راه فرار دولت‌هاي آسيايي از تعرفه‌هاي امريكا

۱۴۰۴/۰۱/۳۰ - ۰۰:۴۸:۳۰
|
کد خبر: ۳۴۰۲۱۰

دولت‌هاي آسيايي در تلاش براي كاهش مازاد تجاري خود با واشنگتن و به اميد كاهش بار تعرفه‌هاي جديد وارداتي دولت ترامپ، خريد نفت و گاز بيشتر از امريكا را بررسي مي‌كنند.

دولت‌هاي آسيايي در تلاش براي كاهش مازاد تجاري خود با واشنگتن و به اميد كاهش بار تعرفه‌هاي جديد وارداتي دولت ترامپ، خريد نفت و گاز بيشتر از امريكا را بررسي مي‌كنند.

به گزارش ايسنا، بسياري از كشورهاي آسيايي، مازاد تجاري زيادي با امريكا دارند و همچنين واردكنندگان عمده انرژي هستند. تعرفه‌هاي ترامپ كه تا حدي متوقف شده، اقتصادها و بازارها را متزلزل كرده است. رويترز در گزارشي، برخي از اقداماتي را كه كشورهاي آسيايي براي تقويت خريد نفت و گاز امريكا در نظر دارند، بررسي كرده است. بهليل لاهاداليا، وزير انرژي اندونزي، سه‌شنبه هفته جاري به رسانه‌هاي محلي گفت: اندونزي افزايش واردات نفت خام و گاز مايع (ال‌پي‌جي) از امريكا به ميزان حدود ۱۰ ميليارد دلار را به عنوان بخشي از مذاكرات تعرفه‌هاي خود پيشنهاد خواهد كرد. باهليل گفت كه وزارت انرژي، افزايش سهميه واردات ال‌پي‌جي از امريكا و همچنين واردات بيشتر نفت خام از امريكا را براي كمك به رسيدن به اين هدف، توصيه كرده است. به گفته يك منبع دولتي كه مستقيما از اين پيشنهاد مطلع است و يكي از مديران پالايشگاه، پاكستان در حال بررسي واردات نفت خام از امريكا براي اولين بار براي جبران عدم تعادل تجاري است كه باعث افزايش تعرفه‌هاي امريكا شد. اين مدير پالايشگاه به رويترز گفت: ايده خريد نفت خام امريكا، معادل واردات فعلي نفت و محصولات پالايش شده پاكستان به ارزش حدود يك ميليارد دلار نفت است. چهار منبع دولتي و صنعتي گفتند: هند در حال بررسي پيشنهادي براي حذف ماليات بر واردات گاز طبيعي مايع (ال‌ان‌جي) از امريكا براي افزايش خريد و كمك به كاهش مازاد تجاري با واشنگتن است كه عامل نارضايتي رييس‌جمهور امريكا بوده است. اين كشور همچنين قصد دارد به ماليات بر واردات اتان و گاز مايع (ال‌پي‌جي) از امريكا، پايان دهد.

شركت «گيل اينديا» كه بزرگ‌ترين واردكننده (ال‌ان‌جي) هند است، مناقصه‌اي را براي خريد حداكثر ۲۶ درصد از سهام يك پروژه (ال‌ان‌جي) در امريكا همراه با يك قرارداد ۱۵ ساله واردات گاز، صادر كرده است. تايلند روز چهارشنبه اعلام كرد كه قصد دارد در پنج سال آينده، ال‌ان‌جي و اتان بيشتري از امريكا وارد كند. علاوه بر برنامه قبلي براي واردات سالانه يك ميليون تن ال‌ان‌جي به ارزش ۵۰۰ ميليون دلار از سال آينده كه تحت يك برنامه ۱۵ ساله آغاز مي‌شود، تايلند در نظر دارد قرارداد ديگري براي خريد بيش از يك ميليون تن ال‌ان‌جي امريكا طي پنج سال آينده منعقد كند.

وزير دارايي تايلند گفت كه تايلند همچنين قصد دارد طي چهار سال آينده، ۴۰۰ هزار تن اتان به ارزش ۱۰۰ ميليون دلار از امريكا وارد كند. ترامپ تحت فشار گسترده‌تر واشنگتن بر تجارت و تعرفه‌ها، از ژاپن، كره جنوبي و تايوان مي‌خواهد كه به پروژه صادرات گاز طبيعي ۴۴ ميليارد دلاري در آلاسكا ملحق شوند. هدف اين پروژه انتقال گاز به جنوب از شمال دورافتاده آلاسكا از طريق يك خط لوله ۴۴ ميليارد دلاري به طول ۱۳۰۰ كيلومتر است كه در قالب ال‌ان‌جي به ژاپن، كره جنوبي و تايوان و با دور زدن كانال پاناما ارسال مي‌شود. هيئتي از آلاسكا در اواخر مارس به ژاپن سفر كرد تا سياست‌گذاران را در جريان بگذارد و با حاميان احتمالي اين پروژه ملاقات كند. كاتسويا ناكانيشي، مدير اجرايي شركت ژاپني ميتسوبيشي مي‌گويد ممكن است سرمايه‌گذاري در پروژه ال‌ان‌جي آلاسكا را در نظر بگيرد، اما هر تصميمي گرفته شود، نياز به بررسي دقيق دارد. مقامات وزارت صنعت كره جنوبي در حال بررسي سفر به زودي به آلاسكا به عنوان بخشي از مذاكرات سطح كاري ميان امريكا و كره جنوبي براي اين پروژه هستند. شركت دولتي انرژي تايوان «سي پي سي كورپ»، ماه گذشته، توافقنامه‌اي را با شركت توسعه گاز آلاسكا براي خريد ال‌ان‌جي و سرمايه‌گذاري در اين پروژه امضا كرد؛ اقدامي كه لاي چينگ-ته، رييس‌جمهور تايوان، گفت كه امنيت انرژي جزيره را تضمين مي‌كند.