پزشكيان:

بهره‌گيري از نيروهاي محلي در توسعه دريامحور اولويت باشد

۱۴۰۳/۱۲/۰۷ - ۰۱:۳۵:۴۱
|
کد خبر: ۳۳۵۳۰۸

رييس‌جمهور با تأكيد بر ضرورت اولويت دادن به مردم و ظرفيت‌هاي محلي در اجراي همه طرح‌هاي توسعه دريا محور، از مسوولان اين بخش خواست تا گزارشي دقيق از اقدامات انجام شده تهيه و ارايه كنند.

رييس‌جمهور با تأكيد بر ضرورت اولويت دادن به مردم و ظرفيت‌هاي محلي در اجراي همه طرح‌هاي توسعه دريا محور، از مسوولان اين بخش خواست تا گزارشي دقيق از اقدامات انجام شده تهيه و ارايه كنند. يكي ديگر از جلسات توسعه دريا محور صبح امروز دوشنبه به رياست مسعود پزشكيان و با حضور اعضا برگزار و رييس و مسوولان سازمان حفاظت محيط زيست گزارش مبسوطي در خصوص ظرفيت‌هاي توسعه دريا محور، چالش‌هاي محيط زيستي حوزه دريا و سواحل، عوامل و منابع آلودگي دريا، اثر تغيير اقليم بر درياي خزر و تالاب‌هاي ساحلي، پيشنهادات و راهكارهاي برون‌رفت از چالش‌هاي پيش‌رو و ضرورت اجراي اقتصاد آبي و ساير طرح‌ها و برنامه‌هاي اجرايي مرتبط ارائه كردند. رييس‌جمهور پيرو مطلب مطرح شده در اين گزارش مبني بر عدم اقدام اجرايي در مورد برخي مجوزهاي صنعتي و توليدي ارائه شده ازجمله در مناطق دريايي، دستور داد كه آخرين وضعيت همه مجوزهاي صادر شده در مدت يك ماه بررسي و اطلاعات آنها جمع‌بندي شود تا آن دسته از مجوزهايي كه هنوز اجرايي نشده‌اند، باطل و زمينه واگذاري آنها به سرمايه‌گذاران جديد فراهم شود. پزشكيان در ادامه به موضوع اجراي برخي طرح‌ها و اقدامات زيست‌محيطي در خوزستان اشاره كرد و با بيان اينكه خوزستان يك گوهر گرانبهاست، اظهار داشت: تكميل طرح‌هاي جمع‌آوري فاضلاب، مهار و مديريت گرد و غبار و رسيدگي به وضعيت آلاينده‌هاي نفتي به خصوص در زمينه سوختن گاز در فلر تأسيسات بالادستي نفت و گاز بايد در قالب يك برنامه جامع و مدون كارشناسي، با اولويت بالا و با مشاركت همه دستگاه‌هاي مسوول به‌طور جدي پيگيري و هر چه سريع‌تر به نتيجه نهايي برسد. رييس‌جمهور همچنين تأكيد كرد كه موضوع جمع‌آوري فاضلاب در استان‌هاي ساحلي بايد يك‌بار براي هميشه در قالب يك طرح جامع ساماندهي شود. پزشكيان همچنين بر اهميت تكميل و به‌روزرساني طرح آمايش سرزميني با مشاركت كارشناسان و صاحب‌نظران كشوري و منطقه‌اي و ابلاغ آن به عنوان يكي از اسناد ناظر در زمينه تفويض اختيار به استانداران تأكيد و تصريح كرد: بايد با نگاه و روش‌هايي متفاوت كارها را به پيش ببريم، چرا كه اگر نگاه و روش‌هاي موجود نتيجه‌بخش بود، بعد از ۴۶ سال با اين حجم از ناترازي‌ها و مشكلات در زمينه‌هاي مختلف از جمله برق و سوخت مواجه نبوديم. رييس‌جمهور به موضوع تفويض اختيار به استانداران اشاره كرد و گفت: در اين زمينه بايد ابتدا با تشكيل گروه‌هاي كارشناسي از ميان كارشناسان دستگاه‌هاي ملي مثل وزارتخانه‌ها و سازمان‌هاي دولتي در كنار دستگاه‌هاي محلي مثل استانداري‌ها، موضوعات و اختيارات مورد نياز، با رعايت ملاحظات و مقتضيات محلي شناسايي و كيفيت رسيدگي به آنها و چارچوب اجرايي آنها به شكل دقيق مشخص شود. رييس‌جمهور به موضوع اسكراپ (اسقاط و بازيافت كشتي‌هاي فرسوده) نيز كه در جلسه مطرح شد، اشاره كرد و گفت: در اين زمينه نيز دستورالعمل دقيقي با ملاحظات زيست‌محيطي و توجيهات اقتصادي تهيه و ابلاغ كنيد و پس از آن نيز بر كيفيت اجرا و رعايت آن به شكل دقيق نظارت داشته باشيد. پزشكيان همچنين از سازمان حفاظت محيط زيست خواست تا با استفاده از فناوري‌هاي روز به شكل برخط و روزانه عرصه‌هاي طبيعي را رصد و سياست جلوگيري از تخريب محيط زيست و تغيير كاربري اراضي را جايگزين تخريب تاسيسات و اماكن احداث شده در اين اراضي كند.
رييس‌جمهور در پايان با تأكيد بر ضرورت اولويت دادن به مردم و ظرفيت‌هاي محلي در اجراي همه طرح‌هاي توسعه دريا محور، از مسوولان اين بخش خواست تا گزارشي دقيق از اقدامات انجام شده تهيه  و ارائه كنند.