لايحه حمايت از مشاركت، به شوراي شهر رسيد
پس از انجام پروژه‌هاي مشاركتي شهرآفتاب و بليت الكترونيك

لايحه حمايت از مشاركت، به شوراي شهر رسيد

۱۴۰۴/۰۱/۲۷ - ۰۱:۱۷:۳۸
|
کد خبر: ۳۳۹۹۶۲

در حالي كه چندي پيش مديرعامل سازمان سرمايه‌گذاري و مشاركت‌هاي مردمي شهرداري تهران از پررنگ شدن همكاري بخش خصوصي با شهرداري پايتخت در پروژه‌هاي مهم شهري خبر داد، روز گذشته (26 فروردين ماه) اعضاي شوراي شهر تهران، يك فوريت لايحه تشويق و حمايت از سرمايه‌گذاري و مشاركت در شهر تهران را تصويب كردند.

در حالي كه چندي پيش مديرعامل سازمان سرمايه‌گذاري و مشاركت‌هاي مردمي شهرداري تهران از پررنگ شدن همكاري بخش خصوصي با شهرداري پايتخت در پروژه‌هاي مهم شهري خبر داد، روز گذشته (26 فروردين ماه) اعضاي شوراي شهر تهران، يك فوريت لايحه تشويق و حمايت از سرمايه‌گذاري و مشاركت در شهر تهران را تصويب كردند.

بررسي‌ها نشان مي‌دهد كه تا دي ماه سال گذشته حدود 182 فرصت سرمايه‌گذاري در مناطق مختلف تهران شناسايي شدند كه در اين ميان 21 پروژه به مرحله انعقاد قرارداد رسيده‌اند، پروژه بليت الكترونيك، شهر آفتاب، هايپراستار باكري، بيمارستان آتيه۲، مجتمع صادقيه، شهربازي بسيج و... از پروژه‌هايي است كه ‌با مشاركت شهرداري تهران و بخش خصوصي انجام شده است. در اين ميان و با توجه به اينكه از سال 1401 با تصويب قانون درآمدهاي پايدار در مجلس، وضعيت حوزه سرمايه‌گذاري و جذب سرمايه بهتر شده است، مي‌توان به جلب مشاركت و سرمايه‌گذاري شهروندان و بخش خصوصي به عنوان راهي مناسب براي تامين منابع مالي شهرها نگاه كرد.

مهدي چمران، رييس شوراي شهر تهران با تأكيد بر اينكه شوراي شهر قصد تصويب طرحي در اين مورد را داشت، گفت: تا دير نشده اين لايحه بايد تصويب و اجرا شود و نبايد كار صوري و ظاهري باشد؛ ما با اين لايحه بايد مسير فرصت سرمايه‌گذاري را هموار كنيم.

چمران تأكيد كرد: ما با اين لايحه مي‌خواهيم موانع را براي سرمايه‌گذاران در حوزه شهري رفع كنيم.

 

كنترل تنش آبي با مديريت منابع

البته ديروز غير از تصويب يك فوريت لايحه تشويق و حمايت از سرمايه‌گذاري و مشاركت در شهر تهران، اعضاي شوراي شهر تهران به بحث درباره بحران آب در پايتخت پرداختند.

مهدي عباسي، عضو شوراي شهر با اشاره به تغيير اقليم و كمبود منابع آب و اثرگذاري آن بر فضاي سبز، اظهار كرد: هرچند اقدامات قابل توجه بوده اما تنش آبي نياز به اقدامات عاجل‌تر جهت آبياري كارآمد و مديريت منابع آبي دارد.

او افزود: راهكارهاي مختلفي در اين زمينه وجود دارد كه بخشي از آن توسط سازمان بوستان‌ها به بار نشسته و توزيع، انتقال و بازچرخاني آب براي توسعه فضاي سبز در دست اقدام است. اين عضو شوراي شهر با بيان اينكه از ظرفيت پيمانكاران براي حفظ فضاي سبز استفاده مي‌شود، تصريح كرد: پيمانكاران به منابع آبي دسترسي دارند و صرفه جويي در مصرف آب توسط اين پيمانكاران رعايت نمي‌شود بنابراين كاهش مصرف آب به عنوان يك ضرورت مورد تأكيد است تا فضاي سبز را در كنار حفظ منابع آبي شاهد باشيم. عباسي همچنين بيان كرد: اجراي برنامه‌هاي حوزه فضاي سبز براي مديريت تنش آبي مورد مطالبه است؛ بنابراين از سازمان بوستان‌ها درخواست داريم نسبت به آبياري كارآمد و مديريت منابع آبي اقدام و گزارش آن را ارايه كند. شهرداري تهران نيز نسبت به صرفه جويي در مصرف آب در مجموعه‌هاي مديريت شهري اقدام كند. او گفت: شهرداري تهران بايد نسبت به انتقال و بازچرخاني آب و ايجاد تصفيه خانه‌ها اقدامات لازم را انجام دهد.

