آيفون‌هاي ساخت امريكا با افزايش ۹۰ درصدي هزينه مواجه خواهند شد

۱۴۰۴/۰۱/۲۳ - ۰۰:۵۸:۰۱
|
کد خبر: ۳۳۹۴۸۳

تحليلگران بانك امريكا در تحليلي، هشدار دادند انتقال توليد آيفون از چين به امريكا مي‌تواند هزينه‌هاي توليد گوشي پرچمدار اپل را تا ۹۰ درصد افزايش دهد. به گزارش ايسنا، تحليلگران بانك امريكا كه در راس آنها وامسي موهان قرار داشت، اظهار كردند: انتقال مونتاژ آيفون به امريكا از نظر فني امكان پذير است، اما هزينه‌هاي توليد را به ميزان چشمگيري افزايش مي‌دهد و مشكلات لجستيكي ايجاد مي‌كند.

تحليلگران بانك امريكا در تحليلي، هشدار دادند انتقال توليد آيفون از چين به امريكا مي‌تواند هزينه‌هاي توليد گوشي پرچمدار اپل را تا ۹۰ درصد افزايش دهد. به گزارش ايسنا، تحليلگران بانك امريكا كه در راس آنها وامسي موهان قرار داشت، اظهار كردند: انتقال مونتاژ آيفون به امريكا از نظر فني امكان پذير است، اما هزينه‌هاي توليد را به ميزان چشمگيري افزايش مي‌دهد و مشكلات لجستيكي ايجاد مي‌كند. اين تحليلگران در يادداشتي خطاب به مشتريان نوشتند: هزينه آيفون صرفا با افزايش هزينه نيروي كار در امريكا مي‌تواند ۲۵ درصد افزايش يابد. آنها توضيح دادند كه حتي اگر اپل، كارگران بومي را براي مونتاژ نهايي پيدا كند، بخش قابل توجهي از قطعات آيفون همچنان بايد در چين توليد شده و به امريكا وارد شود. آنها تخمين مي‌زنند كه با فرض اينكه اپل با تعرفه‌هاي متقابل بر قطعات وارداتي مواجه شود، كل هزينه ساخت ممكن است ۹۰ درصد يا بيشتر افزايش يابد. اين تحليل به دنبال اظهارات دونالد ترامپ، رييس‌جمهور امريكا در اوايل هفته جاري صورت گرفت كه توليد اپل در چين را ناپايدار خوانده بود. كارولين ليويت، سخنگوي كاخ سفيد اظهار كرد ترامپ كاملا معتقد است كه اپل مي‌تواند آيفون‌هايي را در امريكا توليد كند. ليويت طي يك نشست خبري اخير با مطبوعات، گفت: رييس‌جمهور معتقد است ما نيروي كار داريم، كارگر داريم، ما منابع لازم براي انجام اين كار را داريم. ترامپ در ادامه سياست‌هاي تجاري تهاجمي، روز چهارشنبه، تعرفه‌هاي متقابل بر ۱۸۵ كشور را به مدت ۹۰ روز متوقف كرد، اما تعرفه‌هاي واردات چين را به ۱۲۵ درصد افزايش داد. در پاسخ، چين ۸۴ درصد عوارض تلافي جويانه بر كالاهاي امريكايي وضع كرده است. ارزيابي اينكه اين بن‌بست به كجا مي‌رسد، به‌طور فزاينده‌اي دشوار مي‌شود. بلاتكليفي ناشي از جنگ تجاري، سهام اپل را تحت تاثير قرار داده و از زمان اعلام تعرفه ترامپ در دوم آوريل، سهام اپل ۱۴ درصد كاهش يافته و تقريبا ۴۷۹ ميليارد دلار از ارزش بازار اين شركت را از بين برده است. با وجود افزايش ۱۰ درصدي اخير، سهام اپل از ابتداي سال جاري تاكنون، ۲۳ درصد كاهش يافته است. به گفته تحليلگران بانك امريكا، براي اينكه اپل، مونتاژ امريكا را از نظر اقتصادي مقرون به صرفه كند، به معافيت از تعرفه‌ها براي قطعات و زير مجموعه‌هاي توليد شده در خارج از كشور نياز دارد. وامسي موهان گفت: تا زماني كه مشخص نشود كه تعرفه‌هاي جديد چقدر دايمي هستند، ما انتظار نداريم اپل گامي براي انتقال توليد به امريكا بردارد. در عوض، اين تحليلگر پيش بيني كرد كه اپل به تنوع بخشيدن به زنجيره تامين خود ادامه دهد و همچنين توليد آيفون را در كشورهاي ديگر مانند هند افزايش دهد. بر اساس گزارش مك رومرز، اپل به‌طور رسمي در مورد چگونگي برنامه‌ريزي براي رسيدگي به وضعيت تعرفه فعلي اظهارنظر نكرده است. اين غول فناوري بايد تعرفه ۱۲۵ درصدي را براي همه كالاهايي كه از چين به امريكا وارد مي‌شوند بپردازد، اما مي‌تواند دستگاه‌هاي خود را از كشورهاي ديگر مانند هند، تايوان و ويتنام با نرخ پايين ۱۰ درصد وارد كند.

