صدور مجوز مراكز درماني بدون تأييديه ايمني؟
اكثر درمانگاه‌هاي پايتخت ايمن نيستند

صدور مجوز مراكز درماني بدون تأييديه ايمني؟

۱۴۰۴/۰۱/۲۰ - ۰۱:۵۱:۰۵
|
کد خبر: ۳۳۹۲۲۷

دوشنبه شب و در پي حادثه آتش سوزي درمانگاه مشيريه، سه نفر از هموطنان‌مان كشته و ۱۸ نفر هم مصدوم شدند. اين حادثه در شرايطي رخ دادكه در دو سه سال گذشته، شاهد حريق در بيمارستان‌هاي رسول اكرم(ص)، گاندي و شريعتي و هشدارهاي سازمان آتش‌نشاني درباره ايمن‌سازي ساختمان بيمارستان‌ها و درمانگاه‌هاي پايتخت بوديم.

دوشنبه شب و در پي حادثه آتش سوزي درمانگاه مشيريه، سه نفر از هموطنان‌مان كشته و ۱۸ نفر هم مصدوم شدند. اين حادثه در شرايطي رخ دادكه در دو سه سال گذشته، شاهد حريق در بيمارستان‌هاي رسول اكرم(ص)، گاندي و شريعتي و هشدارهاي سازمان آتش‌نشاني درباره ايمن‌سازي ساختمان بيمارستان‌ها و درمانگاه‌هاي پايتخت بوديم.

اگرچه آتش‌سوزي ساختمان‌هاي ناايمن پايتخت در دو سه سال اخير بحراني نشدند اما اگر حضور به موقع آتش‌نشاني نبود، امروز از اين حوادث هم مثل درمانگاه مشيريه به عنوان يك بحران بزرگ ياد مي‌شد. براساس آمارهاي رسمي ۳۳ هزار ساختمان ناايمن در تهران وجود دارد كه وضعيت حدود ۷۱ ساختمان بحراني است. در اين ميان اسامي بيش از ۸ بيمارستان هم وجود دارد اما به نظر نمي‌رسد كه عزمي جدي براي رسيدگي به اين موضوع وجود داشته باشد. در تيرماه سال گذشته رييس كميته ايمني شوراي شهر تهران در اظهاراتي اعلام كرد تمامي مراكز درماني ملزم به اخذ تاييديه ايمني از آتش‌نشاني شده‌اند، در صورت عدم دريافت تاييديه، درجه كيفي آنها پايين آمده و پروانه تمديد نمي‌شود.

مردادماه سال گذشته هم سازمان آتش نشاني به مالكان ساختمان‌هاي ناايمن در پايتخت هشدار داد كه اگر با اين سازمان در جهت ايمن‌سازي ساختمان‌هايشان همكاري نكنند با قوه قضاييه طرف خواهند شد، اما با اين وجود باز هم شاهد حادثه‌اي جديد و از دست دادن هموطنانمان بوديم. در اين ميان، رييس شوراي شهر تهران در جلسه ديروز شورا (19 فروردين) از تشكيل كارگروهي در سازمان مديريت بحران شهرداري تهران براي شناسايي ساختمان‌هاي ناايمن خبر داد و گفت: مراكز درماني به جاي اينكه درمانگر باشند، زمينه‌ساز حادثه مي‌شوند. ستاد بحران بايد به كار خود سرعت بدهد تا چنين حوادثي را نداشته باشيم. به گزارش ايسنا، مهدي چمران افزود: كارگروهي در سازمان مديريت بحران شهرداري تهران تشكيل و نماينده‌اي هم از سوي شوراي شهر براي حضور در اين كميته معرفي شد كه كار آنها شناسايي ساختمان‌هاي ناايمن بوده است. او گفت: پيش از اين نيز بيمارستان گاندي دچار حريق شد؛ اين مراكز به جاي اينكه درمانگر باشند زمينه‌ساز حادثه مي‌شوند. ستاد بحران بايد به كار خود سرعت دهد تا چنين حوادثي را نداشته باشيم. به گزارش ايسنا، عليرضا نادعلي سخنگوي شوراي شهر تهران هم در اين باره گفت: ۲۰ نفر از بيماران به موقع خارج شدند اگرچه متأسفانه سه نفر جان خود را از دست دادند.

