پيش‌بيني هزينه ۶ ميليارد دلاري براي واردات بنزين
رييس شوراي اطلاع‌رساني دولت مطرح كرد

پيش‌بيني هزينه ۶ ميليارد دلاري براي واردات بنزين

۱۴۰۴/۰۲/۰۱ - ۲۳:۴۵:۰۵
|
کد خبر: ۳۴۰۵۷۱

رييس شوراي اطلاع‌رساني دولت گفت: در سال گذشته حدود ۴ ميليارد دلار براي واردات بنزين هزينه شد و پيش‌بيني مي‌شود اين رقم در سال جاري به ۶ ميليارد دلار برسد.

رييس شوراي اطلاع‌رساني دولت گفت: در سال گذشته حدود ۴ ميليارد دلار براي واردات بنزين هزينه شد و پيش‌بيني مي‌شود اين رقم در سال جاري به ۶ ميليارد دلار برسد.

الياس حضرتي در مراسم جشنواره شهيد رجايي با اشاره به هزينه‌هاي سنگين واردات انرژي اظهار كرد: اگر روند فعلي ادامه پيدا كند، سال آينده اين رقم احتمالا به ۸ ميليارد دلار خواهد رسيد. اين در حالي است كه براي واردات كالاهاي اساسي نيز حدود ۱۵ ميليارد دلار هزينه شده است. با چنين شرايطي، هيچ راهي جز مديريت مصرف براي كنترل ناترازي‌هاي موجود نداريم.

وي با تأكيد بر نقش حياتي اقناع عمومي و شفاف‌سازي عملكرد دولت، اولويت مديريت مصرف انرژي را مساله‌اي حياتي براي عبور از بحران ناترازي دانست و گفت: در جنگ روايت‌ها قرار داريم؛ در زمانه‌اي زندگي مي‌كنيم كه اگر ما سكوت كنيم، حقيقت جاي خود را به تحريف مي‌دهد. روايت‌هاي دقيق، شفاف و صادقانه از عملكرد دستگاه‌ها نه‌تنها ضرورتي ارتباطي بلكه ضرورتي براي بقاء اعتماد عمومي است.

او با بيان اينكه گفت‌وگو با مردم بايد بر پايه حقيقت و نه شعار باشد، اظهار كرد: مردم امروز باهوش‌تر و حساس‌تر از هميشه هستند و عملكرد دولت را نه از زبان مسوولان، بلكه از تأثير آن در زندگي روزمره خود ارزيابي مي‌كنند. امروز هر شهروند مي‌تواند تصوير دولت را بسازد يا آن را زير سوال ببرد؛ در چنين شرايطي، شفافيت عملكردي اهميت مضاعف پيدا مي‌كند .

رييس شوراي اطلاع‌رساني دولت با اشاره به موضوع ناترازي در حوزه انرژي به عنوان يكي از چالش‌هاي جدي كشور اظهار كرد: ناترازي برق و گاز كه امروز با آن روبه‌رو هستيم، حاصل مصرف بي‌رويه و نبود بهينه‌سازي است. ما نمي‌توانيم تنها با افزايش توليد اين شكاف را پر كنيم؛ بلكه اولويت اصلي ما بايد صرفه‌جويي و مديريت مصرف باشد. وي با اشاره به برنامه دولت براي مديريت مصرف تصريح كرد: كنترل ناترازي‌ها از برق و گاز آغاز مي‌شود و هر زمان كه طرح‌هاي دولت نهايي شود، با جزييات كامل اطلاع‌رساني خواهد شد. اما آنچه مسلم است، آن است كه بدون مشاركت مردم و تغيير الگوي مصرف، اين مسير به موفقيت نخواهد رسيد. حضرتي همچنين در پاسخ به برخي انتقادها درباره استفاده از ابزار قيمت براي صرفه‌جويي در حوزه انرژي گفت: بايد صادقانه بپرسيم كه اگر از ابزار قيمت استفاده نكنيم، مسير ادامه وضعيت فعلي چه خواهد بود؟ مصرف بي‌رويه، اتلاف منابع و رشد ناترازي‌ها؟ راه اصلاح از مشاركت مردمي، فرهنگسازي و در كنار آن، استفاده از ابزارهاي موثر اقتصادي مي‌گذرد. حضرتي با اشاره به ضرورت ديالوگ با جامعه گفت: زمان اطلاع‌رساني‌هاي يك‌طرفه به پايان رسيده است. بايد با مردم گفت‌وگو كنيم، آنان را در تصميم‌سازي‌ها مشاركت بدهيم و با روايت‌هاي درست و شفاف، همراهي جامعه را براي عبور از چالش‌هاي بزرگي مانند بحران انرژي جلب كنيم.