مطالعات پدافندي در ۴ خط متروي تهران انجام مي‌شود

افزايش پايگاه‌هاي مديريت بحران به ۱۰۹ پايگاه

۱۴۰۳/۱۲/۰۶ - ۰۱:۱۶:۴۰
|
کد خبر: ۳۳۵۱۷۶

رييس سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران در خصوص برگزاري تمرين سراسري زلزله در كلان‌شهر تهران در بوستان ولايت، اظهاركرد: هر سال يك تمرين بزرگ در پايان سال برگزار كرده‌ايم و در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ تحت عنوان تمرين امداد هوايي و سال گذشته نيز تحت عنوان تمرين اسكان برگزار شد.

رييس سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران در خصوص برگزاري تمرين سراسري زلزله در كلان‌شهر تهران در بوستان ولايت، اظهاركرد: هر سال يك تمرين بزرگ در پايان سال برگزار كرده‌ايم و در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ تحت عنوان تمرين امداد هوايي و سال گذشته نيز تحت عنوان تمرين اسكان برگزار شد. سال ۱۴۰۲ در مساحت ۲ هكتاري كار كرديم و امسال در مساحت ۱۴ هكتار اين مانور را انجام داديم و ۱۲ هزار نفر در اين مانور مشاركت داشتند.

به گزارش ايسنا، علي نصيري ادامه داد: براي اولين‌بار فرماندهي ميدان به خدمات شهري شهرداري واگذار شد و دستگاه‌هاي ديگر هم همكاري خوبي داشتند. ۱۱۰ دستگاه در اين تمرين با هم همكاري كردند كه اين عدد بسيار بزرگ است. براي اولين‌بار دستورالعمل استان‌هاي معين در اين تمرين بررسي شد. ۵ استان همسايه استان تهران هستند كه به آنها پيشتاز مي‌گوييم و در هنگام بروز مشكلات به كمك ما خواهند آمد. رييس سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران اضافه كرد: اين استان‌ها علاوه بر مديركل مديريت بحران استانداري، با اورژانس و هلال احمر خودشان آمدند و واقعيت‌هاي زلزله تهران را ديدند. استان‌هاي مسوول پهنه هم داريم كه استان‌هاي بزرگ ما هستند كه در اولويت بعدي به كمك خواهند آمد و در مجموع ۱۰ مديركل در كشور در اين تمرين حضور پيدا كردند. او ادامه داد: طبخ غذا در خود اردوگاه انجام شد و همه پاي كار آمدند. طراحي سناريو بر اساس بدترين سناريوي تهران بود؛ گسل شمال تهران مي‌تواند زلزه ۷.۲ ريشتر توليد كند و گسل شهر ري نيز مي‌تواند زلزله ۶.۷ ريشتري توليد كند. گسل شهر ري به دليل مجاورت با بافت فرسوده خطرناك‌تر است. ما بايد حداكثر آمادگي را داشته باشيم و به هر منطقه سناريوي واقعي خودش داده شده است.نصيري با اشاره به مناطق تحت پوشش اين مانور بيان كرد: در منطقه غرب با توجه به مخازن انبار نفت تمرين مربوط به اين حوزه انجام شد و در تمام مناطق پايتخت با توجه به شرايط آن منطقه تمرين‌هاي لازم انجام شد. به گفته او، در منطقه شرق اين مانور مواجهه با تركيدن شريان‌هاي اصلي و قطعي آب و برق و گاز تمرين شد. نجات دادن افراد زنده، سگ‌هاي زنده ياب، انتقال خوب صحرايي و امدادهاي هوايي را داشتيم. فرودگاه‌هاي مهرآباد به دليل اين مانور يك ساعت و نيم تاخير در پرواز داشت. سه مصدوم به بيمارستان انتقال داده شد و ارزيابي هوايي نشان داد اتفاق بي‌نظيري در اين تمرين رخ داد. رييس سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران ادامه داد: ما به صورت فشرده برنامه يك هفته بعد از زلزله را هم تمرين كرديم. ۲۰۰ ارزشياب دانشگاهي و آموزش ديده در اين تمرين حضور داشتند و ريزترين كارها ارزيابي مي‌شوند. ۲۰۰ مستندساز براي روايت تمرين حضور داشتند.  نصيري ادامه داد: ستاد مديريت بحران و پدافند صدا و سيما و تمام اين سازمان پاي كار آمدند و در شبكه‌هاي سراسري اين مانور پخش شد. همه كودكان، بارداران، بيماران ديابتي و بيماران خاص و معلولان در اين تمرين حاضر بودند و به آنها امدادرساني شد. براي اولين‌بار تجهيزات مخصوص معلولان را به كار گرفتيم. او گفت: ۲۵۰ نفر مددكار اجتماعي، روانشناس، جامعه شناس، فيزيوتراپ و كاردرمان در قالب تيم‌هاي بازرواني و ۱۰۰ افسر HSE در مانور حضور داشتند. امسال مصدوميت در حوزه ايمني نداشتيم و هر پهنه نيز براي خودش فرماندهي لازم خودش را داشت.  به گفته رييس سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران، اين دوره مديريت شهري با افتخار يكي از مديريت بحراني‌ترين دوره‌هاست. در آغاز اين دوره ۴۹ پايگاه مديريت بحران داشتيم و امروز اين عدد به ۱۰۹ پايگاه رسيد.

