مديرعامل توانير:

۲،۵ برابر تركيه و پرتغال مصرف برق داريم

۱۴۰۴/۰۲/۰۲ - ۰۰:۰۲:۳۰
|
کد خبر: ۳۴۰۵۷۳

مديرعامل توانير گفت: ميزان مصرف برق در بخش ساختماني نشان مي‌دهد كه ميزان مصرف سوخت و انرژي ۵ برابر كشورهاي مشابه است و همچنين در بخش سرانه ٢.۵ برابر با كشورهايي مانند تركيه و پرتغال مصرف داريم.

مديرعامل توانير گفت: ميزان مصرف برق در بخش ساختماني نشان مي‌دهد كه ميزان مصرف سوخت و انرژي ۵ برابر كشورهاي مشابه است و همچنين در بخش سرانه ٢.۵ برابر با كشورهايي مانند تركيه و پرتغال مصرف داريم. به گزارش ايلنا، مصطفي رجبي مشهدي، مديرعامل توانير در همايش جشنواره شهيد رجايي با بيان اينكه در مديريت مصرف در بخش اداري يك شاخص مهم داريم مبني بر اينكه به ازاي چه ميزان مصرف انرژي چقدر كالا و خدمات توليد كرديم، اظهار داشت: طبق شاخص‌هايي در ايران مصرف در سه دهه گذشته از ١٣٠ به ٢٢٧ رسيده است و اين شاخص ٧۵ درصد رشد مصرف را نشان مي‌دهد و در بخش غيرمولد هم ميزان مصرف مي‌كنيم. وي ادامه داد: ميزان مصرف برق در بخش ساختماني نشان مي‌دهد كه ميزان مصرف سوخت و انرژي ۵ برابر كشورهاي مشابه است و همچنين در بخش سرانه ٢.۵ برابر با كشورهايي مانند تركيه و پرتغال مصرف داريم. مديرعامل توانير با اشاره به ظرفيت نيروگاهي براي تامين انرژي كشور گفت: تا سال ١۴٠٢ براي پاسخ به ميزان مصرف انرژي بايد ٣٠ واحد نيروگاهي را هر سال مي‌ساختيم اما الان براي پاسخ به تقاضاي و نياز سالانه باشد ۴۵ واحد نيروگاه ساخته شود. ۶۵٠٠ مگاوات به تقاضا اضافه شده و بايد اين ميزان رشد را پاسخ بدهيم و همين باعث شده ناترازي‌ داشته باشيم. رجبي مشهدي افزود: اما در ناترازي‌ زمستان، توان نيروگاه داريم اما سوخت براي توليد نداريم و در واقع ميزان سرمايه‌گذاري به ميزان مصرف انجام نشده و همين باعث ناترازي‌ انرژي شده و الان شاهد ناتراري سنگين هستيم. وي با اشاره به افزايش ميزان مصرف برق اظهار داشت: ميزان مصرف ۴۵ تا ۵٠ هزار مگاوات در تابستان و مرداد ماه به ٧٠ الي ٨٠ هزار مگاوات افزايش پيدا مي‌كند و امسال هم با خشكسالي مواجه هستيم بنابراين نيروگاه برق آبي را محدود مي‌كند. مديرعامل توانير ادامه داد: براي بهبود وضعيت ١۴ مگاپروژه تعريف شده كه در راستاي اجراي آن اسكالر ۵ هزار مگاوات تجديد پذير خواهيم داشت كه بخشي از آن را مي‌توان تابستان امسال استفاده كرد. وي افزود: طبق مصوبه هيات وزيران بايد ٣٠ درصد مصرف در ساعات اداري كاهش پيدا كند و ساير ساعات اين مقدار بايد ۶٠ درصد كاهش پيدا كند. شاهد افزايش 35 هزار مگاواتي نياز مصرف برق شبكه با ورود بارهاي گرمايشي تابستان هستيم و در خوزستان در تابستان مصرف برق ٣ برابر مي‌شود.

رجبي مشهدي افزود: در ايران ٣٢٠٠ مگاوات در ادارات برای سرمايش استفاده مي‌كنند و مصرف كولر ايران بيشتر از ٧ كشور غرب آسيا و مصر است در حالي كه جمعيت كشوري مانند مصر ١١٠ ميليون نفر است.

وي تاكيد كرد: نظارت بر استفاده از ماينر در ادارات جدي است و در بحث مصرف خانگي هم ماينرها منجر به افزايش مصرف برق مي‌شود. روش‌هاي مخفيانه براي استفاده از ماينر وجود دارد و ديده شده ماينر را چال مي‌كنند و در اعماق چاه از آن استفاده مي‌كنند و بايد از اين پديده جلوگيري كنيم.