دوربين‌هاي شهر در حال بازگشت به مدار

شورا به طرح‌هاي موضعي معماري خيابان انقلاب و وليعصر ورود كرد

۱۴۰۴/۰۲/۰۳ - ۰۱:۲۵:۱۶
|
کد خبر: ۳۴۰۷۰۴

در جلسه روز گذشته شوراي شهر تهران (2 ارديبهشت ماه) اعضا پس از بررسي اصلاحات فرآيندهاي كميسيون ماده پنج، برخي بندهاي اصلاحي را با حداكثر آراي موافق به تصويب رساندند، همچنين لايحه اعمال تخفيف عوارض را براي بررسي بيشتر به كميسيون تخصصي ارجاع دادند.

در جلسه روز گذشته شوراي شهر تهران (2 ارديبهشت ماه) اعضا پس از بررسي اصلاحات فرآيندهاي كميسيون ماده پنج، برخي بندهاي اصلاحي را با حداكثر آراي موافق به تصويب رساندند، همچنين لايحه اعمال تخفيف عوارض را براي بررسي بيشتر به كميسيون تخصصي ارجاع دادند.

معاون شهرسازي و معماري شهرداري تهران كه در جلسه علني شوراي شهر حضور داشت درباره لايحه انتظام بخشي فرآيند كميسيون ماده پنج اظهار كرد: ۱۲۰ وظيفه در اين راستا تعيين شده و اگر قرار بر بررسي طرح‌هاي موضوعي و موضعي در شوراي شهر باشد، بايد كل جلسات شورا را به اين طرح‌ها اختصاص داد. حميدرضا صارمي ادامه داد: در حال حاضر طرح‌هاي موضعي براي خيابان انقلاب و وليعصر وجود دارد كه در حال رسيدگي است. صارمي افزود: در اين سه سال مديريت شهري دوره ششم ۹۰ طرح موضوعي و موضعي رسيدگي شده و اگر مي‌خواستيم تمام اين موارد را به شورا بياوريم، بايد كل جلسات را به آن اختصاص مي‌داديم. وقتي مي‌خواهيم خيابان‌ها را تغيير كاربري دهيم، در طرح تفصيلي شهر اثر گذار خواهد بود؛ بنابراين بايد در شوراي شهر به تصويب برسد و سپس به كميسيون برود. به گفته معاون شهرسازي و معماري شهرداري تهران، اين تجربه موفقي بوده و كميسيون ماده پنج هم استقبال كرده است. طرح‌هاي موضعي كن، اسلام‌آباد و مواردي از اين قبيل در شورا بررسي شده و بعد از آن به كميسيون رفته است. او در ادامه با اشاره به لايحه اعمال تخفيف عوارض گفت: اگر فرد پولش را اول سال به بانك بگذارد چندين درصد سود مي‌گيرد و بعد آخر سال و روزهاي آخر پول عوارض شهرداري تهران را مي‌دهد و اين در حالي است كه براي اجراي پروژه‌ها در ابتداي سال به پول نياز داريم و پيشنهاد مي‌شود كه طبقات اضافه‌اي كه بر اساس رأي كميسيون ماده ۵ ساخته مي‌شود، مشمول تخفيف شود.

 

افزايش سرعت اجراي پروژه‌ها

با اعمال تخفيف عوارض

محمد آخوندي، رييس كميسيون برنامه و بودجه شوراي شهر تهران با بيان اينكه شهرداري تهران جدولي ارايه كرده است كه براساس آن ميزان تخفيف از ابتدا تا انتهاي سال مشخص شده است، گفت: آنها پيشنهاد كردند براي پرداخت عوارض در دو ماه ابتدايي سال ۳۰ درصد تخفيف در نظر بگيرند. آخوندي افزود: بر اساس اين لايحه قرار شده است تا در دو ماه اول ۳۰ درصد باشد و بعد از آن ميزان تخفيف‌ها به مرور كاهش يابد به گونه‌اي كه در اسفندماه تنها ۱۵ درصد تخفيف براي پرداخت عوارض در نظر گرفته است. او با بيان اينكه ميانگين تخفيف حدود ۲۲.۵ درصد در طول سال خواهد بود و اين درحالي است كه تخفيفات شامل عوارض آتش نشاني و حمل و نقل ريلي نخواهد شد، گفت: با اين لايحه مي‌خواهيم زمينه‌اي را براي پرداخت نقدي و ابتداي سال فراهم كنيم. مهدي چمران، رييس شوراي شهر تهران هم با بيان اينكه آمارها نشان مي‌دهد كه هفته آخر اسفند ماه با پرداخت عوارض مردمي حدود ۳۰ درصد از بودجه شهرداري تهران محقق مي‌شود، افزود: اين در حالي است كه شهرداري تهران براي اجراي پروژه‌هاي خود در ابتداي سال نيازمند اعتبار و بودجه است و در طول سال شهرداري بدون پول مي‌ماند و مجبور است كه از بانك براي اجراي پروژه‌هايش وام بگيرد.

