معاون اول رييس‌جمهور:

براي پاسخگويي به مشكلات، اولويت‌هاي مقطعي و ضربتي خواهيم داشت

۱۴۰۴/۰۲/۰۱ - ۲۳:۳۹:۱۴
|
کد خبر: ۳۴۰۵۶۴

معاون اول رييس‌جمهور در نشست با «مديران كل حوزه وزارتي وزارتخانه‌ها و حوزه رياست دستگاه‌هاي اجرايي» كه به منظور ايجاد هماهنگي بين دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها برگزار شد با بيان اينكه اگرچه برنامه هفتم توسعه و برنامه‌مداري مبناي كار ماست، اما براي پاسخگويي به مشكلات، اولويت‌هاي مقطعي و ضربتي هم خواهيم داشت به رهنمودهاي اخير رهبر معظم انقلاب مبني بر پيگيري مصوبات اشاره كرد و گفت: بايد نظام جدي پيگيري و هماهنگي را طراحي كرد.

معاون اول رييس‌جمهور در نشست با «مديران كل حوزه وزارتي وزارتخانه‌ها و حوزه رياست دستگاه‌هاي اجرايي» كه به منظور ايجاد هماهنگي بين دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها برگزار شد با بيان اينكه اگرچه برنامه هفتم توسعه و برنامه‌مداري مبناي كار ماست، اما براي پاسخگويي به مشكلات، اولويت‌هاي مقطعي و ضربتي هم خواهيم داشت به رهنمودهاي اخير رهبر معظم انقلاب مبني بر پيگيري مصوبات اشاره كرد و گفت: بايد نظام جدي پيگيري و هماهنگي را طراحي كرد.

در اين نشست كه در «سالن شهيد بهشتي» رياست‌جمهوري برگزار شد، معاون اول رييس‌جمهور با گراميداشت روز «سعدي» شاعر بزرگ ايران زمين گفت: افتخار مي‌كنم كه در چنين روزي و در نخستين روز ماه دوم بهار با مديران راهبردي دستگاه‌ها ديدار مي‌كنم واميدوارم كه بتوانيم در سال جديد با تلاش، مجاهدت و جديت بيشتري در خدمت نظام باشيم.

معاون اول رييس‌جمهور در شروع سخنان خود در اين جلسه، به ضرورت برگزاري نشست با مديران كل حوزه وزارتي وزارتخانه‌ها و حوزه رياست دستگاه‌هاي اجرايي پرداخت وخطاب به حاضران گفت: در اين مقطع كه براي ساماندهي و حل مشكلات، در مواردي «سياست‌هاي ضربتي و مقطعي» داريم، ايجاد ارتباط بيشتر با روساي دفاتر دستگاه‌هاي اجرايي‌ براي ما اهميت بسيار زيادي دارد.

معاون اول رييس‌جمهورافزود: اگر چه مبناي كار دولت، برنامه هفتم توسعه و برنامه‌مداري است، اما در ميانه برنامه‌ها ممكن است اولويت‌هاي مقعطي داشته باشيم كه اگر انسجام و هماهنگي باشد كار به درستي انجام مي‌شود . وي در ادامه با بيان اينكه در سال‌هاي ابتداي پيروزي انقلاب، وزارتخانه‌ها و دستگاه‌ها قائم‌مقام داشتند كه طبق آن شيوه، نقش وزير، در امور داخلي وزارتخانه برعهده قائم مقام بود، گفت: اما با تفسير شوراي نگهبان كه مسووليت قابل تفويض نيست اين عنوان حذف شد و به صورتي نانوشته برعهده روساي دفتر قرار گرفت كه برخي وزرا بر آن نام مشاور مي‌گذارند، اما واقعيت اين است كه نقش روساي دفاتر نقشي موثر و كليدي است.

معاون اول رييس‌جمهور تصريح كرد: در دوره‌هايي، رييس دفتر نقش هماهنگ‌كننده دفتر وزير را داشت اما امروز به مراتب نقشي بالاتر و مهم‌تر دارد.

