چه تغييراتي در پروازهاي حج ايجاد شده است؟

۱۴۰۴/۰۱/۲۳ - ۰۱:۱۶:۴۲
|
کد خبر: ۳۳۹۴۹۵

رييس سازمان حج و زيارت از تغييراتي در پروازهاي حج خبر داد. حدود يك دهه است ايران تنها از هواپيمايي داخلي براي جابه‌جايي زائران در حج تمتع استفاده مي‌كند، اينك رييس سازمان حج و زيارت اعلام كرده است در حج امسال بخشي از پروازها با ايرلاين عربستان سعودي انجام مي‌شود.

رييس سازمان حج و زيارت از تغييراتي در پروازهاي حج خبر داد. حدود يك دهه است ايران تنها از هواپيمايي داخلي براي جابه‌جايي زائران در حج تمتع استفاده مي‌كند، اينك رييس سازمان حج و زيارت اعلام كرده است در حج امسال بخشي از پروازها با ايرلاين عربستان سعودي انجام مي‌شود. در حج‌هاي گذشته و همچنين در عمره ۱۴۰۳ تأخيرهاي طولاني در پروازها كه گاه تا ۱۲ ساعت كشيد، باعث شد سازمان حج و زيارت بخشي از زائران را با يك ايرلاين خارجي جابه‌جا كند.  تا نيمه‌هاي دهه ۹۰ حدود ۵۰ درصد جمعيت حجاج ايراني در توافقي دوطرفه ميان ايران و عربستان، با ايرلاين سعودي جابه‌جا مي‌شد، اما در سال‌هاي واپسين با توجه به تغيير سطح روابط دو كشور و اعمال محدوديت‌هايي از سوي عربستان در پروازها و همچنين تفاوت نرخ بليت صندلي ايرلاين سعودي، جابه‌جايي زائران ايراني فقط با هواپيمايي جمهوري اسلامي ايران انجام مي‌شد. در سال‌هاي اخير با تغيير شرايط دو كشور، سعي شد ايرلاين‌هاي داخلي ديگري از جمله ماهان و معراج در حج تمتع به كار گرفته شوند كه عربستان با عنوان تحريم و طرح مسائل فني (بنا بر اظهارات مقامات هواپيمايي ايران)، مجوز پرواز اين ايرلاين‌ها را صادر نكرد. 

سازمان حج و زيارت در يك سال گذشته با توجه به تأخيرهاي طولاني‌مدت و برخي مشكلات فني در پروازهاي عمره و حج و با توجه به ضرورت مديريت زمان و هزينه پروازها و كاهش مدت زمان سفر به ويژه در حج تمتع، بارها از ضرورت به‌كارگيري شركت هواپيمايي عربستان سخن گفته بود و در دي ماه ۱۴۰۳ نيز اعلام كرد كه از هواپيمايي كويت (جزيره ايرويز) براي انتقال بخشي از زائران ايران كمك گرفته است.  سازمان حج و زيارت اكنون به‌طور رسمي اعلام كرده است كه انتقال زائران ايراني را فقط با ايرلاين ايراني انجام نمي‌دهد. عليرضا بيات، رييس سازمان حج و زيارت در همايش منطقه‌اي حج تمتع ۱۴۰۴ كه در اصفهان برگزار شد، گفت: در حج امسال بخشي از پروازها از طريق ايرلاين‌هاي داخلي و برخي پروازها با ايرلاين سعودي انجام مي‌شود.  وي افزود: جداول پروازي براي انتقال زائران به مدينه و جده تنظيم شده و رايزني براي بهره‌مندي از فرودگاه طايف نيز صورت گرفته كه در صورت تحقق اين موضوع و ساير برنامه‌هاي ذكر شده، تأثيرات بسزايي در كاهش مدت زمان سفر بين ۳ تا ۴ روز و در نتيجه مديريت بهتر هزينه‌ها اتفاق مي‌افتد. رييس سازمان حج و زيارت در ادامه سخنانش با بيان اينكه بيش از نيمي از زائران حج تمتع ۱۴۰۴ بانوان هستند، به نقش تأثيرگذار زنان در امور مشورتي و اجرايي تاكيد كرد و گفت: امسال به صورت آزمايشي از دستيار خانم در كاروان‌هاي ۱۶۵ نفره استفاده خواهيم كرد و اميدواريم ارائه اين خدمت براي كمك به امورات زائران خانم اثرگذار باشد. اعزام زائران ايراني به حج تمتع از نيمه ارديبهشت ماه آغاز مي‌شود.  سهميه حج امسال ايران همچون سال‌هاي اخير در حدود ۸۷ هزار و ۵۰۰ نفر است. سازمان حج و زيارت اعلام كرده است كه ميانگين سفر زائران در حج بيش از ۳۰ روز خواهد بود و اين زمان براي برخي كاروان‌ها تا ۴۰ روز طول خواهد كشيد.