نفت ۲۰۰ ميليارد دلار سرمايه نياز دارد
رييس كميسيون انرژي اتاق بازرگاني ايران گفت: بيش از ۲۰۰ تا ۲۵۰ ميليارد دلار سرمايهگذاري نياز داريم تا بتوانيم نفت و گاز كشور را به يك حالت پايدار برسانيم.
رييس كميسيون انرژي اتاق بازرگاني ايران گفت: بيش از ۲۰۰ تا ۲۵۰ ميليارد دلار سرمايهگذاري نياز داريم تا بتوانيم نفت و گاز كشور را به يك حالت پايدار برسانيم.
آرش نجفي در گفتوگو با ايلنا، درباره تاثير توافق در مذاكرات مسقط بر جذب سرمايه و همچنين توسعه صنعت نفت و گاز كشور اظهار داشت: ما در سالهاي گذشته به دليل تحريمها از بسياري از تكنولوژي روز دنيا بيبهره و يا كمبهره بودهايم و در حال حاضر براي بهرهبرداري از منابع زيرزميني كشور و فشارافزايي مخازن گاز و احياي مخازن نفتي نياز به تكنولوژي جديد، امكانات روز و سرمايهگذاري جدي داريم.
وي افزود: ما بيش از ۲۰۰ تا ۲۵۰ ميليارد دلار سرمايهگذاري نياز داريم تا بتوانيم نفت و گاز كشور را به يك حالت پايدار برسانيم، براي انتقال انرژي به پالايشگاه و پتروشيمي و امكانات زيرساختي و امثال آن حتما به سرمايه نياز داريم.
رييس كميسيون انرژي اتاق بازرگاني ايران تصريح كرد: اكنون سرمايهگذاري در كشور ما فارغ از تحريم درگير ارتباطات بينالمللي است كه مستلزم تصويب كامل FATF است، باتوجه به اينكه هنوز ورود به اين ساز و كار مالي را نپذيرفتهايم باعث شده نتوانيم مبادلات مالي داشته باشيم و حتي در حوزههاي سرمايهگذاري كوچك نيز نميتوانيم منابع سرمايهاي خارج از كشور را جذب كنيم، در حالي كه قاعدتا هرگونه سرمايهگذاري در چارچوب روابط بانكي بينالمللي قانوني انجام ميشود، بنابراين نيازمند تعاملات بينالمللي هستيم.
وي بيان داشت: باتوجه به موافقت مقام معظم رهبري با اينكه فرايندهاي سرمايهگذاري توسط كشورهاي ديگر و حتي امريكا هم تحقق پيدا كند شرايط براي ايران تسهيل شده است، اكنون كشور امريكا در حوزه نفت پيش رو است و احتمالا اگر ما در تعامل اقتصادي با امريكا باشيم و كريدور اقتصادي بين دور كشور برقرار شود اين امكان را خواهيم داشت كه ضمن بهرهگيري از تكنولوژيها؛ از سرمايه اين كشور نيز در توسعه ميادين نفت و گاز كشور استفاده كنيم. همچنين ميتوانيم منابع سرمايهاي شركتهايي كه چندمليتي را بهكار بگيريم و خود را به شرايط پايدار موفق در حوزه نفت و گاز برسانيم.
نجفي خاطرنشان كرد: در هر حال آغاز فرايند سرمايهگذاري و بروز كردن روند فعاليتهاي اقتصادي و صنعتي كشور بستگي به روند، جنس و كيفيت توافقات با امريكا دارد، اميدواريم توافقات اصلي تا خرداد صورت بگيرد و ما تا آن زمان روي برخي اصول با امريكا توافق كنيم، ريزهكاري و مباحث فني كاري زمانبر است، همين كه شرايط روحيه تعامل بين تهران-واشنگتن فراهم شود باب مذاكرات اقتصادي فراهم خواهد شد و همين ميتواند همزمان با پيشبرد توافقات فني دو كشور رويكرد تعاملي شركتها و فعالان اقتصادي طرفين را به ارمغان بياورد و به موازات رايزنيهاي صنعتي نيز پيش برود.
وي گفت: يكي از ملزومات براي تسريع در روند بهبود شرايط اقتصادي در صورت توافق اين است كه ما مجبوريم FATF را به صورت جدي اجرايي كنيم علت اينكه تاكنون اين ساز و كار مالي را مصوب نميكرديم براي اين بود كه قابليت دور زدن تحريمها را از دست ندهيم، اكنون اگر FATF را بپذيريم و از تحريمها نيز خارج شويم مشكلي نداريم، دوم اينكه مدتهاست تمرين تعامل بينالمللي نداشتيم و سيستمهاي بانكي كشور با مكانيزمهاي بينالمللي كار نكردهاند، فعالان مالي و بخشهاي مختلف اقتصادي كشور به خصوص بانكها و موسسات مالي بايد بهطور جدي با آخرين دستاوردها، روشها و متدهاي مالي دنيا آشنا شوند و به بازار جهاني برگردند و بدانند با ابزارهاي مالي بينالمللي نوين دنيا كه تعريف شده چگونه كار كنند.