 

تأمين تمام مخازن آب اضطراري

با ۱۰ همت

ديگر عضو شوراي شهر تهران درباره مشكلات مربوط به كمبود منابع آب پايتخت گفت: بيش از ۱۰ همت از سال ۱۳۹۹ به بعد براي تأمين مخازن آب اضطراري از سوي شركت آب و فاضلاب دريافت شده كه مي‌توانستند با اين رقم تمام مخازن را تأمين كنند.

به گزارش ايسنا، احمد صادقي اظهار كرد: تهران به عنوان پايتخت همواره در معرض خطر حوادث به خصوص زلزله بوده است و بايد تدابير ويژه‌اي براي بحران زلزله داشته باشيم. دفتر مشترك ايران و ژاپن تحقيقاتي انجام دادند كه تهران پس از زلزله تا سه روز آب داشته باشد.

او ادامه داد: طرح تأمين آب اضطراري به شورا ارايه شد و مخازن آب هزار ليتري به عنوان هدفي براي حفظ جان شهروندان در محلات پيش بيني شد تا بتوان آب آشاميدني، اورژانسي و آتش نشاني را تأمين كرد.

اين عضو شوراي شهر افزود: شهروندان در نزديكترين شعاع بايد به مخازن دسترسي داشته باشند و نياز سه ليتر در روز براي سه شبانه روز براي شهروندان بايد تأمين شود.

به گفته صادقي، شورا به آب و فاضلاب اجازه داد كه طرح را در تهران اجرايي كند و لايحه مرتبط را به شورا ارايه دهد و طي پنج سال مبالغ آن را در قبوض آب دريافت كند.

اين عضو شوراي شهر گفت: ۱۵ درصد مبالغ دريافتي از شهروندان در مصارف خانگي بايد صرف ايجاد اين مخازن مي‌شد و شوراي شهر تهران بر اساس مصوبه با اجراي طرح در سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ موافقت كرد؛ اما پس از گذشت ۶ سال از اين مصوبه، تنها ۲۰۱ مخزن تعبيه شده و كامل نشده است.

او ادامه داد: ۳۲ مخزن در سال ۱۴۰۰، ۱۴۲ مخزن در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ و ۲۷ مخزن در سال ۱۴۰۳ تأمين شده است. بيش از ۱۰ همت از سال ۱۳۹۹ به بعد براي تأمين اين مخازن دريافت شده كه مي‌توانستند با اين رقم تمام مخازن را تأمين كنند.

به گفته اين عضو شوراي شهر، آبفا پاسخگوي اين موضوع نيست و مشخص نيست منابع در اين حوزه هزينه شده يا در بخش‌هاي ديگر هزينه كرده‌اند؟ آبفا بايد تأمين منابع اجراي طرح آبرساني تهران، جبران كسري قيمت و ميزان هزينه كرد ايجاد مخازن به تفكيك سال‌هاي مالي را به شوراي شهر اعلام كند.

 

بررسي ترامواي پايتخت در حاشيه

در حاشيه جلسه ديروز شوراي شهر تهران، رييس شوراي شهر به سوالات خبرنگاران درباره مباحث مديريت شهري پاسخ داد، چمران با اشاره به اينكه هنوز مطالعات تست‌هاي تراموا به شورا نرسيده و ما خودمان از روند بازديد خواهيم كرد، گفت: به نظر مي‌رسد ناز چيني‌ها تمام شده و هماهنگي‌هايي صورت گرفته است.

چمران يادآور شد: قرار بود نماينده‌اي از سوي آقاي عارف به چين برود كه گفتند نيازي نيست و گروهي از چين به تهران خواهند آمد. ما انتظار داريم موارد مطرح شده اجرايي شود و بتوانيم واگن‌ها را داشته باشيم.

او همچنين تصريح كرد: خودكفايي و ايجاد اشتغال از تفاوت‌هاي ساخت واگن در چين و ايران است. ما به دنبال خريد خارجي نيستيم اما چون كمبود داريم بايد كمبودها جبران شود تا بتوانيم توليد را به مرحله خودكفايي برسانيم. به گفته رييس شوراي شهر تهران، سهم ۲ هزار واگن مصوبه مجلس كه سال ۹۲ تصويب شده و تاكنون عملياتي نشده، بايد كمبودها را جبران كند. چمران اظهار كرد: واگن‌سازي تهران اعلام كرده كه روزانه يك واگن و در طول سال ۳۶۵ واگن مي‌سازد. اگر واگن‌ها وارد شود و واگن‌هاي داخلي را نيز تحويل دهند، مي‌توانيم كمبودها را جبران كنيم. اگر موانع رفع مي‌شد، واگن‌ها ۶ ماه پيش وارد مي‌شد و ما حداقل ۶ ماه عقب افتاديم.