روند كاهشي قيمت‌ها پس از مذاكرات

۱۴۰۴/۰۱/۲۵ - ۰۱:۰۴:۵۹
|
کد خبر: ۳۳۹۷۴۲

عضو هيات‌مديره اتحاديه صوت، تصوير و تلفن همراه گفت: بازار موبايل به عنوان يكي از بازارهاي استراتژيك و وابسته به تحولات نرخ ارز نخستين سيگنال‌هاي مثبت را از مذاكرات دريافت كرده است.

عضو هيات‌مديره اتحاديه صوت، تصوير و تلفن همراه گفت: بازار موبايل به عنوان يكي از بازارهاي استراتژيك و وابسته به تحولات نرخ ارز نخستين سيگنال‌هاي مثبت را از مذاكرات دريافت كرده است. محمد يونسي، عضو هيات‌مديره اتحاديه صوت، تصوير و تلفن همراه در گفت‌وگو با خبرنگار ايلنا درباره تاثير مذاكره ايران و امريكا بر بازار موبايل كشور گفت و اظهار كرد: در چند روز اخير بازار موبايل تحت تاثير اخبار مربوط به مذاكرات ايران و امريكا و كاهش قيمت دلار به‌طور مستقيم موجب تعديل قيمت گوشي‌هاي تلفن همراه و تجهيزات الكترونيكي شده است، به‌گونه‌اي كه طي روزهاي اخير خرده‌فروشان و عمده‌فروشان شاهد روند نزولي قيمت‌ موبايل هستند.

وي ادامه داد: تجربه اقتصادي كشور در سال‌هاي گذشته نشان داده كه تحولات اوليه در بازارها غالبا هيجاني و كوتاه‌مدت هستند. ثبات و پايداري در بازار موبايل نيازمند تثبيت دستاوردهاي ديپلماتيك و حل پايدار چالش‌هاي سياست خارجي است. از اين رو تداوم روند كاهش قيمت‌ها يا تثبيت آن وابسته به نتايج ملموس مذاكرات و همچنين مديريت صحيح انتظارات در جامعه است. بنابراين در اين شرايط ضروري است كه فعالان صنف موبايل با رعايت اصول مديريت موجودي، تحليل دقيق تحولات روز و اتخاذ تصميم‌هاي مبتني بر منطق اقتصادي، از اتخاذ رفتارهاي هيجاني پرهيز كنند. تصميمات شتاب‌زده نه تنها مي‌تواند منجر به زيان‌هاي مالي كوتاه‌مدت شود، بلكه موقعيت كسب‌وكارها را در مسير پرنوسان پيش‌رو به خطر مي‌ندازد.

عضو هيات‌مديره اتحاديه صوت، تصوير و تلفن همراه خاطرنشان كرد: بازار موبايل ايران امروز بيش از هر زمان ديگري نيازمند سياست‌هاي حمايتي مشخص، برنامه‌ريزي مدبرانه و تبيين چشم‌اندازهاي شفاف اقتصادي است. در عين حال، فعالان اين صنعت بايد با رصد دقيق روندهاي بين‌المللي، به ويژه در حوزه فناوري و تجارت جهاني، موقعيت خود را در بازارهاي داخلي و منطقه‌اي تثبيت كند، بايد توجه داشت كه تحولات سياسي و ديپلماتيك اخير، هرچند در كوتاه‌مدت بر بازارها اثرگذار بوده‌اند، اما اثرگذاري بلندمدت آنها مستلزم استمرار روندهاي مثبت در حوزه تعاملات بين‌المللي و اصلاحات ساختاري در اقتصاد داخلي است. يونسي افزود: چنانچه بخواهيم از رفتار بازار موبايل در دوره مذاكرات نتيجه‌گيري كنيم بايد بگوييم كه بازار موبايل ايران، در آستانه مذاكرات، نيازمند رويكردي هوشمندانه، صبورانه و تحليل‌محور است. با اتكاي به خرد جمعي، مديريت علمي بازار و بهره‌گيري از فرصت‌هاي ناشي از بهبود روابط بين‌الملل، مي‌توان مسير توسعه و رونق اين صنعت را شاهد بود.