عضو اتاق بازرگاني ايران عنوان كرد

برچيده شدن فساد، با تقويت حسابرسي سيستمي

۱۴۰۴/۰۱/۱۸ - ۰۰:۲۴:۰۸
|
کد خبر: ۳۳۸۹۹۰

عضو اتاق بازرگاني ايران گفت: وقتي روندها دستي و مميزمحور است، بستر پارتي‌بازي، فساد و رشوه دادن به وجود مي‌آيد. تقويت حسابرسي سيستمي و هوشمندسازي نظام مالياتي به از بين رفتن اين آسيب‌ها كمك مي‌كند و خطاهاي انساني در اخذ ماليات را كاهش خواهد داد.

عضو اتاق بازرگاني ايران گفت: وقتي روندها دستي و مميزمحور است، بستر پارتي‌بازي، فساد و رشوه دادن به وجود مي‌آيد. تقويت حسابرسي سيستمي و هوشمندسازي نظام مالياتي به از بين رفتن اين آسيب‌ها كمك مي‌كند و خطاهاي انساني در اخذ ماليات را كاهش خواهد داد.

فريال مستوفي، عضو اتاق بازرگاني ايران درباره اين موضوع كه طي سال گذشته شاهد كاهش 67 درصدي حسابرسي دستي اظهارنامه‌هاي اشخاص حقيقي و همچنين كاهش 50 درصدي رسيدگي مميز به اظهارنامه اشخاص حقوقي بوديم، تصريح كرد: هرقدر حسابرسي‌ها براساس سيستم و سامانه‌ها صورت بگيرد و نقش مميز و كارشناسان مالياتي كم شود، به نفع كشور است. اين موضوع بدان معناست كه سليقه افراد در ماليات‌ستاني دخالتي ندارد.

وي ادامه داد: روندهايي كه در بالا گفته شد، مستقيما بر اقتصاد ملي اثرگذار است. هرقدر امور به سمت سيستمي و هوشمندسازي پيش برود، شفافيت امور بيشتر مي‌شود و اين به نفع ماست. اين عضو اتاق بازرگاني ايران خاطرنشان كرد: وقتي روندها دستي و مميزمحور است، بستر پارتي‌بازي، فساد و رشوه دادن به وجود مي‌آيد. حسابرسي سيستمي و هوشمندسازي نظام مالياتي به از بين رفتن اين آسيب‌ها كمك مي‌كند و خطاهاي انساني در اخذ ماليات را شديدا كاهش خواهد داد كه منجر به اخذ عادلانه ماليات
خواهد شد.

مستوفي گفت: بالا بردن سطح دقت در انجام كارها نيز از ديگر مزيت‌هاي سيستمي و هوشمندسازي نظام مالياتي كشور است. وقتي كارشناسان مالياتي به امور رسيدگي مي‌كنند، امكان بروز خطاهاي انساني وجود دارد. اما با استفاده از سامانه‌ها مي‌توانيم اين مشكل را حل كنيم.

وي ادامه داد: سيستمي و هوشمندسازي نظام مالياتي كشور به لحاظ ارتقاي كيفيت ارايه خدمات توسط سازمان امور مالياتي كشور اهميت دارد. در كشورهاي مختلف به سمت استفاده از تكنولوژي‌هاي نوين براي ماليات‌ستاني رفته‌اند. ما هم بايد به اين سمت برويم و با استفاده از اين ظرفيت‌ها به ماليات‌ستاني عادلانه از همگان بپردازيم. اين عضو اتاق بازرگاني ايران خاطرنشان كرد: سيستمي شدن نظام مالياتي كشور به معني بالا رفتن سرعت انجام كارهاست. در اين روندهاي هوشمند، دردسرها كاهش پيدا مي‌كند و كارها با دقت و سرعت بالايي انجام مي‌شود.

مستوفي گفت: در روندهاي قديمي و مميزمحور موديان مالياتي مدت‌ها به دنبال مميزشان مي‌گشتند و مجبور بودند براي مسائل مختلف با آنها سر و كله بزنند. اما در روندهاي هوشمند و سيستمي نيازي به رفت و آمدهاي مكرر موديان به سازمان امور مالياتي نيست. همه‌چيز به صورت آنلاين و سامانه‌اي صورت مي‌گيرد و سهولت در انجام كارها را شاهد هستيم.

وي ادامه داد: وقتي امور مالياتي به صورت هوشمند و سيستمي پيش مي‌رود، امكان فرار مالياتي از بين مي‌رود. سامانه‌ها مي‌توانند به دقت حسابرسي‌ها را انجام دهند و امكان تمركز بر شناسايي موديان جديد و مقابله با فراريان مالياتي به وجود مي‌آيد.

عضو اتاق بازرگاني ايران خاطرنشان كرد: حسابرسي‌هاي دستي و مميزمحور نيازمند دراختيار داشتن نيروي انساني زيادي است. روندهاي سيستمي و هوشمند به كاهش هزينه‌هاي دولت منجر مي‌شود كه درنهايت به نفع كشور است.

وي ادامه داد: وقتي موديان مي‌بينند كه قوانين براي همه يكسان اجرا مي‌شود، اعتماد بيشتري به نظام مالياتي كشور پيدا مي‌كنند و با رضايت بيشتري اقدام به پرداخت مالياتي مي‌كنند. اين روندها در بالا بردن فرهنگ مالياتي كشور موثر است.

اين عضو اتاق بازرگاني ايران در پايان تاكيد كرد: ماليات‌ستاني براساس آمار و داده‌ها به افزايش شفافيت امور اقتصادي كشور منجر مي‌شود كه درنهايت پيش‌بيني‌پذير مالي را براي دولت و موديان به دنبال دارد. در اين روند، دولت مي‌داند براساس آمار و ارقام چقدر درآمد مالياتي خواهد داشت و موديان نيز مي‌دانند كه قرار است چقدر از آنها ماليات اخذ شود. اين واقعيات، شرايط را براي برنامه‌ريزي مالي دولت و موديان مهيا مي‌كند.