واكنش هيجاني به تنشهاي سياسي عامل افزايش قيمت دلار و سكه
يك كارشناس اقتصادي گفت: واكنش هيجاني به تنشهاي سياسي عامل افزايش قيمت دلار و سكه شده است، با اين حال، صندوق پروژههاي جذاب و مطمئن نقدينگي را به سمت توليد ميبرد.
يك كارشناس اقتصادي گفت: واكنش هيجاني به تنشهاي سياسي عامل افزايش قيمت دلار و سكه شده است، با اين حال، صندوق پروژههاي جذاب و مطمئن نقدينگي را به سمت توليد ميبرد. مرتضي افقه در گفتوگو با ايسنا، با اشاره به اينكه نوسانات بازار ارز و افزايش قيمت طلا و سكه در ايران به عوامل جهاني بستگي دارد، اظهار كرد: جنگ تعرفهاي ترامپ و تشديد تنشها در خاورميانه باعث افزايش قيمت اونس جهاني طلا شده كه اين امر بر نرخ طلا و سكه در داخل كشور نيز اثر گذاشته است. وي افزود: تعرفههاي ترامپ به دليل كاهش روابط تجاري ايران با ساير كشورها اثر كمتري بر اقتصاد ما دارد و به نوعي اين تعرفهها باعث تضعيف ارزش دلار ميشود كه اين امر نيز ميتواند به كاهش نرخ ارز در داخل كشور كمك كند. اين اقتصاددان اظهار كرد: اين تعرفهها و تهديدها بيشتر جنبه رواني دارند و رسانهها بايد به مردم اطلاعرساني كنند كه تعرفههاي ترامپ عليه ساير كشورها بهطور مستقيم شرايط اقتصادي ايران را تحت تأثير قرار نميدهد.
اين آگاهي ميتواند به كاهش نگرانيها و اضطرابهاي اقتصادي كمك كند. افقه گفت: افزايش نرخ ارز در ماههاي اخير بيش از آنكه دلايل اقتصادي و ساختاري داشته باشد، ناشي از فضاي رواني جامعه و واكنش هيجاني به تنشهاي سياسي است؛ بنابراين در چنين فضايي، براي جلوگيري از هجوم سرمايهها به بازارهاي غيرمولد مانند ارز و طلا ضروري است ابزارهاي جذاب و مطمئني براي سرمايهگذاري فراهم شود. وي همچنين با اشاره به الزامات تحقق شعار سال، تصريح كرد: راهاندازي صندوقپروژههايي با سود منطقي، جذاب و مطمئن ميتواند باعث كاهش ورود پول به بازارهايي مانند ارز و طلا شود، اين صندوقها سرمايه مردم را به سمت توليد و فعاليتهاي مولد هدايت و همزمان دغدغه حفظ ارزش پول را نيز برطرف ميكنند. اين اقتصاددان با اشاره به نقش رسانهها در شرايط فعلي بيان كرد: رسانهها وظيفه دارند با شفافسازي و تحليل واقعبينانه، به جامعه نشان دهند كه بسياري از نوسانات فعلي در بازارهاي مالي بيش از آنكه مبتني بر واقعيتهاي اقتصادي باشند، نتيجه فضاسازي رواني و بزرگنمايي تنشهاي سياسي هستند.