  ايمن‌سازي، در اولويت قرار دارد

نصيري اظهار كرد: ايمن‌سازي شهر در اولويت قرار گرفته و ۸۵ گود پر خطر ايمن و ۶۰۰۰ ساختمان ناايمن پايش و ارزيابي سازه‌اي شد. ساختمان‌هاي زيادي در حال مقام‌سازي است و ۱۱۰۰ تخت جديد بيمارستاني به اين شهر اضافه خواهد شد؛ به طول مثال بيمارستان حضرت رسول در حال نوسازي است. رييس سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران در ادامه تاكيد كرد: بايد ۵۱۲ مخزن در سطح شهر داشته باشيم. ۲۰۵ مخزن ساخته شده كه ۱۰۰ مخزن بدون آب است، ۳۳ مخزن شير آب دارد و به شبكه متصل مي‌شود. او با بيان اينكه ۹ كشور سيستم هشدار سريع زلزله دارند، گفت: اگر ايران اين سامانه را راه‌اندازي كند، دهمين كشور خواهد بود. چهار سيستم اوليه را ژاپني‌ها به ما آموزش داده‌اند. تعدادي زيادي شتاب نگار خريداري شده و ۲۴ شتاب نگار در مناطق سخت و صعب العبور نصب شده است. امروز نصب ۵۰ شتاب نگار به پايان رسيده و سيستم نرم افزاري آن تكميل شده است. نصيري با بيان بر اينكه اختلافات علمي در اين زمينه وجود داشت، اما ما بر مبناي قانون اقدام خواهيم كرد، گفت: با موسسه ژئوفيزيك دانشگاه تهران در حال تعامل هستيم و اميدواريم به نتيجه برسيم. رييس سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهرداري تهران گفت: هزار و ۲۲۰ بوستان شناسنامه‌دار شدند اما در بوستان‌هاي بالاي هشت هزار مترمربع، امكان استقرار كمپ وجود دارد. ما بايد چادر تهيه كنيم كه در اين مواقع در بوستان‌ها نصب شود. او همچنين عنوان كرد: ۱۲۵۰ نيروي دوام در تمرين مذكور حضور داشتند، بيان كرد: امروز ۵۰ هزار نيروي دوام در تهران آموزش ديده‌اند كه در رسته‌هاي مختلف فعاليت مي‌كنند. نصيري با بيان اينكه اتصال بيمارستان‌ها به خطوط مترو در نظر گرفته شده است، گفت: در خطوط ۸، ۹، ۱۰ و ۱۱ مطالعات پدافندي انجام شده و اتصال بيمارستان‌هاي بزرگ و مهم از همان ابتدا براي اين خطوط پيش بيني شده است.