب می‌آید و از سال ۲۰۱۱ در رتبه‌بندی جهانی اعتبار قرار دارد. این موسسه دارای ۱۶۱ برنده جایزه نوبل، ۳۲ رئیس دولت، ۵۰ برنده جایزه پولیتزر و بسیاری از جوایز و تمجیدهای آکادمیک دیگر است. کتابخانه مرکزی این دانشگاه با ۱۸.۹ میلیون جلد یکی از بزرگترین کتابخانه‌های دانشگاهی در جهان است، در حالی که قدیمی‌ترین مجموعه نقشه‌ها و اطلس‌های آمریکا در کتابخانه Pusey ذخیره می‌شود.

۲. موسسه فناوری ماساچوست؛ MIT در شهر کمبریج، ماساچوست مستقر است و به آموزش علم و فناوری اختصاص دارد. تعداد بسیار زیاد برندگان جایزه نوبل وابسته به این مؤسسه – ۱۰۱ نفر – نشان دهنده توانایی فارغ‌التحصیلان MIT است. مهم‌ترین اکتشافات علمی و پیشرفت‌های تکنولوژیکی این کالج شامل اولین سنتز شیمیایی پنی سیلین، توسعه رادار، کشف کوارک‌ها و اختراع حافظه هسته مغناطیسی است.

3. دانشگاه آکسفورد؛ دانشگاه آکسفورد بالاترین رتبه دانشگاه بریتانیا در رتبه‌بندی شهرت امسال است. این دانشگاه همچنین یکی از قدیمی‌ترین دانشگاه‌های جهان است و حداقل ۳۰ رهبر جهان، ۳۰ نخست وزیر بریتانیا، ۵۶ برنده جایزه نوبل و بیش از ۱۲۰ مدال‌آور المپیک از سالن‌های آن عبور کرده‌اند. استانداردهای ورودی این دانشگاه بالا هستند و داوطلبان برای ورود به این دانشگاه باید نمرات بالایی را کسب کنند و مصاحبه‌ای را برای تحصیل در موسسه پشت سر بگذارند. فارغ التحصیلان برجسته این دانشگاه عبارتند از: استیون هاوکینگ، جی آر آر تالکین، اسکار وایلد و ملاله یوسف زی. دانشگاه آکسفورد از ساختار دانشگاهی پیروی می‌کند و به ۴۴ کالج و سالن تقسیم می‌شود. تقریباً یک چهارم جمعیت شهر آکسفورد را دانشجویان تشکیل می‌دهند، به این معنی که یکی از جوان‌ترین جمعیت‌های شهر در بریتانیا را دارد.

۴. دانشگاه استنفورد؛ دانشگاه استنفورد در سال ۱۸۹۱ به عنوان یک مؤسسه آموزشی مشترک تأسیس شد، که در زمانی که اکثر دانشگاه‌ها همه مردان بودند، غیرقابل شنیدن بود. این دانشگاه پژوهش فشرده دارای بیشترین تعداد دریافت کنندگان جایزه تورینگ برای یک موسسه واحد (۲۹)، و همچنین ۳۶ برنده جایزه نوبل (۲۰ در میان جامعه پژوهشگران فعلی) و چهار برنده جایزه پولیتزر است. علاوه بر این، دانشگاه استنفورد ۷۴ میلیاردر و ۲۱ فضانورد تولید کرده است. اساتید و فارغ التحصیلان دانشگاه استنفورد همچنین شرکت‌های زیادی از جمله گوگل، هیولت پاکارد، نایک، اینستاگرام، اسنپ چت، لینکدین و یاهو را تاسیس کرده‌اند

5. دانشگاه کمبریج؛ دانشگاه کمبریج علاوه بر اینکه یکی از معتبرترین دانشگاه‌های جهان است، در ردیف قدیمی‌ترین دانشگاه‌ها نیز به حساب می‌آید. این دانشگاه به ۳۱ کالج مستقل تقسیم شده است. این به ویژه به دلیل برتری خود در ریاضیات شناخته شده است – تعداد زیادی از ریاضیدانان وابسته به کمبریج برنده مدال فیلدز شده‌اند که به عنوان جایزه نوبل ریاضیات در نظر گرفته می‌شود. این موسسه دارای بیش از ۱۰۰ کتابخانه است. یکی از شناخته‌شده‌ترین آن‌ها کتابخانه رن است که بخشی از کالج ترینیتی است و نسخه خطی A. A. Milne از وینی پو، دفترچه یادداشت اسحاق نیوتن و نسخه‌های اولیه آثار شکسپیر را در خود جای داده است.