تغيير ساعت تابستاني ۲۰۲۵ ؛ ترامپ مي‌تواند تغيير ساعت را متوقف كند؟

۱۴۰۴/۰۱/۲۵ - ۰۰:۳۶:۱۷
|
کد خبر: ۳۳۹۷۱۴

صرفه‌جويي در روشنايي روز يا تغيير ساعت تابستاني كه تقريبا ۴۰۰ ميليون نفر را در سراسر امريكاي شمالي تحت تاثير قرار مي‌دهد، با ادامه بحث‌ها در مورد ضرورت آن، بار ديگر در كانون توجه قرار گرفت.

صرفه‌جويي در روشنايي روز يا تغيير ساعت تابستاني كه تقريبا ۴۰۰ ميليون نفر را در سراسر امريكاي شمالي تحت تاثير قرار مي‌دهد، با ادامه بحث‌ها در مورد ضرورت آن، بار ديگر در كانون توجه قرار گرفت.

به گزارش ايسنا، تغيير ساعت كه دو بار در سال انجام مي‌شود و در بهار به جلو و در پاييز به عقب كشيده مي‌شود، بيش از يك قرن است كه در زندگي امريكايي، كانادايي و كوبايي ريشه دوانده است. با اين حال، دونالد ترامپ، رييس‌جمهور امريكا از كنگره خواسته است تا ساعت تابستاني را دايمي كند. دونالد ترامپ، رييس‌جمهور امريكا، روز جمعه، از كنگره خواست تا ساعت تابستاني يا صرفه‌جويي در زمان روشنايي روز (دي‌اس‌تي) را دايمي كند و به دو بار در سال تغيير ساعت پايان دهد.

اظهارات ترامپ يك روز پس از آن بيان شد كه قانونگذاران اولين جلسه استماع در بيش از سه سال گذشته را در مورد بحث طولاني مدت دايمي كردن ساعت تابستاني يا ماندن در زمان استاندارد در طول سال، برگزار كردند.

ترامپ در شبكه اجتماعي «تروث سوشال» گفت: مجلس و سنا بايد براي داشتن روشنايي روز بيشتر، سخت تلاش كنند. تغيير ساعت كه يك ناراحتي بزرگ و يك اقدام پرهزينه براي دولت ما است.

سناي امريكا در سال ۲۰۲۲، لايحه‌اي به نام «قانون حفاظت از نور آفتاب» را تصويب كرد كه زمان صرفه‌جويي در روشنايي روز را دايمي مي‌كند. اما اين قانون در مجلس نمايندگان متوقف شد، زيرا قانونگذاران نتوانستند در مورد حفظ ساعت استاندارد يا دايمي كردن ساعت تابستاني به توافق برسند. جمهوري‌خواهان كه اكنون كنگره و مجلس را كنترل مي‌كنند، مي‌توانند اين لايحه را احيا كنند يا طرح جديدي ارايه كنند.

هر گونه تغييري كه ترامپ و جمهوري‌خواهان ممكن است اعمال كنند، احتمالا فورا انجام نخواهد شد. ساعت تابستاني در امريكا و برخي كشورهاي ديگر، در دوم نوامبر در ساعت ۲ بامداد به وقت محلي، به پايان مي‌رسد و مردم يك ساعت بيشتر خواهند خوابيد. صبح‌ها روشن‌تر مي‌شود اما شب‌ها زودتر تاريك‌ مي‌شود. ساعت تابستاني قرار است در هشتم مارس ۲۰۲۶ (۱۷ اسفند) از سرگرفته شود. ضرب المثل «بهار به جلو، پاييز به عقب» به عنوان يادآوري مفيدي براي تنظيم ساعت عمل مي‌كند. ساعت تابستاني در امريكا، هميشه از دومين يكشنبه مارس شروع مي‌شود و در اولين يكشنبه نوامبر به پايان مي‌رسد. در انگليس و ساير كشورهاي اروپايي، صرفه‌جويي در زمان روشنايي روز (دي‌اس‌تي) كه به عنوان ساعت تابستاني نيز شناخته مي‌شود، از آخرين ماه مارس آغاز مي‌شود و در آخرين يكشنبه اكتبر به پايان مي‌رسد. امسال در ۲۶ اكتبر (چهارم آبان) به پايان مي‌رسد و در ۲۹ مارس ۲۰۲۶ (۹ فروردين ۱۴۰۵) از سرگرفته مي‌شود. برخي از كشورها مانند مكزيك ساعت تابستاني را حذف يا تا حد زيادي حذف كرده‌اند.

