دولت در تامين ارز كالاهاي اساسي محدوديت دارد
رييس اتاق بازرگاني تهران:

دولت در تامين ارز كالاهاي اساسي محدوديت دارد

۱۴۰۴/۰۱/۲۳ - ۲۳:۴۷:۲۶
|
کد خبر: ۳۳۹۶۰۹

رييس اتاق بازرگاني تهران گفت: دولت در شرايط كنوني با محدوديت جدي ارز روبرو شده وو در تامين ارز واردات كالاهاي اساسي كمبود دارد بنابراين براي واردات خودرو مي‌تواند به جاي ارز حاصل از صادرات و فروش نفت و گاز از واردات خودرو با روش بدون انتقال ارز استفاده كند.

رييس اتاق بازرگاني تهران گفت: دولت در شرايط كنوني با محدوديت جدي ارز روبرو شده وو در تامين ارز واردات كالاهاي اساسي كمبود دارد بنابراين براي واردات خودرو مي‌تواند به جاي ارز حاصل از صادرات و فروش نفت و گاز از واردات خودرو با روش بدون انتقال ارز استفاده كند.

محمود نجفي عرب، رييس اتاق بازرگاني تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ايلنا در واكنش به تخصيص ۳ ميليارد ارز از سوي مجلس و دولت به واردات خودرو در سال جاري گفت: من مخالفتي با اصل واردات خودرو ندارم، به هر صورت رقابت در بازار و صنعت خودروي كشور بايد شكل بگيرد و در هر صنعتي جلوي صادرات گرفته شود كيفيت محصول در رقابت جهاني رشد نمي‌كند و حتي در احكام دايمي كشور به صراحت آمده كه دولت نمي‌تواند مانع واردات كالاها شود مگر در ورود كالاهايي كه با شرع مقدس در تعارض است مانند مشروبات الكلي. اگر قرار است واردات كاهش پيدا كند اين كار بايد با وضع تعرفه و نظارت كيفي صورت بگيرد.

وي افزود: نمونه بارز تاثير منفي ممنوعيت واردات بر صنايع داخلي را به وضوح مي‌توانيم در ممنوعيتي كه بر ورود ۱۸۰۰ قلم كالاي لوازم آرايشي و بهداشتي با وجود مغايرت آن با احكام بالادستي وجود دارد ببينيم، اين امر به تقويت قاچاق اين كالاها به كشور انجاميده است و امكان نظارت بر عرضه آنها را از بين برده است در حالي كه پيش از ممنوعيت ۳۰۰ شركت واردات رسمي را در اختيار داشتند كه علاوه بر نظارت بر كيفيت حقوق و عوارض واردات را به دولت پرداخت مي‌كردند.

نجفي عرب خاطرنشان كرد: در مورد خودرو نيز من با واردات اين كالا به كشور موافق هستم، واردات خودرو علاوه بر اينكه به ايجاد رقابت در صنعت مي‌انجامد، بستر بهره‌مندي مردم از فناوري روز دنيا را ايجاد مي‌كند ضمن اينكه استفاده از خودروهاي وارداتي مصرف سوخت را به ميزان چشمگيري كاهش مي‌دهد. اما دولت در شرايط كنوني با محدوديت جدي ارز روبرو شده وو در تامين ارز واردات كالاهاي اساسي كمبود دارد زيرا ما منابع ارزي زيادي را در اختيار نداريم و نبود توازن در عرضه و تقاضاي ارز است كه بالا رفتن قيمت آن در كشور انجاميده است.

رييس اتاق بازرگاني تهران تصريح كرد: در سال جاري همچنان كشور با مشكلات ارزي دست و پنجه نرم مي‌كند و در اين شرايط در تخصيص ارزي كه در اختيار دولت است موضوعات واجب‌تري از واردات خودرو وجود دارد اگر مازاد ارز داشتيم تخصيص آن به واردات خودرو خيلي هم به جا بود اما با توجه به محدوديت‌ها اولويت با كالاهاي اساسي است و در اين اوضاع با تخصيص ارز به واردات خودرو از محل ارز حاصل از صادرات يا ارز حاصل از فروش نفت و گاز موافق نيستيم و به نظر من راه‌حلي كه براي تامين ارز موردنياز براي واردات خودرو به كشور وجود دارد اين است كه ورود اين كالا با روش بدون انتقال ارز صورت بگيرد.

وي ادامه داد: شماري از ايرانياني كه خارج از كشور زندگي مي‌كنند علاقه‌مند هستند در داخل ايران سرمايه‌گذاري كنند اما سرمايه‌گذاري در توليد با توجه به شرايط امروز برايشان جذاب نيست بنابراين آنها مي‌توانند در امر تجارت كه بازدهي سريعي هم دارد سرمايه‌گذاري كنند و حتي ايرانيان داخل كشور هم مي‌توانند از روش يادشده اقدام به واردات كنند. نجفي عرب يادآور شد: بانك مركزي اين هراس را دارد كه با واردات بدون انتقال ارز، عرضه و تقاضاي ارز در بازار آزاد از تعادل خارج شود و اين امر به افزايش قيمت دلار در اين بازار بينجامد در حالي كه ارزي كه در دست مردم ذخيره شده اگر تبديل به خودرو، ماشين آلات صنعتي و مواد اوليه توليد شود اوضاع اقتصاد را بهبود مي‌بخشد و اگر اين دارايي به اقتصاد كشور تزريق مي‌شود، توليد ناخالص داخلي را رشد مي‌دهد.