نادعلي ضمن تاكيد بر رعايت مسائل ايمني در اماكن عمومي به ويژه بيمارستان‌ها گفت: رعايت قوانين باعث مي‌شود كمتر شاهد چنين حوادثي در سطح شهر باشيم.

 

وزارت بهداشت  بايد درباره ايمني درمانگاه‌ها پاسخگو باشد

رييس كميته ايمني شوراي شهر تهران هم با تأكيد بر اينكه قسمت غالب درمانگاه‌هاي ما تأييديه ايمني را ندارند، گفت: وزارت بهداشت بايد در اين خصوص پاسخگو باشد كه چرا مجوز مراكز درماني بدون تأييديه ايمني صادر مي‌شود؟

مهدي بابايي درباره حادثه آتش سوزي شب گذشته درمانگاه مشيريه در شرق تهران (منطقه ۱۵) اظهار كرد: متأسفانه در اين حادثه سه فوتي داشتيم؛ همكاران ما در آتش نشاني به موقع در محل حضور پيدا كردند و اقدامات بسيار خوبي را انجام دادند؛ اما به هر حال سرعت حريق و همچنين حضور بيماران در آن درمانگاه باعث شد كه سه فوتي خروجي اين حادثه باشد و واقعا تأسف‌انگيز بود.

او ادامه داد: بايد به مراكز درماني و بيمارستان‌ها توجه بيشتري شود چرا كه افراد حاضر در اين مراكز آسيب‌پذيري بيشتري دارند. اين درمانگاه جزو ساختمان‌هاي پر خطر شناسايي شده بود و توسط سازمان آتش نشاني اخطارهاي لازم داده شده بود.

به گفته رييس كميته ايمني شوراي شهر تهران، مديريت درمانگاه در يكي دو سال گذشته برخي اقدامات اوليه‌اي ايمني را انجام داد؛ اما باز هم كار رها شده بود و منتج به اخذ تأييديه ايمني نشد. بابايي ادامه داد: علت اصلي اينكه مراكز درماني‌مان به موقع براي اخذ تأييديه ايمني مراجعه نمي‌كنند اين است كه وزارت بهداشت آن‌طور كه بايد و شايد به اين موضوع نمي‌پردازد. او گفت: در برهه‌اي از زمان وزارت بهداشت اين سختگيري را به مراكز درماني داشت و تمديد مجوز درمانگاه‌ها را منوط به اخذ تأييديه ايمني مي‌كرد؛ اين شرايط بسيار مناسب بود، اما مدتي است وزارت بهداشت كار را رها كرده است.

به گفته رييس كميته ايمني شوراي شهر تهران، وزارت بهداشت بايد به صورت جدي به اين موضوع بپردازد؛ دليل اينكه در بيمارستان گاندي تلفات جاني نداشتيم به خاطر اين بود كه قسمت هتلينگ بيمارستان دچار آسيب ديدگي شد و اگر اين حريق در بيمارستان بود، حتما تلفات جاني به بار مي‌آورد.

بابايي درباره وضعيت ايمني درمانگاه‌هاي پايتخت عنوان كرد: يك طيف از اين درمانگاه‌ها مجوزهاي لازم را دارند؛ اما قسمت غالب درمانگاه‌هاي ما تأييديه ايمني را ندارند.

او اضافه كرد: ما در خصوص ساختمان‌هاي پرخطر و بحراني اخطار مي‌دهيم و بعد از اخطار از مراجع قضايي براي قطع انشعابات يا پلمب درخواست مي‌كنيم؛ اما مراكز درماني و بيمارستان‌ها قابليت چنين برخوردهاي سخت قانوني را ندارد و مي‌طلبد خود وزارت بهداشت به عنوان متولي، تأييد مجوزهاي سالانه را منوط به تأييديه ايمني از سازمان آتش‌نشاني كند.