 

ضرورت توجه به محيط زيست

در ادامه جلسه ديروز، رييس كميسيون سلامت، محيط زيست و خدمات شهري شوراي شهر تهران گفت: برخي مديران مي‌گويند موضوع محيط زيست براي پيشرفت نكردن كشورهاي جهان سومي است؛ ‌اي كاش مديران ابتدا درخصوص اهميت محيط زيست موضوعاتي را ياد بگيرند.

مهدي پيرهادي اظهار كرد: بحران‌هاي زيادي را در خصوص زمين شاهد هستيم؛ دفن زباله، عدم پايش آلودگي خاك، ورود آب‌هاي آلوده به زمين، حفاري‌ها و گودهاي متعدد مثل شن چاله‌ها، پديده فرونشست، تغييرات آب و هوايي و تاثيرات آن در زمين و استفاده از پلاستيك به عنوان خطري براي زمين از اين موارد هستند. او ادامه داد: كار ۱۰۰۰ خانه محيط زيست هم آغاز شده و اميدواريم بتوانند براي حفظ زمين به خوبي مسائل مرتبط با محيط زيست را آموزش دهند. پيرهادي اضافه كرد: توجه به مجموعه شهر سالم بسيار اهميت دارد و بايد به كمبودها توجه شود چرا كه در برخي از درمانگاه‌ها مشكلات و كمبودهايي وجود دارد. مسوولان خانه سلامت هم سال‌هاست درگير برخي از مسائل كاري و محدوديت‌هايشان شده‌اند؛ آنها نمي‌توانند جايشان را عوض كنند و انتخاب ديگري هم ندارند.

خريد دوربين‌هاي هوشمند

موضوع ديگري كه در صحن علني شوراي شهر تهران مطرح شد بحث بازگشت دوربين‌هاي شهر به مدار است، رييس شوراي شهر تهران در اين زمينه گفت: هوشمندسازي دوربين‌ها در پايتخت در حال انجام است؛ بسياري از دوربين‌ها در حال بازگشت به مدار هستند و دوربين‌هايي نيز خريداري شده است. چمران اضافه كرد: براي خودروهاي پلاك شهرستان نيز تصميماتي براي بهبود شرايط گرفته شد كه مورد اعتراض واقع شد؛ ما نگفته بوديم اتومبيل‌هاي شهرستان به تهران نيايند و فقط گفتيم اگر مي‌آيند رقم بيشتري بپردازند. او ادامه داد: اين موضوع در مشهد هم وجود دارد و ورود به محدوده براي پلاك‌هاي ديگر هزينه‌بر است. در اين خصوص شلوغ كردند و برداشت ديگري داشتند كه مدنظرمان نبود. رييس شوراي شهر تهران درباره عملكرد فاوا در راستاي هوشمندسازي عنوان كرد: مديرعامل فاوا اين قول را داده كه هر چه نياز داريم را عملي كنند و خوشبختانه به همين صورت بوده است. به گفته چمران، فاوا مركزي است كه از متخصصان استفاده مي‌كند و با استفاده از توانمندي‌هايشان هوشمندسازي را پيگيري مي‌كنند. آنها سيستم‌هاي برخط شهرداري را هماهنگ مي‌كنند؛ البته اختلالاتي به دليل حمله سنگين رخ داده بود و براي جلوگيري از نفوذ دسترسي‌ها را محدود كرده‌اند.