گاز مشعل تا ۴ سال آينده به حداقل مي‌رسد

۱۴۰۳/۱۲/۰۵ - ۰۰:۵۷:۰۸
|
کد خبر: ۳۳۵۰۲۶

معاون وزير نفت گفت: تا پايان سال بخشي از گاز مشعل كاهش مي‌يابد و طي برنامه‌اي ۴ ساله به حداقل ممكن در خروجي پالايشگاه‌ها مي‌رسيم.به گزارش مهر، سعيد توكلي درباره بهره‌وري صنعت نفت و گاز كشور اظهار كرد: صنعت گاز ۷۲درصد از سبد انرژي كشور را به خود اختصاص مي‌دهد و يكي از مهم‌ترين پارامترهاي اين صنعت، بهره‌ور كردن زنجيره تامين آن است.

معاون وزير نفت گفت: تا پايان سال بخشي از گاز مشعل كاهش مي‌يابد و طي برنامه‌اي ۴ ساله به حداقل ممكن در خروجي پالايشگاه‌ها مي‌رسيم.به گزارش مهر، سعيد توكلي درباره بهره‌وري صنعت نفت و گاز كشور اظهار كرد: صنعت گاز ۷۲درصد از سبد انرژي كشور را به خود اختصاص مي‌دهد و يكي از مهم‌ترين پارامترهاي اين صنعت، بهره‌ور كردن زنجيره تامين آن است. در چارچوب اسناد بالادستي كه يكي از آنها برنامه هفتم مي‌باشد، بايد اقداماتي انجام دهيم و در اين راستا چند مورد را به صورت فعال و ويژه پيگيري مي‌كنيم. وي با اشاره به برنامه فشرده براي گازهاي مشعل گفت: ميزان اين گاز كم است ولي براي همين ميزان اندك هم برنامه داريم كه تا پايان سال بخشي از آن كاهش مي‌يابد و طي برنامه‌اي ۴ ساله به حداقل ممكن در خروجي پالايشگاه‌ها مي‌رسيم. مديرعامل شركت ملي گاز از شكل‌گيري سيستم جامع هوشمند، كنتورهاي هوشمند و حكمراني داده در بخش انرژي گاز ياد كرد و افزود: با وزارت ارتباطات و فناوري ارتباطات تفاهم‌نامه‌اي منعقد شده كه منجر مي‌شود اطلاعات مرتبط با صنعت گاز در يك سكو بارگذاري شود تا برمبناي تقاطع‌گيري، مشكلات شبكه و بخش‌هاي پرمصرف تعيين گردد. توكلي با بيان اينكه بخشي از تعهدات شركت ملي گاز از طريق تجديدپذير كردن انرژي اختصاص مي‌يابد، گفت: همه تعهدات از نظر تامين نقدينگي به وزارت نيرو پرداخت شده و در برنامه هفتم و مصوبه‌هاي قبلي، دستگاه‌هاي دولتي موظف هستند بخشي از تجهيزات خود را تغيير كاربري دهند.
وي افزود: ما بخشي از تامين‌كننده منابع براي وزارت نيرو هستيم و از طرفي مكلف به استفاده از انرژي‌هاي تجديدپذير براي زيرساخت‌هاي موجوديم. توكلي گفت: موانع سخت پيش روي صنعت گاز وجود ندارد و بايد براساس اسناد بالادستي مجري خوبي بود. الزام تكليفي براي دستگاه‌هاي اجرايي بايد انجام گيرد؛ چراكه محدوديت و ممنوعيتي وجود ندارد. وي افزود: بازگشت سرمايه نسبت به طرح‌ها توجيه‌پذير است. همچنين ناترازي و افزايش مصرف متناسب با افزايش توليد نيست و راهكاري پيش رو نداريم؛ جز اينكه از فناوري‌هاي نو بهره‌مند شويم.