 

اپل براي فرار از تعرفه‌هاي ترامپ

۶۰۰ تن آيفون را از هند جابه‌جا كرد

در اين ميان اپل پروازهاي تجاري براي انتقال ۶۰۰ تن آيفون يا حدود ۱.۵ ميليون دستگاه از هند به امريكا را چارتر كرده است. به گزارش مهر به نقل از رويترز، اين درحالي است كه شركت امريكايي توليد در هندوستان را سرعت بخشيد تا از تعرفه‌هاي ماليات بر واردات كه دولت دونالد ترامپ بر كالاهاي خارجي وضع كرده، اجتناب كند. جزييات اين اقدام چشم‌اندازي از استراتژي خصوصي اين شركت براي دور زدن تعرفه‌هاي وارداتي ترامپ و ايجاد مخزني از آيفون در امريكا فراهم مي‌كند. تحليلگران قبلاً هشدار داده بودند احتمالاً قيمت آيفون در امريكا به زودي افزايش يابد زيرا اپل به‌شدت به واردات اين محصول از چين به عنوان يكي از مراكز اصلي توليد آنها وابسته بود. از سوي ديگر چين نيز با بالاترين تعرفه وارداتي امريكا يعني ۱۲۵ درصد روبرو شده است. اين رقم بسيار فراتر از ماليات بر واردات ۲۶ درصدي از هندوستان است كه البته اكنون تعليق شده زيرا ترامپ وقفه‌اي ۹۰ روزه براي اجراي تعرفه‌هاي وارداتي از كشورهاي به غير چين اعمال كرده است. يكي از منابع آگاه از استراتژي اپل در اين باره مي‌گويد: اين شركت مي‌خواست تعرفه‌ها را دور بزند. اپل در ميان مقامات فرودگاه هندوستان لابي كرده تا مدت زمان مورد نياز براي ترخيص گمرك در فرودگاه چناي واقع در ايالت جنوبي تاميل نادو از ۳۰ به ۶ ساعت كاهش دهند. اپل قبلاً اين راه‌حل را كه به عنوان «كرويدور سبز» مشهور است در برخي فرودگاه‌هاي چين اجرا مي‌كرد. يكي از مقامات دولت هند اعلام كرد از ماه مارس تاكنون حدود شش جت باري با ظرفيت ۱۰۰ تن از اين فرودگاه پرواز كرده‌اند كه يكي از آنها در هفته جاري و زمانيكه تعرفه‌هاي وارداتي جديد اعلام شد، از هندوستان پرواز كرد. وزن بسته‌بندي آيفون ۱۴ و كابل شارژ آن ۳۵۰ گرم است كه همين امر نشان مي‌دهد كل وزن ۶۰۰ تني باري شامل ۱.۵ ميليون دستگاه است. اپل و وزارت هوانوردي هندوستان به درخواست‌ها براي اظهارنظر پاسخي نداده‌اند. اين شركت امريكايي سالانه بيش از ۲۲۰ ميليون دستگاه آيفون در سراسر جهان مي‌فروشد.