كاهش ۱۱۰ هزار بشكه‌اي توليد روزانه نفت اوپك

۱۴۰۴/۰۱/۲۰ - ۰۱:۴۴:۲۵
|
کد خبر: ۳۳۹۲۲۱

نظرسنجي خبرگزاري رويترز نشان داد توليد نفت خام اعضاي سازمان كشورهاي صادركننده نفت (اوپك) در مارس ۲۰۲۵ نسبت به فوريه ۱۱۰ هزار بشكه كاهش يافت. به گزارش مهر و به نقل از رويترز، تازه‌ترين نظرسنجي اين خبرگزاري نشان داد توليد اعضاي اوپك در مارس پيش از آغاز برنامه تعديل تدريجي كاهش عرضه داوطلبانه هشت عضو ائتلاف اوپك و متحدانش (اوپك‌پلاس) در پي افت مقدار تحويل نفت نيجريه به پالايشگاه‌هاي داخلي و افت عرضه شماري از اعضا به‌دليل تشديد تحريم‌ها از سوي واشينگتن، با كاهش روبه‌رو شده است.

نظرسنجي خبرگزاري رويترز نشان داد توليد نفت خام اعضاي سازمان كشورهاي صادركننده نفت (اوپك) در مارس ۲۰۲۵ نسبت به فوريه ۱۱۰ هزار بشكه كاهش يافت. به گزارش مهر و به نقل از رويترز، تازه‌ترين نظرسنجي اين خبرگزاري نشان داد توليد اعضاي اوپك در مارس پيش از آغاز برنامه تعديل تدريجي كاهش عرضه داوطلبانه هشت عضو ائتلاف اوپك و متحدانش (اوپك‌پلاس) در پي افت مقدار تحويل نفت نيجريه به پالايشگاه‌هاي داخلي و افت عرضه شماري از اعضا به‌دليل تشديد تحريم‌ها از سوي واشينگتن، با كاهش روبه‌رو شده است. نظرسنجي رويترز نشان داد اوپك در ماه مارس ۲۶ ميليون و ۶۳۰ هزار بشكه در روز نفت توليد كرد كه روزانه ۱۱۰ هزار بشكه كمتر نسبت به رقم بازنگري‌شده در ماه فوريه است. هشت عضو ائتلاف اوپك‌پلاس تعديل تدريجي كاهش عرضه داوطلبانه اضافه درمجموع روزانه ۲ ميليون و ۲۰۰ هزار بشكه‌اي خود را آغاز كرده‌اند و در ماه مه امسال هم قصد دارند روزانه ۴۱۱ هزار بشكه از اين كاهش عرضه را تعديل كنند، گستره كامل اين افزايش تا حدي به تاثير تلاش‌هاي دونالد ترامپ، رييس‌جمهوري امريكا، براي محدود كردن عرضه از ايران و ونزوئلا بستگي دارد. اين نظرسنجي نشان داد عرضه نفت نيجريه به‌دليل كاهش تحويل به پالايشگاه «دانگوته» با افت روبه‌رو بوده است. بر اساس اين نظرسنجي، نيجريه اندكي بالاتر از تعهدش در ائتلاف اوپك‌پلاس توليد مي‌كند و گابن كمترين پايبندي را در اين زمينه دارد. نظرسنجي رويترز نشان مي‌دهد ونزوئلا در ماه مارس در بحبوحه اعمال تعرفه‌هاي ثانويه از سوي واشنگتن و لغو مجوز فعاليت در بخش انرژي، با كاهش صادرات نفت روبه‌رو بوده است. بر اساس اين نظرسنجي، توليد نفت در دو كشور توليدكننده بزرگ اوپك، عربستان و عراق، با اندكي افزايش همراه بوده است و هر دو كشور پايين‌تر از تعهدهاي خود در توافق ائتلاف اوپك‌پلاس عرضه كرده‌اند، در همين حال توليد نفت امارات متحده عربي مطابق با سهميه‌اش در اوپك‌پلاس بوده است. در حالي كه نظرسنجي رويترز و داده‌هاي فوريه ارايه‌شده از سوي منابع ثانويه اوپك نشان مي‌دهد امارات و عراق به سهميه‌ها نزديك مي‌شوند، برآوردهاي ديگر مانند پيش‌بيني آژانس بين‌المللي انرژي حكايت از آن دارد كه اين دو كشور به‌مقدار قابل‌توجهي افزايش توليد دارند.

نظرسنجي رويترز نشان داد كه در ماه گذشته ميلادي افزايش قابل‌توجهي در توليد وجود نداشت. هدف نظرسنجي رويترز رصد عرضه نفت در بازار است كه بر اساس داده‌هاي مربوط به رفت‌وآمد كشتي‌ها از سوي منابع خارجي، داده‌هاي گروه بورس اوراق بهادار لندن (LSEG)، اطلاعات شركت‌هاي رصد حمل‌ونقل كشتي‌ها مانند شركت پترولجستيك و كپلر و اطلاعات ارايه‌شده از سوي منابع شركت‌هاي نفتي، اوپك و مشاوران انجام مي‌شود.