ضوابط جديد براي كنترل بازار پوشاك
بر اساس ضوابط جديد ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز براي مقابله با قاچاق پوشاك، خريداران، واردكنندگان و توليدكنندگان اين كالا ملزم هستند كه اطلاعات را در سامانه جامع تجارت ثبت كنند.
بر اساس ضوابط جديد ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز براي مقابله با قاچاق پوشاك، خريداران، واردكنندگان و توليدكنندگان اين كالا ملزم هستند كه اطلاعات را در سامانه جامع تجارت ثبت كنند.
ضوابط اختصاصي مربوط به گروه كالايي پوشاك، اجزاء پوشاك، كيف، كفش و منسوجات در قالب ۳۳ ماده و ۱۸ تبصره به تصويب رسيده است. اين مقررات تمامي فرآيندهاي مرتبط با خريد، فروش، حمل و نگهداري اين اقلام را در بر ميگيرد. ايرنا نوشت، بر اساس اين مصوبه خريداران موظفند كالاهاي مشمول را صرفاً از اعضاي زنجيره تأمين مورد تأييد در سامانه جامع تجارت تهيه كنند. همچنين، تنها كالاهايي قابل خريد هستند كه فروش آنها در سامانه مذكور به نام خريدار ثبت شده باشد. تأييد خريد در سامانه از سوي خريدار الزامي است و تا زماني كه تأييد انجام نشود، فروش ثبتشده فاقد اعتبار خواهد بود. همچنين فروش كالا به اعضاي زنجيرهاي كه در سامانه جامع تجارت تأييد نشدهاند، تخلف محسوب ميشود. ثبت اطلاعات فروش در سامانه براي فروشندگان الزامي است. در فروش به مصرفكننده نهايي، ثبت اطلاعات توسط فروشنده كافي است و نيازي به تأييد از سوي خريدار نيست. همه عرضهكنندگان نيز موظف به ثبت دقيق محلهاي عرضه و موجودي كالا در سامانه هستند، بهگونهاي كه در هر لحظه با موجودي واقعي تطابق داشته باشد. سازمان امور مالياتي كشور مكلف به راهاندازي «سامانه موديان» و فراهمسازي بستر ثبتنام و صدور صورتحساب الكترونيكي است. فروشندگان فراخوانشده بايد در اين سامانه ثبتنام كنند. خردهفروشان موظف به استفاده از پايانه فروشگاهي هستند. ساير موديان بايد صورتحسابها را طبق دستورالعمل سازمان مالياتي از طريق سامانه صادر كنند. شركتهاي حملونقل بينشهري موظف به ثبت دقيق اطلاعات مبدأ، مقصد، نوع و ميزان كالاي مشمول در سامانه حملونقل هستند و حملكننده بايد قبل از حمل، سند حمل دريافت كرده و از صحت اطلاعات آن اطمينان حاصل نمايد. شركتهاي پستي نيز بايد اصالت كالا را از سامانه جامع تجارت استعلام كرده و اطلاعات ارسال را به صورت برخط در اختيار سامانه مبارزه با قاچاق كالا قرار دهند. در حملونقل هوايي، ريلي و دريايي نيز رعايت اين ضوابط الزامي است. مالكين كالاهاي مشمول بايد اطلاعات كامل انبارها و مراكز نگهداري، موجودي اوليه، ورود و خروج كالا را در سامانه جامع تجارت و سامانه جامع انبارها ثبت كنند. اين اطلاعات بايد همواره با موجودي واقعي مطابقت داشته باشد. هرگونه خريد، فروش، حمل يا نگهداري كالاي فاقد شناسه كالا ممنوع است. همچنين، در صورت وقوع تخلف، نميتوان به مفاد تبصره ۴ ماده ۱۸ قانون قاچاق كالا استناد كرد. براي كالاي همراه مسافر، سقف ۴۰ كيلوگرم در نظر گرفته شده است. در صورتيكه مشخصات كالاها (مثل تنوع رنگ، سايز و بستهبندي تجاري) به نحوي باشد كه نشاندهنده مصرف تجاري تلقي شود، حتي زير اين سقف نيز مشمول ضوابط و مجازاتهاي اين دستورالعمل خواهد بود. در مناطق آزاد تجاري ـ صنعتي و ويژه اقتصادي، اجراي اين ضوابط به سامانههايي موكول شده است كه توسط دبيرخانه شوراي عالي مناطق آزاد طراحي ميشود. تا زمان راهاندازي اين سامانهها، اجراي مقررات بايد از طريق سامانههاي جامع تجارت، انبار و حملونقل صورت گيرد. همچنين، كليه اطلاعات مربوط به اين سامانههاي اختصاصي بايد بهصورت برخط به سامانههاي ملي متصل و منتقل شود. فروش كالاهاي مشمول از طريق فضاي مجازي نيز مشمول تمام ضوابط و الزامات اين مصوبه خواهد بود.