كاهش ۴۵ درصدي حجم آب نيروگاه‌هاي برقابي

۱۴۰۴/۰۲/۰۹ - ۰۰:۵۷:۳۹
|
کد خبر: ۳۴۱۳۱۱

بر اساس آمار ارايه شده خشكسالي و كاهش حدود ۴۵ درصدي ذخاير آب نيروگاه‌هاي برقابي علت ناتواني نيروگاه‌هاي برقابي در توليد برق است كه اين موضوع در ايام پيك خود را بيشتر نشان مي‌دهد.

بر اساس آمار ارايه شده خشكسالي و كاهش حدود ۴۵ درصدي ذخاير آب نيروگاه‌هاي برقابي علت ناتواني نيروگاه‌هاي برقابي در توليد برق است كه اين موضوع در ايام پيك خود را بيشتر نشان مي‌دهد.

به گزارش مهر، بر اساس داده‌هاي هواشناسي ارديبهشت امسال گرم‌ترين ارديبهشت نيم قرن اخير است و اين گرماي زودهنگام رشد ۸ درصدي را به دنبال داشته به‌طوري كه براي تمامي استان‌ها جز استان‌تهران جداول زمانبندي قطعي برق منتشر شده است. به عبارتي كم آبي در كشور ما تاثير مستقيمي بر توليد برق دارد.

اسفند سال گذشته بود كه شرايط آبي كشور را وخيم اعلام كردند و حتي برخي سدها به گل نشسته بود، اين كم آبي گويا ادامه دارد و ذخاير سدها آن‌طور كه بايد و شايد امكان توليد برق ندارند، با توجه به اينكه نيروگاه‌هاي برقابي بين ۱۰ تا ۱۵ درصد برق كشور را تامين مي‌كند، اما به‌دليل كم‌بارشي، اين سهم هم‌اكنون به ۵ درصد هم نمي‌رسد و آن‌طور كه پيش از اين هم عيسي بزرگ‌زاده، سخنگوي صنعت آب در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به بارش‌هاي اخير و تاثير آن بر توليد برق در ماه‌هاي آتي گفت: اصلي‌ترين زنجيره نيروگاه‌هاي برق آبي حوزه كارون است كه اگر همين روند ادامه داشته باشد، كاهش ۴۰ درصدي توليد برق از اين نيروگاه‌ها را خواهيم داشت.

بر اساس آمار ارايه شده خشكسالي و كاهش حدود ۴۵ درصدي ذخاير آب نيروگاه‌هاي برقابي علت ناتواني نيروگاه‌هاي برقابي در توليد برق است در حالي كه اين نيروگاه‌ها به‌طور متوسط تنها ۵ درصد برق كشور را تامين مي‌كنند، در پيك تابستان سال‌هاي گذشته اين عدد به ۱۰ تا ۱۵ درصد رسيده است. اما امسال و در حال حاضر بيش از ۵۰ درصد ظرفيت توليد برقابي‌ها به دليل ذخيره‌سازي براي ماه‌هاي گرم‌تر سال در تير و مرداد مورد استفاده قرار نگرفته است.

اما شايد براي بسياري اين سوال وجود داشته باشد كه كدام بخش در اولويت تامين برق نيروگاه‌هاي برق آبي قرار مي‌گيرد كه در پاسخ به آن بايد گفت، اولويت اول سدهاي برقابي تامين آب شرب، كشاورزي، صنعت و محيط‌زيست است و توليد برق در اولويت دوم قرار دارد. اما چند سد كارون ۳، كارون ۴، مسجدسليمان و رودبار صرفا براي تامين برق استفاده مي‌شوند. بيش از ۷۵ درصد برق توليدي نيروگاه‌هاي برقابي كشور از حوضه كارون بزرگ تامين مي‌شود، اما متاسفانه اين حوضه امسال ۳۴ درصد آورد آبي كمتري نسبت به سال گذشته داشته است. اگرچه برنامه‌ريزي بهره‌برداري از اين نيروگاه‌هاي برقابي به صورت سالانه انجام مي‌شود و درحال حاضر ۱۲ هزار و ۲۲۵ مگاوات ظرفيت نصب شده نيروگاه‌هاي برقابي در كشور وجود دارد كه پيش بيني مي‌شود با مديريت همزمان آب و برق امكان استفاده حداكثري از اين نيروگاه‌ها را در اوج پيك يعني تير و مرداد تا ۱۰ هزار مگاوات داشته باشيم و در غير اين صورت با توجه به مصرف لجام گسيخته برق از ابتداي بهار بايد در انتظار خاموشي‌هاي متمادي باشيم. بر اساس اين گزارش در صورتي كه برنامه‌هاي مديريت مصرف در پيش گرفته نشود در تابستان و اوج مصرف برق آن‌گونه كه وزير نيرو گفته است شاهد ناترازي ۲۴ هزار مگاواتي برق خواهيم بود.