عارف افزود: واقعيت اين است كه ما در هر وزارتخانه دو وزير داريم وزيري كه وزير خارج از وزارتخانه است و كسي كه مسووليت وزير را در داخل دستگاه به عهده مي‌گيرد كه دومي، شما هستيد و اين نقشي است كه ما آن باور داريم و معتقديم كه نقش شما فقط نقش هماهنگي و پيگيري صرف نيست و اين در حالي است كه ما در پيگيري هم با مشكلاتي روبه‌رو هستيم و اين همان نكته‌اي است كه مقام معظم رهبري در جلسه مسوولان سه قوه تاكيد كردند كه «تنها تصميمات و برنامه‌هاي خوب كفايت نمي‌كند مشكل ما پيگيري است» كه در اين بخش هم نقش مهمي برعهده شماست، شما بايد نظام جدي پيگيري و هماهنگي را طراحي كنيد.

عارف در ادامه خاطرنشان كرد: راهبرد دولت چهاردهم «وفاق ملي»، هماهنگي و تفاهم با دستگاهاست و بحمدالله نتيجه‌اش تفاهم خوب با قوه قضاييه و ساير دستگاه‌هاست، ما معتقديم كه تمام مسائل بايد در فضايي صميمي و خوب حل شود، اين فضا اگر تنها در چارچوب ساختمان پاستور باشد و وقتي به دستگاه‌ها رسيد مثل سابق باشد كه با كوچك‌ترين مشكلي، دستگاه‌ها از يكديگر گلايه كنند كارپيش نمي‌رود.

وي با تاكيد بر اينكه اختلاف بين دستگاه‌ها بايد در چارچوب وفاق و تفاهم حل شود، ادامه داد: مسوول همه امور وزارتخانه وزير است و وزير در دستگاه خودش تقسيم كار مي‌كند، آن فردي كه فراتر از هماهنگي، بايد وظيفه بررسي پيشرفت، بهره‌وري و پيگيري امور را دارد، روساي دفاتر وزارتخانه‌ها و دستگاه‌ها هستند.

وي تاكيد كرد: بخشنامه‌ها و مقرره‌هاي مختلفي در دولت داريم و اين وظيفه شماست كه براي پيگيري آنها تلاش كنيد. شما بايد مشكلات را بگوييد و ما متكلم وحده نباشيم، شما نه تنها بايد درباره دستگاهي كه در آن فعاليت مي‌كنيد نظر بدهيد، بلكه اين وظيفه را داريد كه درباره دستگاه‌هايي كه نقش محوري دارند هم نظر بدهيد . معاون اول رييس‌جمهور در ادامه پاسخگويي به موقع و دقيق به مكاتبات و ماموريت‌هاي ابلاغي دولت را از وظايف مهم روساي دفتر وزارتخانه‌ها و دستگاه‌هاي اجرايي دانست و گفت: اگر پاسخي به مكاتبات از معاونت‌ها و بخش‌ها به دستتان مي‌رسد تا خودتان در آن مورد اقناع نشده‌ايد آن را به دولت نفرستيد، چون آغازگر پروسه‌اي طولاني و وقت‌گير است كه آخرش هم به نتيجه نمي‌رسد.

وي در ادامه، عدم دقت در پاسخگويي را باعث مشكلات بسياري در بخش‌هاي مختلف دانست و گفت: در خصوص مصوبات دولتي اگر چه ما ضرب‌الاجل كوتاه‌مدت نمي‌گذاريم، اما شما بايد با دقت و جديت پيگيري كنيد و اين تكليف تمام سال است و شما بايد با برنامه زمانبندي شده پيگيري كنيد، مبناي قطعي شما بايد اين باشد كه مصوبات با دقت اجرا شود. عارف با بيان اينكه، شما بايد اطلاعات دقيق، جامع و كافي را براي وزرا در حوزه‌هاي مختلف آماده كنيد تا آنها در كميسيون‌ها بتوانند اشراف كاملي داشته باشند، تعامل سازنده و هدفمند باساير دستگاه‌ها، وزارتخانه‌ها و نهادهاي حاكميتي را از جمله ماموريت‌هاي مهم روساي دفتر دانست و گفت: كشاندن اختلاف دستگاه‌ها به فضاي رسانه‌اي ممنوع است و مسائل و مشكلات بايد با گفت‌وگو حل شود، چه ايرادي دارد كه براي حل مشكل بين دو وزارتخانه، مسوولانش با هم بنشينيد و در فضايي صميمانه حرف بزنند.