ارتقاي سواد مالي و برنامههاي نرم افزاري در بورس
حسن رضاييپور، دبيركل كانون كارگزاران بورس و اوراق بهادار با بيان اينكه صنعت كارگزاري نقطه اتصال سرمايهگذاران با بازار سرمايه است، گفت: ما تنوع زيادي در نهادهاي مالي داريم، از اين رو، كانون كارگزاران نقش قابل توجهي در اين ميان دارد.
حسن رضاييپور، دبيركل كانون كارگزاران بورس و اوراق بهادار با بيان اينكه صنعت كارگزاري نقطه اتصال سرمايهگذاران با بازار سرمايه است، گفت: ما تنوع زيادي در نهادهاي مالي داريم، از اين رو، كانون كارگزاران نقش قابل توجهي در اين ميان دارد.
او با اشاره به برنامههاي اين كانون براي افزايش خدمات بهتر به مشتريان كارگزاري در سال جديد و مديريت جديد افزود: هدف اول كانون كارگزاران در دوره جديد، ارتقاي نرمافزارها و دانشاي تي است كه توسط كارگروههاي كانون پيگيري خواهد شد.
رضاييپور، ادامه داد: لازمه ارايه خدمات بهتر به مشتريان، اتصال بازارهاي ديگر مانند، پول و بيمه به بازار سرمايه است، كه اين ارتباط از طريق ابزارهاي بانكي برقرار خواهد شد. از اين رو دعوت از شركتهاي نرم افزاري فينتك براي اتصال به بازار سرمايه در برنامههاي اين كانون قرار گرفته است.
او، ارتقاي سواد مالي را يكي ديگر از برنامههاي كانون كارگزاران براي ارايه خدمات بهتر به مشتريان ذكر كرد و گفت: نبود سواد مالي ميان تصميمگيران بازار سرمايه و مديران مالي و همچنين اشراف نداشتن به ابزارهاي موجود در بازار، يكي از مشكلاتي است كه با آن دست و پنجه نرم ميكنيم.
به گفته رضاييپور، كانون كارگزاران بورس و اوراق بهادار، با هدف ارتقاي ارايه خدمات به مشتريان كارگزاريها، قصد دارد برنامههاي آموزشي و سواد مالي ويژه براي تصميمگيران اقتصادي، اعضاي هياتمديره ناشران و وزارتخانهها برگزار كند.
او، در عين حال، به تجربه ايجاد كارتهاي بانكي كه توسط برخي كارگزاريها ايجاد شده و توانسته اتصال ميان بازارهاي مختلف را فراهم كند، گفت: با وجود برخي محدوديتها از سوي بانك مركزي، در تلاش هستيم با همكاري سازمان بورس راهحلهايي براي رفع موانع انديشه كنيم و اين مسير را توسعه دهيم.
رضاييپور با تأكيد بر اهميت ارتقاء سواد مالي در ميان سرمايهگذاران و تصميمگيران اقتصادي كشور، گفت: برنامههاي آموزشي متعددي در دست اجرا است و در ماههاي آينده شاهد اثر آن در سطح تصميمگيري اقتصادي كشور خواهيم بود.
دبيركل كانون كارگزاران بورس و اوراق بهادار در در ادامه اين نشست، در پاسخ به پرسشي درباره برنامههاي آينده اين نهاد، گفت: با توجه به ابلاغ برنامههاي مصوب شده از سوي هياتمديره، تمركز اصلي بر ايجاد تنوع درآمدي براي كارگزاريها و همكاران اين حوزه خواهد بود.
او با بيان اينكه در سالهاي اخير به دليل ركود حاكم بر بازار، بسياري از كارگزاريها فرصت توسعه و رشد را از دست دادهاند، افزود: درآمد اين شركتها عمدتا به كارمزد محدود شده و اين امر توان توسعه آنها را كاهش داده است.
رضاييپور بيان كرد: برنامههايي مانند توسعه خدمات ارزش افزوده، ايجاد زيرساختهاي نرمافزاري و ارايه خدمات جانبي به مشتريان، از جمله رويكردهايي است كه به منظور تنوع بخشي به دنبال آن هستيم.
رضاييپور در بخشي ديگر از سخنان خود با اشاره به موضوع توكنايز كردن داراييها گفت: مقدمات اين طرح در حال آمادهسازي است و دستورالعملهاي مربوطه نيز توسط سازمان بورس در حال تدوين است. كانون كارگزاران به عنوان بازوي اجرايي، با تكيه بر دانش متخصصان خود، آماده ورود به اين حوزه و ارايه خدمات نوين در بازار سرمايه است.
او، در ادامه بر اهميت جلوگيري از خروج سرمايه از بازار سرمايه تأكيد كرد و افزود: از طريق اين اقدامات، سعي داريم جذابيت بيشتري براي سرمايهگذاري در اين بازار ايجاد كنيم.
به گفته رضاييپور، آموزش نهادهاي مالي به منظور جذب سرمايهگذاري خارجي در دستور كار كانون قرار گرفته است و بهزودي برنامههاي آموزشي و اطلاعرساني در اين زمينه به فعالان بازار ارايه خواهد شد.
او، با مروري بر وضعيت صنعت كارگزاري در پنج سال گذشته، بهويژه سال اخير، گفت: اين دوره يكي از سختترين بازههاي زماني براي كارگزاريها بود؛ از يكسو شاهد هجمههاي نهادي به اين صنعت بوديم و از سوي ديگر، ميزان خروج نقدينگي از صنعت به حدود ۷ هزار ميليارد تومان رسيد كه فشار زيادي بر شركتهاي كارگزاري وارد كرد.
دبيركل كانون كارگزاران بورس و اوراق بهادار ادامه داد: درآمد اين شركتها كاهش يافته و برخي منابع نيز در صندوق توسعه بازار دپو شده بود. اكنون بايد منتظر صورتهاي مالي شركتها در سامانه كدال باشيم تا تصوير شفافتري از وضعيت ارايه شود.
رضاييپور در بخش ديگري از صحبتهايش ضمن تأكيد بر لزوم اصلاحات زيرساختي و مقرراتي در حوزه كارگزاري، گفت: مسووليت تدوين مقررات و توسعه زيرساختها با سازمان بورس است، اما كانون نيز نقش موثري در پيگيري منافع اعضاي خود دارد. معاونت حقوقي كانون در اين زمينه فعالانه عمل كرده و موفق شده است برخي دستورالعملهاي سازمان را كه ممكن بود به زيان كارگزاريها باشد، اصلاح يا متوقف كند.
او؛ از اقدامات كانون براي توسعه نرمافزارهاي تخصصي در صنعت كارگزاري خبر داد و افزود: در حال حاضر شركت نرمافزارهاي ارايهكننده محدود به چند شركت است. برنامه ما اين است كه اين خدمات را گسترش دهيم و به شركتهاي نرمافزاري كمك كنيم تا توان ارايه خدمات خود را ارتقا دهند و با شركتهاي تازه همكاري داشته باشيم.