كاهش نرخ دلار ادامه دارد
رييس سابق كانون صرافان با اشاره به اثرات مثبت مذاكرات غير مستقيم ميان ايران و امريكا و تداوم روند مثبت مذاكرات گفت: بيشك، شاهد كاهش ادامهدار نرخ ارز در بازار خواهيم بود و اين احتمال كه دلار به كانال ۸۰ هزار تومان وارد شود، بسيار زياد است.
رييس سابق كانون صرافان با اشاره به اثرات مثبت مذاكرات غير مستقيم ميان ايران و امريكا و تداوم روند مثبت مذاكرات گفت: بيشك، شاهد كاهش ادامهدار نرخ ارز در بازار خواهيم بود و اين احتمال كه دلار به كانال ۸۰ هزار تومان وارد شود، بسيار زياد است. كامران سلطانيزاده در گفتوگو با ايسنا، با اشاره به مذاكرات غيرمستقيم ميان ايران و امريكا كه در ابتداي هفته جاري در عمان برگزار شد و نقش آن در كاهش ريسكهاي سياسي و بهبود جو رواني حاكم بر بازار آزاد ارز گفت: با توجه به آغاز مذاكرات با طرف مقابل در عمان، همانطور كه قابل پيش بيني بود، شاهد كاهش شديد نرخ ارز در بازار آزاد بوديم؛ بهطوري كه عمده بازيگران بازار ارز در وضعيت فروش سريع ارز قرار گرفتند. وي ادامه داد: با توجه به ادامهدار بودن روند مذاكرات، بيشك، شاهد كاهش ادامهدار نرخ ارز در بازار خواهيم بود. بنابراين پيشنهاد ميشود كه در اين شرايط نوساني، مردم به صورت هيجاني وارد نشوند؛ چراكه هر گونه ورود و خريد ارز احتمال كاهش بيشتر در رزوهاي آينده را در پي خواهد داشت. رييس سابق كانون صرافان خاطرنشان كرد: اين احتمال كه ارز به كانالهاي ۸۰ هزار تومان وارد شود بسيار زياد است، با اين حال، اميدواريم شاهد ثبات قيمت در نرخ در نتيجه عرضه و تقاضا در بازار باشيم؛ چراكه بسياري از فعالين اقتصادي بيشتر از هرچيزي نياز به ثبات در بازار جهت تصميمگيري دارند. سلطانيزاده اظهار كرد: با اين حال، پيشبينيها حاكي از آن است كه اگر روند مذاكرات در دور دوم هم مثبت باشد شاهد كاهش مجدد نرخ ارز خواهيم بود و نتايج مذاكرات در جو عمومي و رواني اكثريت فعالين اقتصادي اثرات مطلوب خواهد داشت.
وي گفت: متاسفانه در سالهاي گذشته حجم وسيعي از سرمايهها از بخشهاي توليدي مسكن و فعاليتهاي اقتصادي به سمت ارز و طلا حركت كرد و عملا شاهد خروج سرمايه از بخشهاي مولد بوديم. اين رييس سابق كانون صرافان در پايان تصريح كرد: بايد انتظار داشت كه با افزايش جو مثبت در مذاكرات، سرمايههاي مردم از بخشهاي طلا و ارز به سمت ملك و ساير بازارهاي مالي با شيب ملايم حركت كند. هرچه سرمايههاي معاملهگران از بخشهاي غير سازنده مثل ارز و طلا بيشتر خارج شود بايد منتظر بود كه به بخشهاي سازنده و حتي مولد اقتصادي، بيشتر منتقل شود و شاهد پويايي در بخشهاي ديگر اقتصاد باشيم.
كاهش نرخ بيكاري در برنامه ششم توسعه طبق آخرين اطلاعات منتشر شده از سوي مركز آمار، نرخ بيكاري زنان ۱۵ ساله و بيشتر از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۲ به ترتيب ۱۷.۵، ۱۵.۶، ۱۶، ۱۵.۸، ۱۵ درصد و نرخ بيكاري مردان ۱۵ ساله و بيشتر در پنج سال مذكور به ترتيب ۹، ۸.۴، ۷.۹، ۷.۷ و ۶.۶ درصد است كه نشاندهنده كاهش ۲.۵ و ۲.۴ درصدي نسبت به سال ۱۳۹۸ است. براساس شاخصهاي برنامه ششم توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي كشور كه از سوي مركز آمار ايران منتشر شده است نسبت جمعيت كمتر از ۱۵ سال در سال ۱۳۹۸ (۲۴.۶)، در سال ۱۳۹۹ (۲۴.۶)، در سال ۱۴۰۰ (۳۰.۵)، در سال ۱۴۰۱ (۲۳.۵) و در سال ۱۴۰۲ (۲۳.۲) درصد است. همچنين نسبت جمعيت ۱۵ تا ۶۴ سال از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۲ به ترتيب ۶۹.۱، ۶۸.۹، ۶۹.۴، ۶۹.۹ و ۶۹.۶ درصد اعلام شده است كه نشاندهنده افزايش ۰.۸ درصدي نسبت به سال ۱۳۹۸ است. نسبت جمعيت ۶۵ سال و بيشتر از ديگر مواردي است كه در گزارش اين مركز به آن اشاره شده. بررسي دادهها نشان ميدهد نسبت جمعيت ۶۵ سال و بيشتر از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۲ افزايش ۰.۹ درصدي داشته بهطوريكه در سال ۱۳۹۸ (۶.۴)، در سال ۱۳۹۹ (۶.۵)، در سال ۱۴۰۰ (۶.۸)، در سال ۱۴۰۱ (۷) و در سال ۱۴۰۲ (۷.۳) درصد اعلام شده است. علاه بر موارد گفته شده در اين گزارش كه چندي پيش منتشر شد نرخ بيكاري جمعيت ۱۵ ساله و بيشتر مردان و زنان در بازه زماني گفته شده كاهش يافته است؛ بررسي دادهها نشان ميدهد نرخ بيكاري زنان ۱۵ ساله و بيشتر از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۲ به ترتيب ۱۷.۵، ۱۵.۶، ۱۶، ۱۵.۸، ۱۵ درصد و نرخ بيكاري مردان ۱۵ ساله و بيشتر در پنج سال مذكور به ترتيب ۹، ۸.۴، ۷.۹، ۷.۷ و ۶.۶ درصد كه نشاندهنده كاهش ۲.۵ و ۲.۴ درصدي نسبت به سال ۱۳۹۸ است.