هند برنده جنگ تعرفههاي وارداتي ترامپ و چين شد
اپل و گوگل به دليل تعرفههاي وارداتي امريكا بر چين و ويتنام تصميم گرفتهاند توليد آيفون و موبايلهاي پيكسل را به هندوستان منتقل كنند.
اپل و گوگل به دليل تعرفههاي وارداتي امريكا بر چين و ويتنام تصميم گرفتهاند توليد آيفون و موبايلهاي پيكسل را به هندوستان منتقل كنند. به گزارش مهر به نقل از رويترز، اپل تصميم دارد تا پايان ۲۰۲۶ ميلادي بيشتر آيفونهايي كه در امريكا فروخته ميشود را در هند بسازد و به همين دليل سعي دارد با اجراي هرچه سريعتر اين برنامهها از تعرفههاي وارداتي سنگيني كه براي چين وضع شده خود را نجات دهد .به گفته يك منبع آگاه، اين شركت بزرگ امريكايي براي دستيابي به هدف خود مشغول مذاكره با دو پيمانكار يعني فاكسكان و تاتا است. اپل سالانه در امريكا بيش از ۶۰ ميليون آيفون ميفروشد كه هم اكنون حدود ۸۰ درصد آنها در چين ساخته ميشوند. نارندا مودي نخست وزير هند در سالهاي اخير اين كشور را به عنوان يك هاب مونتاژ موبايل ترويج كرده است. اما وضع ماليات بيشتر بر واردات قطعات موبايل در هندوستان درمقايسه با كشورهاي ديگر سبب شده توليد اين كالا در اين كشور همچنان براي شركتها گران باشد. قيمت آيفونهايي كه در هند توليد ميشوند پنج تا ۸ درصد بيشتر از چين است و گاهي اوقات اين تفاوت قيمت به ۱۰ درصد ميرسد. در اين ميان اپل توليد موبايل در هندوستان را افزايش داده تا از تعرفههاي وارداتي دونالد ترامپ بر چين اجتناب كند و ۶۰۰ تن آيفون به ارزش دو ميليارد دلار را همراه هواپيما از هند به امريكا منتقل كرده است.
تعرفههاي وارداتي امريكا گوگل را هم گرفتار كرد
از سوي ديگر نشريه فون آرنا در گزارشي نوشت هرچند اعمال تعرفههاي وارداتي دولت امريكا بهطور موقت متوقف شده اما اين بدان معنا نيست كه شركتهاي امريكايي تلاشي براي تغيير در زنجيره تامين ذخاير خود نميكنند تا از تعرفههاي وارداتي ۱۰ درصدي كه هم اكنون در سراسر جهان اجرا ميشود، اجتناب كنند. البته قرار است تعرفههاي وارداتي نيمه رساناها به امريكا نيز به زودي اعلام شود. در كنار اپل، گوگل نيز با چالش تعرفهها دست و پنجه نرم ميكند. طي چند سال اخير اين زيرمجموعه آلافت توليد موبايل پيكسل را به ويتنام و هند منتقل كرده بود. اما نشريه اكونوميك تايمز اعلام كرد گوگل تصميم دارد توليد موبايل هايش را از ويتنام خارج و در هند انجام دهد زيرا برخي از دستگاههاي پيكسل قرار است به امريكا وارد شوند. براي همين منظور اين شركت امريكايي مشغول مذاكره با فاكسكان و ديكسون تكنولوژي درباره تغيير مكان توليد برخي مدلهاي پيكسل به هندوستان است. همچنين گوگل با برخي تامين كنندگان درباره ساخت قطعاتي مانند شارژر، حسگرهاي اثر انگشت، باتري و غير در هندوستان مذاكره كرده است. هم اكنون بيشتر قطعاتي كه در نسخه مختلف پيكسل به كار ميروند، به اين كشور وارد ميشوند. دليل اين امر تعرفه متقابل ۴۶ درصدي متقابل واردات از ويتنام به امريكا است كه هم اكنون بهطور موقت متوقف شده است. تعرفه متقابل واردات امريكا بر هند ۲۶ درصد است. هم اكنون هيچ كس حتي دونالد ترامپ نيز نميداند جنجال تعرفههاي وارداتي چه پيامدهايي خواهد داشت.