 

فرصت 20 روزه به شهرداري

در جلسه ديروز شوراي شهر تهران، علاوه بر بحث و بررسي درباره علل وقوع حادثه آتش سوزي درمانگاه مشيريه، به موضوعات ديگري هم پرداخته شد، اعضاي شوراي شهر تهران دو فوريت طرح جامع سرمايه‌گذاري در تمامي حوزه‌هاي شهري را تصويب كردند و به شهرداري تهران فرصت ۲۰ روزه دادند تا لايحه سرمايه‌گذاري را به شوراي شهر ارائه بدهد.

چمران در تشريح اين لايحه گفت: پيشنهاد بنده اين است كه طرح به صورت يك فوريت ارايه شود تا كميسيون‌ها پيشنهادهای خود را به كميسيون برنامه و بودجه ارائه بدهند و پيشنهاد ديگرم اين است كه دوفوريت باقي بماند و از شهرداري بخواهيم كه ظرف ۲۰ روز لايحه خود را به شورا ارائه بدهد. او با بيان اينكه ايجاد مركز تجارت جهاني در طرح جامع شهر تهران پيش بيني شده كه بايد با سرمايه‌گذاري شكل بگيرد؛ اما هنوز شكل نگرفته است، افزود: زماني قرار بود بوستان ولايت را به اين امر اختصاص دهند اما بنده تأكيد كردم كه نبايد اين مركز در بوستان احداث شود و از آن جلوگيري شد. به گفته رييس شوراي شهر تهران با توجه به اين سند سرمايه‌گذاري كه وجود دارد مي‌دانيم كه بايد چگونه عمل كنيم. بايد دست شهرداري تا حد زيادي باز باشد تا بتواند در بخش‌هاي مختلف وارد عمل شود.

در ادامه مجيد باقري، معاون برنامه‌ريزي و امور شوراي شهرداري تهران با حضور در صحن علني شوراي شهر تهران گفت: شهرداري لايحه‌اي را براي ارائه به شورا آماده كرده و طبيعي است كه در كميسيون‌ها بررسي مي‌شود و براي تصويب به شورا مي‌آيد. باقري اظهار كرد: ما تا روز دوشنبه هفته آينده لايحه پيشنهادي خود را براي طرح در شورا ارايه مي‌دهيم چراكه روز شنبه در شوراي معاونان بررسي نهايي را براي ارائه در صحن انجام خواهيم داد.

 

تردد۱۱۰ كاروان شادي از ميدان هفت تير تا وليعصر

در جلسه ديروز شوراي شهر، معاون فرهنگي و اجتماعي شهرداري تهران اقدامات فرهنگي و اجتماعي شهرداري تهران در ايام ماه رمضان و نوروز را هم تشريح كرد.

محمدامين توكلي‌زاده با بيان اينكه در برنامه‌هاي نوروزي كه متقارن با ماه رمضان بود ۲۲ بوستان منطقه‌اي انتخاب كرديم كه عمده برنامه‌هاي پويش بهار ايران - بهار قرآن در آنجا معطوف بود، گفت: محوريت برنامه‌ها در باغ راه حضرت فاطمه بود؛ اما برنامه‌هاي فرهنگي در حوزه‌هاي مختلف ورزشي، كودكان، آزادي زندانيان، سلامت و... همزمان پيش رفت. او با بيان اينكه با دستور شهردار تهران مقرر شد در اماكن جديد برنامه برگزار شود، اظهار كرد: در بلوار كشاورز، بوستان لاله و بوستان ملت پيش از اين برنامه‌هايي برگزار شده بود و تجربه داشتيم؛ اما در باغ راه حضرت زهرا (س) با دستور شهردار، موظف شديم رويداد مهموني شهر را طراحي و اجرايي كنيم. توكلي‌زاده با بيان اينكه تنوع مناسبتي زيادي در اين مدت داشتيم، اظهار كرد: افتتاحيه برنامه‌هاي فرهنگي با تردد۱۱۰ كاروان شادي از ميدان هفت تير تا ميدان وليعصر (عج) آغاز شد و ما اقدامي مهم با محوريت زبان ‌و ادبيات اصيل با محوريت اداره كل آموزش‌هاي شهروندان، موضوع تصويرگري شاهنامه با محوريت نوجوانان را آغاز كرديم، البته شاهنامه را محور هويتي، برنامه‌هاي خود قرار داديم و سعي كرديم مدارس و... را پاي كار شاهنامه بياوريم.