افزايش خودسرانه قيمت خودروهاي وارداتي ممنوع!
اخيرا شركتهاي واردكننده خودرو به بهانههاي مختلف درصدد افزايش قيمت محصولات بر آمدهاند و تعدادي با انتشار اطلاعيههايي قيمتهاي جديد محصولات را منتشر و حتي طرح فروشهايي را در قالب قيمتهاي جديد اعلام كردهاند.
اخيرا شركتهاي واردكننده خودرو به بهانههاي مختلف درصدد افزايش قيمت محصولات بر آمدهاند و تعدادي با انتشار اطلاعيههايي قيمتهاي جديد محصولات را منتشر و حتي طرح فروشهايي را در قالب قيمتهاي جديد اعلام كردهاند. اين در حالي است كه بايد هرگونه افزايش قيمت با تأييديه ستاد تنظيم بازار باشد. البته برخي از شركتها به مصوبه 730 شوراي رقابت مورخ 21 اسفند 1403 كه از آن تأكيد شده بود ديگر شوراي رقابت دخالتي در قيمتگذاري خودروهاي وارداتي نخواهد داشت استناد كرده و اقدام به اين افزايش قيمت خودسرانه محصولات خود كردهاند. به دنبال اين افزايش قيمتها فرهيدزاده رييس سازمان حمايت مصرفكنندگان و توليدكنندگان در نامهاي به تمامي شركتهاي واردكننده خودرو اعلام كرد كه كليه واردكنندگان خودروهاي سواري بنزيني و هيبريدي مكلفند قبل از هر گونه تعيين و تغيير قيمت گزارش لازم به همراه مستندات مربوطه را جهت بررسي كارشناسي به اين سازمان ارايه و پس از تاييد كارگروه تنظيم بازار عملياتي خواهد شد. حسين فرهيدزاده در نامهاي خطاب به تمامي شركتهايي كه نسبت به واردات خودرو اقدام ميكنند، گوشزد و تاكيد كرد كه هر چند خودروهاي وارداتي از شمول دستورالعمل تنظيم بازار خودروي سواري مستثني شدهاند، اما كليه واردكنندگان خودروهاي سواري بنزيني و هيبربدي مكلفند قبل از هرگونه تعيين و تغيير قيمت گزارش لازم به همراه مستندات مربوطه را جهت بررسي كارشناسي به اين سازمان ارايه و پس از تاييد كارگروه تنظيم بازار، اين موضوع عملياتي خواهد شد.
به گزارش ايسنا، در جلسه۷۳۰ شوراي رقابت در تاريخ ۲۰ اسفند ماه سال ۱۴۰۳، اعضاي شوراي رقابت پس از بحث و بررسي، با اتفاق آراء حاضرين، تصميم گرفته و مصوب كردند كه ديگر دخالتي در قيمتگذاري خودروهاي وارداتي نداشته باشد و خودروهاي وارداتي از شمول دستورالعمل تنظيم بازار خودروي سواري (مصوبه ۵۴۳ تاريخ ١١ بهمن ١٤٠١ و اصلاحات بعدي) مستثني باشد.
اين در حالي است كه به استناد اين مصوبه، گويي اين تصور براي شركتهاي واردكننده خودرو ايجاد شد كه در تعيين قيمت خودروهايي كه وارد ميكنند «مختارند »و ميتوانند هر زمان كه خواستند، قيمتها را تغيير دهند.
بر همين اساس دو روز پيش (پنجشنبه)، حسين فرهيدزاده، رييس سازمان حمايت مصرفكنندگان و توليدكنندگان در نامهاي خطاب به مديران عامل شركتهاي واردكننده خودرو اعم از ايرانخودرو، سايپا و ديگر شركتهاي خصوصي كه اقدام به واردات و فروش خودروهاي وارداتي ميكنند، بر تصميمات جلسه ستاد تنظيم بازار در خصوص خودروهاي سواري وارداتي اشاره و تاكيد كرد كه «پيرو تصميمات جلسه ۷۳۰ شوراي رقابت پيرامون اصلاح دستورالعمل شماره ۵۲۳ و مستثني كردن خودروهاي وارداتي از شمول دستورالعمل تنظيم بازار خودروي سواري، مطابق تصميمات جلسه ۱۷ فروردين ۱۴۰۴ ستاد تنظيم بازار، كليه واردكنندگان خودروهاي سواري بنزيني و هيبريدي، مكلفند پيش از هرگونه تعيين و تغيير قيمت، گزارش لازم به همراه مستندات مربوطه را جهت بررسي كارشناسي به سازمان حمايت ارايه و پس از تاييد كار گروه تنظيم بازار، اقدام به عملياتي كردن موضوع كنند.
وي همچنين تاكيد كرده است كه «عرضه خودروهاي مذكور، ميبايست از طريق سامانه شفاف مورد تاييد وزارت صنعت، معدن و تجارت انجام شود.»
بر همين اساس، اين معاون وزير صمت از مديران عامل شركتهاي مذكور خواسته تا اين شركتها مقرر كنند كه اقدامات آتي اعم از تعيين قيمت (ارايه اسناد و مدارك مثبته خودروهاي وارداتي پس از تكميل واردات و ترخيص از گمرك به اين سازمان براي بررسي و ارايه گزارش به كارگروه تنظيم بازار) و نحوه عرضه (عرضه در سامانه شفاف مورد تاييد وزارت صنعت، معدن و تجارت) خودروهاي وارداتي بنزيني و هيبريدي مطابق فرآيند تعريف شده در مصوبه مذكور صورت پذيرد. در انتهاي اين نامه، رييس سازمان حمايت به صراحت اعلام كرده كه طبيعتا مسووليت و تبعات هر گونه اقدام مغاير با مفاد مصوبه ياد شده، با شركت بوده و مستوجب پيگرد قانوني خواهد بود.