
زیان ۱۶هزار میلیارد تومانی صندوقهای طلا در ۱ هفته
دادههای مرکز نظارت بر صندوقهای سرمایهگذاری سازمان بورس و اوراق بهادار نشان میدهد: در هفته گذشته (بازه زمانی ۲۲ تا ۲۸ فروردین سال ۱۴۰۴)، مجموع خالص ارزش دارایی صندوقهای طلا با ۱۶ همت افت به ۱۶۳ همت رسیده و افتی ۱۰ درصدی را تجربه کرده است.
به گزارش تسنیم، نرخ هر اونس طلا در بازارهای جهانی، در هفته گذشته، رشد 5 درصدی داشت. نرخ دلار هم در بازارهای داخلی افت خیره کننده 15.7 درصدی را تجربه کرد.
گواهی شمش طلا و سکه نیز به عنوان مهمترین داراییهای صندوقهای طلا در این بازه زمانی به ترتیب 7.4 و 8 درصد افت کردند.
رشد 5 درصدی نرخ هر اونس طلا
بررسی روند قیمت هر اونس طلا در بازار جهانی در بازه زمانی 22 تا 28 فروردین 1404 نشان میدهد این فلز گرانبها در این مدت با افزایشی محسوس همراه بوده است.
قیمت هر اونس طلا از 3175 دلار در روز 22 فروردین به 3336 دلار در 28 فروردین رسید که این افزایش معادل 5.07 درصد رشد در طول یک هفته است.
روند تغییرات به گونهای بود که پس از یک جهش قابل توجه در روز 23 فروردین، قیمت کمی کاهش یافت، اما در روزهای بعدی دوباره روند صعودی خود را ادامه داد و در نهایت به سطح بالای اولیه بازگشت.
این نوسانات کوتاهمدت، در چارچوب یک روند کلی افزایشی قابل تفسیر هستند. افزایش قیمت طلا در این دوره میتواند تحت تأثیر مجموعهای از عوامل اقتصادی و سیاسی قرار گرفته باشد.
از یک سو، احتمالا افزایش تنشهای ژئوپولیتیک – بهویژه در مناطق حساسی مانند خاورمیانه یا اروپای شرقی – نقش مهمی در هدایت سرمایهگذاران به سمت داراییهای امنی همچون طلا داشته است.
از سوی دیگر، گمانهزنیها درباره تغییرات در سیاستهای پولی فدرال رزرو آمریکا، بهویژه کاهش احتمالی نرخ بهره، میتواند جذابیت طلا را نسبت به دلار افزایش داده باشد.
همچنین، تضعیف نسبی دلار آمریکا در این بازه زمانی، طلا را برای خریداران غیردلاری مقرونبهصرفهتر کرده و به رشد تقاضای جهانی برای این فلز منجر شده است.
در نهایت، انتشار برخی دادههای نگرانکننده اقتصادی از اقتصادهای بزرگ، بهویژه آمریکا یا چین، ممکن است بر نگرانیهای مربوط به رشد اقتصادی دامن زده و تمایل به سرمایهگذاری در بازار طلا را افزایش داده باشد.
در مجموع، روند قیمت اونس در این هفته نشاندهنده واکنش بازارهای جهانی به نااطمینانیهای جهانی و جایگاه محکم طلا بهعنوان یک دارایی امن است.