برنامه افزايش توليد ۴۰۰ هزار بشكه‌اي نفت تا تابستان آينده
مديرعامل شركت ملي نفت اعلام كرد

برنامه افزايش توليد ۴۰۰ هزار بشكه‌اي نفت تا تابستان آينده

۱۴۰۳/۱۲/۰۶ - ۰۰:۴۴:۰۰
|
کد خبر: ۳۳۵۱۵۸

مديرعامل شركت ملي نفت گفت: طرح افزايش ۴۰۰ هزار بشكه‌اي توليد نفت تا شهريور سال آينده استارت خورده و از فعالين حوزه دانش‌بنيان درخواست مي‌شود كه به پروژه‌هاي ازدياد برداشت نفت ورود كنند.

نفت

مديرعامل شركت ملي نفت گفت: طرح افزايش ۴۰۰ هزار بشكه‌اي توليد نفت تا شهريور سال آينده استارت خورده و از فعالين حوزه دانش‌بنيان درخواست مي‌شود كه به پروژه‌هاي ازدياد برداشت نفت ورود كنند.

به گزارش ايسنا، حميد بورد در سومين همايش پتروتك، با بيان اينكه در شش‌ماه گذشته در افزايش توليد ارقام خوبي ثبت كرده‌ايم، گفت: هم در توليد و هم صادرات اوضاع خوبي داريم.

وي با بيان اينكه طي دولت چهاردهم چند بار ركورد توليد گاز زده شد، گفت: يك بار ركورد توليد يك ميليارد و ۱۱۵ ميليون مترمكعب را داشته‌ايم.

مديرعامل شركت ملي نفت با بيان اينكه توان توليد يك ميليارد متر مكعب رقم بالايي است، اما ارقام مصرف نيز بالا است، گفت: در برنامه هفتم توسعه برنامه داريم كه توليد گاز به رقم يك ميليارد و ۳۵۰ ميليون مترمكعب برسد اما اين رقم همچنان با مصرف و رفع ناترازي بالانس نمي‌شود زيرا هم‌اكنون رقم مصرف به اين ميزان توليد كه تارگت برنامه هفتم است، رسيده است.

مديرعامل شركت ملي نفت ايران تصريح كرد: بسياري از شركت‌هاي دانش‌بنيان با وجود ارايه فناوري‌هاي ارزشمند، در اجراي عملياتي آنها با مشكل مواجه مي‌شوند.

در همين راستا شركت ملي نفت ايران برنامه‌ريزي كرده است اجراي فناوري‌هاي ارايه‌شده از سوي شركت‌هاي دانش‌بنيان را به‌ عهده بگيرد و آنها را در ميدان‌هاي نفتي و آزمايشگاه‌هاي عملياتي به‌كار گيرد. بورد با بيان اينكه بحث مقدار برداشت نفت از ميدان‌ها نيز از ديگر موضوعات مورد توجه است، افزود: بر اساس آمارها، ميانگين برداشت از ميدان‌هاي نفتي در جنوب كشور حدود ۲۵ درصد است، اما با راهكارهاي فناورانه مي‌توان اين مقدار را افزايش داد.

وي بر لزوم همكاري گسترده‌تر ميان صنعت نفت و حوزه فناوري تأكيد كرد و گفت: از تمام فعالان اين حوزه درخواست مي‌كنم در مسير توسعه هوشمندسازي صنعت نفت مشاركت فعال داشته باشند.

مديرعامل شركت ملي نفت ايران با بيان اينكه با تمركز بر توسعه فناوري‌هاي نوين، هوش مصنوعي و ديجيتال‌سازي، گام‌هاي بلندي براي افزايش بهره‌وري، كاهش هزينه‌ها و ارتقاي مديريت مخازن نفتي برداشته شده است، گفت: اين راهبرد افزون بر بهبود عملكرد صنعت نفت، از غافلگيري فناورانه نيز جلوگيري مي‌كند.

وي با بيان اينكه راه ميانبر براي عبور از چالش‌هاي اقتصادي كشور، بهره‌گيري از فناوري‌هاي پيشرفته است، اظهار كرد: طي ۶ ماه گذشته، بيش از ۱۵ نشست با فناوران، نخبگان و جوانان مستعد كشور برگزار شده، همچنين بخش پژوهشي و مهندسي شركت نفت نيز خروجي‌هاي قابل توجهي در اين زمينه داشته است.

