افشاگر متا از كمك‌هاي اين شركت به پيشبرد فناوري هوش مصنوعي چين مي‌گويد

۱۴۰۴/۰۱/۲۱ - ۰۱:۱۳:۰۴
|
کد خبر: ۳۳۹۳۶۲

سارا وين-ويليامز، مدير سابق متا كه به تازگي مشغول افشاگري عليه اين شركت شده است، قصد دارد تا در برابر كنگره امريكا عليه اين شركت شهادت دهد. وين-ويليامز مدعي است كه شركت سابقش با دولت چين همكاري كرده و منافع ايالات متحده را به خطر انداخته است.

سارا وين-ويليامز، مدير سابق متا كه به تازگي مشغول افشاگري عليه اين شركت شده است، قصد دارد تا در برابر كنگره امريكا عليه اين شركت شهادت دهد. وين-ويليامز مدعي است كه شركت سابقش با دولت چين همكاري كرده و منافع ايالات متحده را به خطر انداخته است. يكي از اتهاماتي كه او عليه متا مطرح مي‌كند، كمك اين شركت به پيشبرد فناوري هوش مصنوعي چين در رقابت با امريكا است.

به گزارش پيوست به نقل از بلومبرگ، وين-ويليامز كه پيش‌تر مدير سياست‌گذاري جهاني شركت متا بوده است روز چهارشنبه در مقابل كميته فرعي مربوط به جرايم و مبارزه با تروريسم مجلس سناي امريكا شهادت مي‌دهد كه شاهد تضعيف امنيت ملي ايالات متحده توسط متا بوده است. او در اظهارات كه متن آن به دست رسانه‌ها رسيده، مدعي است مديران متا اقداماتي را به اجرا گذاشته‌اند كه باعث تضعيف امنيت ملي امريكا شده است. متن اين شهادت همچنين اتهاماتي را عليه متا (فيسبوك سابق) در زمينه هوش مصنوعي و كمك به پيشرفت اين كشور در رقابت با امريكا شامل مي‌شود. وين‌-ويليامز كه به تازگي كتاب خاطرات پرفروشي را درمورد تجربه كاري‌اش در فيسبوك منتشر كرده است مي‌گويد: «متا از سال ۲۰۱۵ شروع به اطلاع‌رساني به حزب كمونيست چين كرده است.

اين اطلاع‌رساني‌ها بر فناوري‌هاي مهم نوظهور از جمله هوش مصنوعي تمركز داشتند و هدف روشن اين اقدامات كمك به سبقت گرفتن چين از شركت‌هاي امريكايي بود.» او مدعي است كه مي‌توان بين اين جلسات توجيهي و استفاده فعلي ارتش چين از فناوري‌هاي مبتني بر ابزارهاي هوش مصنوعي متا، ارتباط مستقيمي را ترسيم كرد. با اين حال وين ويليامز در سخنانش شواهد مستقيمي براي اين ادعا ارايه نكرده است. او در سال ۲۰۱۷ از شركت متا جدا شد و به تازگي خاطرات خود را در كتابي با عنوان Careless People منتشر كرده است؛ كتابي كه بلافاصله به فهرست پرفروش‌ترين‌ها راه يافت. متن آماده شده شهادت وين-ويليامز را اولين‌بار اخبار NBC گزارش كرد و سخنگوي متا نيز در واكنش به انتشار اين خبر گفت شهادت او «با واقعيت متفاوت و مملو از ادعاهاي غلط است.» او يادآور شد كه تلاش‌هاي فيسبوك براي ورود به بازار چين بيش از يك دهه پيش عمومي شده بود، اما اين تلاش‌ها به دليل سياست‌هاي سانسور دولت چين، هرگز موفق نشد.

همچنين استون در پاسخ به گزارش‌هايي از جمله يك مقاله خبرگزاري رويترز كه ادعا مي‌كرد محققان چيني مرتبط با ارتش خلق چين، از فناوري‌هاي هوش مصنوعي متا براي توسعه مدل‌هاي نظامي استفاده كرده‌اند، اعتبار اين گزارش‌ها را زير سوال برد و مدعي شد كه وين-ويليامز نيز به چنين گزارش‌هايي استناد كرده است. مارك زاكربرگ، مديرعامل متا، پيش از اين به صورت علني به تمايل شركت براي ارايه خدمات در چين اشاره كرده است و استون مي‌گويد همين اظهارات با «جزييات كامل» در حدود يك دهه پيش گزارش شده‌اند اما اين شركت «امروزه در چين فعاليتي ندارد.» فيسبوك هيچگاه موفق به فعاليت در چين نشد و اين پلتفرم شبكه اجتماعي همچنان در اين كشور به دليل مسائل مربوط بسانسور از دسترس خارج است. با اين حال، وين-ويليامز قصد دارد در شهادت خود به ادامه روند تجارت متا با چين اشاره كند و مستنداتي كه نشان مي‌دهد اين شركت چطور از شركت‌هاي تبليغاتي چيني كسب درآمد مي‌كند؛ موضوعي كه در اسناد مالي شركت نيز ذكر شده است. انتشار كتاب خاطرات وين‌-ويليامز و جنجال‌هاي پيرامون آن، موجب جلب‌توجه قانون‌گذاران، از جمله سناتور جمهوري‌خواه جاش هاولي شده است. هاولي كه رياست كميته فرعي قضايي سنا را برعهده دارد، به همراه گروهي متشكل از نمايندگان هردو حزب در اوايل ماه آوريل تحقيقاتي را درباره ادعاهاي وين-ويليامز مبني بر ارايه ابزارهاي هوش مصنوعي، از جمله نرم‌افزارهاي نظارتي، از سو شركت متا به دولت چين آغاز كرد. پرونده شهادت وين-ويليامز مي‌تواند پيامدهاي جدي براي شركت متا در حوزه سياست‌گذاري، اعتماد عمومي و نظارت‌هاي دولتي به همراه داشته باشد.