پیش بینی تولید ۱۱میلیون تن گندم در ۱۴۰۴ به دلیل خشکسالی

پیش بینی تولید ۱۱میلیون تن گندم در ۱۴۰۴ به دلیل خشکسالی

۱۴۰۴/۰۱/۳۱ - ۱۱:۰۰:۵۷
|
کد خبر: ۳۴۰۳۸۸

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران با اشاره به اینکه یکی از مشکلات معمول برداشت گندم، ریزش گندم در کمباین‌ها است، گفت: با وارد شدن کمباین‌های جدید، صنعت برداشت گندم کشور از لحاظ تعداد و کیفیت بهبود یافته و ریزش گندم کاهش یافته است.

به گزارش تسنیم، محمدرضا طلایی، مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در  روز ملی گندم و نان درباره وضعیت تولید گندم کشور در سال زراعی جاری ، اظهار داشت: بیش از 60 درصد کشت گندم در اراضی دیم قرار دارد، با توجه به اینکه گندم یک کشت پاییزه است و نیاز به بارندگی مناسب دارد؛ سیاست وزارت جهاد کشاورزی بر تولید گندم در مزارع دیم متمرکز است؛ طرح جهش تولید در دیمزارها امسال به سال پنجم خود رسیده است. 

وی افزود: این طرح هدف افزایش عملکرد در واحد سطح از طریق دادن تغذیه مناسب، اجرای مسائل فنی در مزرعه و تامین ماشین‌آلات با تسهیلات بانکی قرض‌الحسنه را دنبال می‌کند.

وی ادامه داد: «در این دو سال اخیر، یکی از عواملی که در خودکفایی گندم موثر بوده، افزایش عملکرد در مزارع دیم است. همچنین در این طرح، آموزش کشاورزان و تأمین امکانات صورت گرفته و بیماری‌ها و آفات نیز رصد شده‌اند. وزارت جهاد کشاورزی امسال نیز اقدامات مهمی در راستای همین طرح انجام داده است.»

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی در خصوص مشکلات برداشت گندم  با اشاره به اینکه یکی از مشکلات معمول در برداشت گندم، ریزش گندم در کمباین‌ها است، گفت: خوشبختانه با وارد شدن کمباین‌های جدید، صنعت برداشت گندم در کشور از لحاظ تعداد و کیفیت بهبود یافته است و ریزش گندم در کمباین‌ها کاهش یافته است.

ریزش گندم در مسیر حمل و نقل
وی تصریح کرد: در بحث حمل و نقل گندم، توصیه ما به مدیران جهاد کشاورزی این است که ماشین‌آلاتی که برای بارگیری گندم استفاده می‌شوند، استانداردها را رعایت کنند و اگر گندم در مسیرهای طولانی حمل می‌شود، از پوشش چادر برای جلوگیری از ریزش گندم استفاده شود.
طلایی افزود: چالش‌های حمل و نقل گندم همچنان وجود دارد، به خصوص در زمان برداشت که حجم زیادی از گندم باید جابه‌جا شود. امسال شرکت‌های حمل و نقل نیز آموزش دیده و ماشین‌آلات خود را تجهیز کرده‌اند. حمل و نقل ریلی نیز افزایش یافته و این روش به دلیل هزینه کمتر و وجود واگن‌های سرپوشیده، ریزش گندم را به حداقل می‌رساند.

پیش بینی تولید گندم سال زراعی جاری
وی در خصوص وضعیت پیش‌بینی تولید گندم نیز اظهار داشت: با توجه به خشکسالی، معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی پیش‌بینی کرده که میزان تولید گندم امسال به 11 میلیون تن برسد. البته در مناطق سردسیر، هنوز فرصت بارندگی وجود دارد که می‌تواند عملکرد گندم را افزایش دهد، اما در مناطق گرمسیر، عملکرد گندم همانطور که تاکنون بوده، ادامه خواهد داشت.

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی در پایان گفت: بارش‌های آسمانی یکی از عوامل مهم در تولید گندم است و با توجه به اینکه 60 درصد تولید گندم کشور در اراضی دیم است، امیدواریم که بارندگی‌های بیشتر به افزایش عملکرد کمک کند