ايران در رتبه سوم گردشگران تركيه قرار گرفت

۱۴۰۴/۰۲/۰۷ - ۰۲:۱۱:۵۹
|
کد خبر: ۳۴۱۰۸۰

وزير فرهنگ و گردشگري تركيه در ديدار با وزير ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي اعلام كرد ايران در رتبه سوم گردشگران ورودي به تركيه قرار دارد و صالحي اميري هم پيشنهاد كرد كارت بانكي مشتركي طراحي شود تا گردشگران ايراني بدون حمل پول نقد از خدمات گردشگري در تركيه بهره‌مند شوند. 

وزير فرهنگ و گردشگري تركيه در ديدار با وزير ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي اعلام كرد ايران در رتبه سوم گردشگران ورودي به تركيه قرار دارد و صالحي اميري هم پيشنهاد كرد كارت بانكي مشتركي طراحي شود تا گردشگران ايراني بدون حمل پول نقد از خدمات گردشگري در تركيه بهره‌مند شوند. 

به گزارش ايسنا، در حاشيه اجلاس وزراي گردشگري كشورهاي عضو اكو، سيدرضا صالحي‌اميري ـ وزير ميراث‌فرهنگي، گردشگري و صنايع‌دستي ـ شنبه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ با مهمت نوري ارسوي ـ وزير فرهنگ و گردشگري تركيه ـ ديدار كرد. طرفين بر ضرورت بازنگري در سياست‌هاي فرهنگي و توسعه همكاري‌هاي گردشگري ميان دو كشور تأكيد كردند. صالحي‌اميري در اين ديدار با اشاره به پيوندهاي تاريخي و فرهنگي عميق ايران و تركيه يادآور شد: روابط دو كشور ريشه‌اي عميق در تاريخ دارند و سياست‌هاي فرهنگي، همواره يكي از اركان اين روابط بوده است.

 وزير ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي با اشاره به اهميت همكاري‌هاي گردشگري، گفت: در سال ۲۰۲۴، بيش از سه ميليون و پانصد هزار گردشگر ايراني به تركيه سفر كرده‌اند و تركيه مقصد نخست ايرانيان در ميان ۱۵۰ كشور دنيا است. اين امر نشان‌دهنده پيوندهاي عميق فرهنگي، زيرساختي و جغرافيايي دو ملت است. صالحي اميري اظهار كرد: براي تسهيل سفر گردشگران، پيشنهاد مي‌كنم كارت بانكي مشتركي طراحي شود تا گردشگران ايراني بدون حمل پول نقد بتوانند از خدمات گردشگري در تركيه بهره‌مند شوند. همچنين تشكيل مجدد كميته مشترك فرهنگي در تبريز و ساير شهرها و تدوين مانيفستي جديد براي توسعه گردشگري ميان دو كشور، ضرورت دارد. صالحي‌اميري گفت: ايران آماده جذب سرمايه‌گذاري‌هاي گردشگري به‌ويژه از تركيه است.

 در اين راستا بسته‌هاي ويژه سرمايه‌گذاري با مشوق‌هاي متعدد و معافيت‌هاي مالياتي در حوزه هتل‌سازي و زيرساخت‌هاي گردشگري آماده شده است. 

همچنين با توجه به انتخاب ۲۲۴ نقطه ساحلي براي توسعه گردشگري، فرصت‌هاي بي‌نظيري براي سرمايه‌گذاري فراهم شده است. وي در ادامه بر لزوم همكاري‌هاي رسانه‌اي ميان دو كشور تأكيد كرد و گفت: براي تحكيم بيشتر روابط فرهنگي و گردشگري، ضروري است كه دو كشور از ظرفيت‌هاي رسانه‌اي و فضاي مجازي بهره‌برداري كنند. 

معرفي متقابل جاذبه‌هاي گردشگري از طريق رسانه‌هاي ملي و شبكه‌هاي اجتماعي، مي‌تواند شناخت عميق‌تري را ميان ملت‌ها ايجاد كند و پل‌هاي ارتباطي بيشتري در راستاي توسعه گردشگري مشترك بسازد. صالحي‌اميري از وزير فرهنگ و گردشگري تركيه براي سفر رسمي به ايران و حضور در نشست‌هاي تخصصي گردشگري و نمايشگاه‌هاي مشترك گردشگري و سرمايه‌گذاري در تهران، تبريز، شيراز و اصفهان دعوت كرد و گفت: ما به دنبال ساخت پلي مستحكم‌تر ميان فرهنگ و گردشگري دو كشور هستيم. مهمت نوري ارسوي، وزير فرهنگ و گردشگري تركيه نيز در اين ديدار گفت: ايران و تركيه داراي اشتراكات فرهنگي و اقتصادي عميقي هستند و تعميق اين همكاري‌ها به نفع دو ملت خواهد بود. وزير فرهنگ و گردشگري تركيه افزود: در چهارماه نخست سال ۲۰۲۵ ميلادي، بسياري از گردشگران ايراني وارد تركيه شده‌اند و ايران در رتبه سوم گردشگران ورودي به تركيه قرار دارد. 

ارسوي با استقبال از پيشنهادهاي مطرح شده از سوي وزير ميراث‌ فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي ايران، اظهار كرد: آماده‌ايم نشست‌هاي تخصصي گردشگري و فرهنگي را در شهر تبريز برگزار كنيم و همچنين با معرفي متقابل جاذبه‌هاي گردشگري دو كشور در رسانه‌هاي ملي و شبكه‌هاي اجتماعي، شناخت متقابل را افزايش بدهيم. او ادامه داد: يكي از آرزوهاي ما، توسعه سرمايه‌گذاري‌هاي مشترك در حوزه گردشگري است. همچنين برگزاري دو نمايشگاه بزرگ گردشگري و فرصت‌هاي سرمايه‌گذاري در تهران و استانبول، گامي بلند براي تحكيم روابط فرهنگي و اقتصادي ميان ايران و تركيه خواهد بود. وزير فرهنگ و گردشگري تركيه براي سفر به ايران در آينده نزديك تمايل نشان داد و گفت: براي برگزاري نشست‌هاي سرمايه‌گذاري و توسعه پروژه‌هاي مشترك آماده هستيم و اميدواريم اين روند به شكل عملياتي پيگيري شود.