معماي الپاليتو؛ نفت ايران به ونزوئلا ميرسد؟
ابتداي دولت سيزدهم قراردادي مبني بر بازسازي دو پالايشگاه فرا سرزميني درازبكستان منعقد شدتا راهگشاي تحريمهاي نفتي باشد، اما اصل ماجرا سهامدار شدن ايران در ونزوئلا است كه فراموش شده است.
ابتداي دولت سيزدهم قراردادي مبني بر بازسازي دو پالايشگاه فرا سرزميني درازبكستان منعقد شدتا راهگشاي تحريمهاي نفتي باشد، اما اصل ماجرا سهامدار شدن ايران در ونزوئلا است كه فراموش شده است. به گزارش مهر، ابتداي دولت سيزدهم بود كه در حاشيه نشست پيمان شانگهاي، قراردادي مبني بر بازسازي دو پالايشگاه فرا سرزميني در ازبكستان منعقد شد. اين به معناي ساخت پالايشگاه در ازبكستان است تا شايد راهگشاي تحريمها باشد و از اين طريق بتوانيم فرآوردههاي نفتي خود را بدون سد راهي به كشورهاي ديگر صادر كنيم. اما اين مساله تنها بخشي از ماجراست و بخش اصلي ماجرا سهامدار شدن ايران در كشور ديگر است كه براي مدت زماني است اين مساله به دست فراموشي سپرده شده است.
محمدرضا ميرتاج الديني نماينده وقت مجلس شوراي اسلامي و عضو كميسيون برنامه بودجه و محاسبات مجلس شوراي اسلامي از اقدام وزارت نفت ايران براي انعقاد قرارداد با دو كشور ونزوئلا و اروگوئه و در جهت راهاندازي پالايشگاههاي فراسرزميني و انتقال خوراك به اين پالايشگاهها و سهامدار شدن در آنها و همچنين انتقال خدمات فني - مهندسي به آنها خبر داد.
وي افزود: از حيث پالايشگاهسازي و حوزه پتروشيمي هم داراي بنيه مناسبي هستيم و در اين زمينهها به پيشرفته مناسبي رسيدهايم و ميتوانيم از اين فرصت پيش آمده استفاده كنيم؛ هماكنون كه پالايشگاههاي فرا سرزميني ايجاد شده است ما به بازارهاي جديدي اقتصادي براي انتقال نفت و تكنولوژي ميرسيم و اين امر فرصتهاي شغلي زيادي را براي تحصيلكردگان ما در حوزه انرژي ايجاد ميكند.
با وجود آنكه ونزوئلا نيز همانند ايران از تحريمهاي نفتي برخوردار است اما اين موضوع ميتوانست روزنهاي براي تضمين فروش نفت و سهامدار شدن ما از اين پالايشگاه باشد كه درآمدزايي خوبي براي كشور هم به دنبال داشت چرا كه ميتوان آن را به نوعي دور زدن تحريمها هم در نظر گرفت. رضا پديدار، ساخت و توسعه پالايشگاه در خارج از كشور به صورت مشاركتي ميتواند صادرات نفت ايران را حتي در دوران تحريم ضمانت كند.