توليد اپل به كارخانه‌هاي امريكا منتقل مي‌شود

۱۴۰۳/۱۲/۰۵ - ۰۱:۱۸:۱۰
|
کد خبر: ۳۳۵۰۴۱

دونالد ترامپ در اجتماع فرمانداران امريكا گفت كه مديرعامل اپل قصد دارد توليد اين شركت را از مكزيك به امريكا منتقل كند. به گزارش ايسنا، رييس‌جمهور امريكا، با اشاره به ديدار روز گذشته خود با تيم كوك، مديرعامل اپل، اعلام كرد «كوك»، دو كارخانه در مكزيك را متوقف كرده و به جاي آن، محصولاتش را در امريكا خواهد ساخت.

دونالد ترامپ در اجتماع فرمانداران امريكا گفت كه مديرعامل اپل قصد دارد توليد اين شركت را از مكزيك به امريكا منتقل كند. به گزارش ايسنا، رييس‌جمهور امريكا، با اشاره به ديدار روز گذشته خود با تيم كوك، مديرعامل اپل، اعلام كرد «كوك»، دو كارخانه در مكزيك را متوقف كرده و به جاي آن، محصولاتش را در امريكا خواهد ساخت. ترامپ همچنين گفت «كوك»، وعده داده است صدها ميليون دلار در امريكا سرمايه‌گذاري كند. ترامپ گفت: آنها نمي‌خواهند هدف تعرفه قرار گيرند. 

هنوز مشخص نيست كه ترامپ به كدام تاسيسات توليد اشاره مي‌كرد، اما گروه فناوري فاكسكان كه شريك اپل است، حضور توليدي بزرگي در مكزيك دارد و اعلام كرده است قصد دارد ردپاي خود را در اين كشور گسترش دهد. فاكسكان، آيفون را در آسيا توليد مي‌كند و اپل براي توليد، بيشترين اتكا را به چين دارد. «كوك» يكي از مديران شركت‌هاي بزرگ فناوري امريكايي است كه از زمان پيروزي ترامپ در انتخابات رياست‌جمهوري، تلاش كرده است روابط نزديك‌تري با او، بنا كند و در مراسم تحليف ترامپ در ژانويه شركت كرد و در زمان انتقال قدرت، به عمارت مارالاگوي ترامپ در فلوريدا رفته و با او ديدار كرده بود. اپل ممكن است در جنگ تجاري ميان امريكا و چين گرفتار شود زيرا برنامه تعرفه ۱۰ درصدي ترامپ براي كالاهاي ساخت چين، چالشي براي اين شركت است كه به دنبال راهي براي مقابله با كندي فروش آيفون است. چين در حال بررسي تحقيقات از سياست‌هاي اپل و هزينه‌هايي است كه اين شركت از سازندگان اپليكيشن مطالبه مي‌كند. چين بزرگ‌ترين قطب توليدكننده اپل است و امريكا، بزرگ‌ترين بازار اين شركت است. اپل براي توليد به مكزيك متكي نيست. اين شركت از تامين‌كنندگاني مانند «مولكس»، «ياجئو» و «اسكاي وركس سولوشنز» براي ساخت قطعات در مكزيك استفاده كرده اما بخش عمده محصولاتش در آسيا توليد مي‌شود. يك راه اتكاي اپل به توليد داخلي بيشتر، شراكت با شركت TSMC تايوان است كه كارخانه‌هايي را در آريزونا براي توليد تراشه‌هاي مورد استفاده در توليد آي‌پد و اپل واچ، مي‌سازد. بر اساس گزارش بلومبرگ، مديرعامل اپل در دوره اول رياست‌جمهوري ترامپ، توانست نظر مساعد او را براي دريافت معافيت آيفون از تعرفه‌ها جلب كند اما اظهارات رييس‌جمهور امريكا نشان مي‌دهد كه دستگاه‌هاي اين شركت ممكن است اين‌بار كه او مي‌خواهد تعرفه‌هاي جديدي را براي كالاهاي وارداتي وضع كند، خيلي خوش‌شانس نباشند.