صنعت برق سالانه ۳ ميليارد يورو سرمايه نياز دارد
نايبرييس هيات مديره انجمن صنفي نيروگاههاي ايران گفت: باتوجه به رشد مصرف برق حدود ۴ تا ۵ هزار مگاوات در سال بايد به ظرفيت توليد اضافه شود كه براي اين ميزان ۲.۵ تا ۳ ميليارد يورو سرمايهگذاري نياز است.
نايبرييس هيات مديره انجمن صنفي نيروگاههاي ايران گفت: باتوجه به رشد مصرف برق حدود ۴ تا ۵ هزار مگاوات در سال بايد به ظرفيت توليد اضافه شود كه براي اين ميزان ۲.۵ تا ۳ ميليارد يورو سرمايهگذاري نياز است.
عباس كريمي در گفتوگو با ايلنا، درباره تاثير نتايج مثبت مذاكرات بر توسعه و سرمايهگذاري در صنعت برق و نيروگاههاي كشور اظهار داشت: باتوجه به وضعيت تكنولوژي نيروگاهي كه يك تكنولوژي بهروز است و فارغ از اينكه قديمي و يا جديد باشندتعامل با سرمايهگذاران، سازندگان قطعات و تجهيزات نيروگاهي و يا سازندگان نيروگاهها تاثير مثبت دارد.
وي افزود: مشكلي كه در سالهاي اخير با آن درگير بودهايم اينكه به دليل عدم جذابيت سرمايهگذاري در بخش برق نيروگاهها بهرغم رشد سالانه حدود ۵ درصدي كه در برخي سالها بيشتر هم شده؛ توسعه چنداني در اين صنعت صورت نگرفته است. بنابراين اگر گشايش حاصل شود باتوجه به رشد مصرف برق و رشد توسعه صنعتي نياز است سرمايهگذاري بيشتري در حوزه توليد برق و احداث نيروگاه انجام شود. نايبرييس هيات مديره انجمن صنفي نيروگاههاي ايران گفت: ما در حال حاضر چه در بخش نيروگاه حرارتي و چه تجديدپذير نياز به سرمايهگذاري زيادي داريم كه طبيعتا امكان جذب همه اين سرمايه از داخل كشور فراهم نيست. به موازات اينكه بايد از نظر قيمت خريد انرژي از نيروگاهها تجديدنظر صورت بگيرد كه هزينهها توجيه اقتصادي و جذابيت داشته باشد، در كنار آن بايد سرمايهگذاراني باشند كه در بحث ورود تجهيزات، تكنولوژي و سرمايهگذاري اوليه براي احداث نيروگاه بهره ببريم. وي خاطرنشان كرد: اگر ترس ناشي از تحريمهاي بينالمللي و تحريمهاي امريكا نباشد و محدوديتها لغو و يا كاهش پيدا كند قطعا سرمايهگذاران ديگر كشورها علاقهمند به حضور و سرمايهگذاري در صنعت برق و احداث نيروگاه ايران هستند، حتي حوزه ساخت تجهيزات نيروگاههاي تجديدپذير براي سرمايهگذاري خارجي جذاب است.
كريمي توضيح داد: باتوجه به رشد مصرف برق حدود ۴ تا ۵ هزار مگاوات در سال بايد به ظرفيت توليد اضافه شود بخشي از نيروگاههاي كشور قديمي هستند و بايد به مرور از مدار خارج شوند، احداث هر كيلووات ساعت نيروگاه خورشيدي و يا سيكل تركيبي حدود ۵۰۰ يورو هزينه دارد يعني براي يك نيروگاه ۱۰۰۰ مگاواتي حدود ۵۰۰ ميليون يورو سرمايه نياز است بنابراين اگر بنا باشد سالانه ۵ هزار مگاوات نيروگاه وارد مدار كنيم ۲.۵ تا ۳ ميليارد يورو سرمايهگذاري نياز است، حجم ريالي اين سرمايه به قدري بالاست كه از داخل امكان تامين نداريم اما اگر گشايش حاصل شود ميتوان اين سرمايه را از چين و كشورهاي آسيايي و حتي اروپا و امريكا تامين كرد.
وي تاكيد كرد: بازار ايران بكر است و قابليت جذب سرمايهگذاري بالايي دارد و اينكه كدام كشور به حوزه صنعت برق كشور ما ورود كند بستگي به گشايش سياسي و جذابيت بازار ايران دارد. اگر گشايش سياسي اتفاق بيفتد براي همه كشورهايي كه علاقهمند به بازار ايران هستند امكان سرمايهگذاري وجود دارد.
نايب رييس هيات مديره انجمن صنفي نيروگاههاي ايران ادامه داد: در خصوص اينكه كدام كشور براي سرمايهگذاري در صنعت برق ايران حضور يايد تصميمگيرنده ما هستيم، ما به عنوان سرمايهپذير بايد تصميم بگيريم از چه تكنولوژي و از كدام كشور و شركت استفاده كنيم، تكنولوژي امريكا، كشورهاي اروپايي و در برخي موارد چين در حوزه نيروگاهي جزو تكنولوژيهاي برند جهان هستند، بر اساس نياز و برنامهها و يا پيشنهادهایی كه شركتها ميدهند تصميم ميگيريم كه با كدام شركت و كشور كار كنيم، در هر حال اگر از نظر سياسي گشايش شود همه كشورها علاقهمند به همكاري با ايران خواهند بود و ما ميتوانيم بهترين را انتخاب كنيم.
وي يادآور شد: سازندان اصلي صنعت نيروگاهي جهان ابتدا از شركتهاي امريكايي و يا آلماني مثل GE و يا زيمنس بودهاند، اگر فضاي همكاري شكل بگيرد ما ميتوانيم از هر شركتي كه پيشنهاد جذابتري داده و به صلاح باشد، استفاده كنيم، ضمن اينكه با گشايش سياسي و در يك بازار رقابتي و متنوع و وقتي برندها و تكنولوژيهاي مختلف در دسترس باشد قدرت چانهزني ما بيشتر ميشود.