كوتاه‌ترين روز سال ۲۰۲۵، در ۲۱ دسامبر (۳۰ آذر) خواهد بود كه نشانه انقلاب زمستاني است. ساعات روشنايي روز به‌طور قابل توجهي در عرض‌هاي جغرافيايي در نيمكره شمالي متفاوت است. مناطق نزديك قطب شمال، در تاريكي كامل فرو خواهند رفت، در حالي كه مناطق جنوبي، همچنان بيش از ۱۰ ساعت نور آفتاب خواهند داشت.

ايده مدرن تغيير ساعت با فصول، حداقل به اواخر قرن نوزدهم بازمي‌گردد؛ زماني كه جورج هادسون، حشره شناس نيوزلندي، اين عمل را براي صرفه‌جويي در انرژي و افزايش ساعات روشنايي تابستان پيشنهاد كرد. اين اقدام مي‌توانست براي سرگرمي او يعني جمع‌آوري حشرات بعد از كار مفيد باشد. سپس اين ايده در زمان جنگ جهاني اول كه كشورهاي اروپايي در جست‌وجوي راهبردي براي صرفه‌جويي در مصرف سوخت بودند، مورد توجه قرار گرفت. آلمان اولين كشوري بود كه در سال ۱۹۱۶ ساعت تابستاني را اتخاذ كرد. امريكا در سال ۱۹۱۸، اين اقدام را انجام داد. تغيير ساعت قبل از اينكه امريكا در سال ۱۹۶۶، آن را در قانوني به نام «قانون زمان يكسان» استانداردسازي كند، تغييرات زيادي را تجربه كرد. اين قانون به ايالت‌ها اجازه مي‌دهد ساعت تابستاني را انجام ندهند اما به‌طور دايم در زمان صرفه‌جويي روشنايي روز باقي نمانند.

يك باور رايج اين است كه امريكا، زمان صرفه‌جويي روشنايي روز را به نفع كشاورزان در نظر گرفته است، اما در واقع بسياري از كشاورزان با اين عمل به دليل ايجاد اختلال در برنامه‌هايشان مخالف هستند .

طبق اعلام سرويس تحقيقات كنگره امريكا، انگيزه اصلي براي صرفه‌جويي در سوخت نيز جاي بحث دارد، زيرا مطالعات نشان داده‌اند كه صرفه‌جويي در مصرف انرژي حاصل از اين تغيير، بسيار اندك است.

مخالفان به مطالعات ديگري اشاره مي‌كنند كه اثرات نامطلوب تغيير ساعت بر سلامت را يافته‌اند كه شامل افزايش تصادفات رانندگي مرگبار، حملات قلبي، سكته مغزي و كم‌خوابي در روزهاي پس از اينكه پس از كشيده شدن ساعت‌ها در ماه مارس به جلو، بوده است.

نظرسنجي مارس ۲۰۲۳ موسسه يوگاو نشان داد كه ۶۲ درصد از مردم امريكا مي‌خواهند به تغيير ساعت پايان دهند و فقط ۵۰ درصد ترجيح مي‌دهند ساعت تابستاني دايمي را حفظ كنند. قلمروهاي ايالات متحده در قاره امريكا شامل ساموآ، گوام، جزاير مارياناي شمالي، پورتوريكو و جزاير ويرجين نيز داراي زمان استاندارد دايمي هستند. در حالي كه ساعت تابستاني در سراسر ايالات متحده متداول است، ۱۸ ايالت قوانيني را تصويب كرده‌اند تا اگر كنگره اجازه دهد، به شكل دايمي، از ساعت تابستاني استفاده كنند.