وي افزود: دو راهبرد اصلي در حوزه فناوري براي شركت ملي نفت ايران تعريف شده است. راهبرد نخست، بهبود عملكرد سازماني با تكيه بر فناوري‌هاي نوين است كه به كاهش زمان، كاهش هزينه‌ها و افزايش كيفيت منجر مي‌شود. راهبرد دوم، جلوگيري از غافلگيري فناورانه است، چراكه پيشرفت سريع تكنولوژي در جهان، در صورت نبود برنامه‌ريزي مناسب، مي‌تواند چالش‌هاي جدي براي كشور به همراه داشته باشد.

ميرعامل شركت ملي نفت ايران با بيان اينكه برنامه‌ريزي دقيقي در زمينه‌هاي مختلف، به‌ويژه هوش مصنوعي، در دستور كار اين شركت است، بيان كرد: يكي از مهم‌ترين پروژه‌ها، استفاده از هوش مصنوعي در مديريت مخازن نفتي است. به تازگي نشستي با يكي از متخصصان ايراني برگزار و همكاري‌هايي در اين زمينه آغاز شده است.

بورد با اشاره به اينكه يكي از كشورهاي همسايه ايران توانسته است بيش از ۲۵ درصد ميدان‌هاي نفتي خود را با فناوري‌هاي هوش مصنوعي مديريت كند و از اين طريق، حداقل ۸۰ درصد افزايش توليد داشته باشد، تصريح كرد: اميدوارم به‌زودي شاهد اجراي اين طرح در داخل كشور باشيم.

وي با بيان اينكه طرح ديجيتال‌سازي در شركت ملي نفت ايران با بهره‌گيري از فناوري‌هاي هوشمندسازي به‌زودي اجرايي مي‌شود، گفت: به همين منظور از تمام نخبگان و متخصصان حوزه فناوري دعوت مي‌كنم پيشنهادها و ايده‌هاي خود را ارايه دهند، همچنين فراخوان رسمي براي همكاري شركت‌هاي دانش‌بنيان به‌زودي اعلام خواهد شد تا از ظرفيت‌هاي آنان در اين مسير بهره‌گيري شود.

مديرعامل شركت ملي نفت با بيان اينكه از هر ايده‌اي كه به ما كمك كند، استقبال مي‌كنيم، گفت: شركت ملي نفت ايران با يكي از دانشگاه‌هاي كشور اتريش در زمينه استفاده از فناوري‌هاي روز دنيا همكاري دارد.

بورد ادامه داد: ما افزون بر بحث مديريت هوشمند ماشين، نياز به فناوري‌هاي جديد داريم. با افزايش راندمان بهره‌وري و افزايش توليد مي‌توانيم به اقتصاد كشورمان و همچنين به سازماني كه حضور داريم خدمت كنيم كه سبب ماندگاري مي‌شود.

وي با بيان اينكه همكاران ما در شركت ملي نفت ايران، در شش ماهي كه از دولت چهاردهم مي‌گذرد در افزايش توليد نفت و گاز با وجود تحريم و مشكلات ديگر كه امكان مطرح كردن آن وجود ندارد، اعداد خوبي را به ثبت رسانده‌اند، بيان كرد: در اين مدت در صادرات نفت خام نيز وضعيت مطلوبي داشتيم.

مديرعامل شركت ملي نفت ايران با اشاره به اينكه ركورد توليد گاز در زمستان براي چند مرتبه شكسته شد و در بالاترين ركورد به حدود يك ميليارد و ۱۱۵ ميليون متر مكعب رسيد كه آمار بسيار بالايي است، گفت: در موضوع مصرف انرژي البته بايد كارهاي اساسي انجام شود، توليد يك ميليارد متر مكعب گاز در روز توان كمي نيست اما مصرف بسيار بي‌رحم و بالا است.

به گفته وي در برنامه هفتم بايد به توليد يك ميليارد و ۳۵۰ هزار مترمكعب گاز در روز برسيم، با اين شتاب مصرف، ناترازي گاز قابل جبران نيست.