بازار سرمايه محل تعارض منافع است
حجتاله صيدي، رييس سازمان بورس و اوراق بهادار، در هزارمين جلسه هياتمديره سازمان بورس و اوراق بهادار كه با حضور همه اعضا و تعدادي از مقامات اين سازمان برگزار شد، با تشكر از مديران سابق اين نهاد، به بررسي دستاوردهاي نهاد ناظر بازار سرمايه درسالهاي گذشته و همچنين برنامههاي آينده سازمان بورس براي تقويت بازار سرمايه پرداخت.
حجتاله صيدي، رييس سازمان بورس و اوراق بهادار، در هزارمين جلسه هياتمديره سازمان بورس و اوراق بهادار كه با حضور همه اعضا و تعدادي از مقامات اين سازمان برگزار شد، با تشكر از مديران سابق اين نهاد، به بررسي دستاوردهاي نهاد ناظر بازار سرمايه درسالهاي گذشته و همچنين برنامههاي آينده سازمان بورس براي تقويت بازار سرمايه پرداخت.
حجتاله صيدي، در آغاز سخنان خود، در هزارمين نشست هياتمديره سازمان بورس و اوراق بهادار، ضمن ابراز همدردي با مردم بندرعباس و حادثهديدگان از سانحه آتشسوزي بندر شهيد رجايي و عرض تسليت به بازماندگان حادثه و مردم ايران. ابراز اميدواري كرد با تلاش مسوولان و همدلي مردم، آلام مردم مصيبديده هرچه زودتر بهبود يابد.
صيدي در ادامه اين جلسه گفت: هزارمين جلسه هياتمديره، به عنوان يك نقطه عطف در تاريخ سازمان بورس محسوب ميشود. اين جلسه فرصتي براي بررسي دستاوردهاي مهم و برنامههاي آينده در مسير توسعه بازار سرمايه است. او افزود: يكي از بزرگترين دستاوردهاي اين دوره، افزايش شفافيت و رشد بازار سرمايه است؛ چنانكه با بهرهبرداري از ابزارهاي نوين مالي، توانستهايم فضاي سرمايهگذاري را براي سرمايهگذاران حرفهاي و خرد فراهم كنيم.
صيدي درباره موضوعات مورد بررسي در جلسات هياتمديره سازمان بورس، توضيح داد: بيشتر جلسات حول محورهاي اصلي تشكيل سرمايه، چگونگي حمايت از سهامداران از طريق نظارت و افزايش كارايي بازار برگزار ميشود.
او افزود: همچنين براي احقاق حقوق سهامداران، بحث و بررسيهاي كارشناسي زيادي در مورد تمام موضوعات، اعم از عرضهها، باز و بسته شدن نمادها و ابطال معاملات صورت ميگيرد.
رييس سازمان بورس با تأكيد بر لزوم توجه به حقوق سهامداران و سرمايهگذاران گفت: بازار سرمايه محل تعارض منافع است؛ به همين دليل ايجاد تعادل بين ذينفعان بازار بسيار دشوار است. تلاش سازمان بورس اين است كه در جايگاه درست خود و با ديدگاهي عدالتمحور، توازن و تعادل را در اين بين برقرار كند.
رييس سازمان بورس در ادامه با اشاره به برنامههاي اين سازمان براي حمايت از سهامداران و تقويت بازار، گفت: حمايت از حقوق سهامداران، بهويژه سهامداران خرد، همواره جزو اولويتهاي سازمان بورس بوده است.
صيدي تاكيد كرد: ما همواره در تلاش هستيم تا بازار سرمايه به عنوان يك ركن اصلي براي تأمين مالي پروژههاي بزرگ اقتصادي و زيرساختهاي كشور عمل كند.
صيدي با اشاره به اينكه توسعه نهادها به كاهش ريسك بازار ميانجامد، گفت: براي حفظ منافع بازار سرمايه، بايد كارايي بازار ارتقا يابد و اين امر يكي از مهمترين مباحث مطرح شده در جلسات هياتمديره سازمان بورس و اوراق بهادار است.
او توضيح داد: اين موضوع باعث افزايش شفافيت بازار، كاهش ريسك سرمايهگذاران، دستيابي به اطلاعات بيشتر و از بين بردن عدمتقارن اطلاعاتي بين سرمايهگذاران و سهامداران است كه بخشي از آن در گرو بخشنامهها و آييننامههاست و بخش ديگري در اختيار نظام فناوري اطلاعات.
رييس سازمان بورس توضيح داد: ريزساختارهايي مانند حجم مبنا و دامنه نوسان، از جمله مباحث مطرحشده در جلسات متعدد هياتمديره جديد سازمان بودهاند.
او افزود: در اين زمينه نظرات كارشناسي از داخل و خارج سازمان بورس دريافت و بررسي شده و در نهايت با هدف ايجاد تعادل بلندمدت و با در نظر گرفتن ملاحظات و شرايط، به حفظ دامنه نوسان در سطح فعلي، كه حدود ۲۰ سال قدمت دارد، تصميم گرفته شد.
صيدي با تاكيد بر پويايي تصميمگيري در سازمان بورس گفت: هر زمان كه احساس كنيم ريسك بازار كمتر شده، موضوعات مورد مطالعه و بررسي مجدد قرار خواهند گرفت و مطابق با شرايط روز تصميمهاي جديدي خواهيم گرفت.
رييس سازمان بورس ادامه داد: پويايي و استحكام ساختار بازار در گرو به حداقل رسيدن نوسانات است.
او افزود: ثبات در تصميمگيري در خصوص ريزساختارهايي مانند حجم مبنا، دامنه نوسان و ساير سياستگذاريها از اهميت زيادي برخوردار است. به همين دليل در مورد ريزساختارها تصميمگيريها به صورت پويا صورت خواهد گرفت.
رييس سازمان بورس تاكيد كرد: تكتك اعضاي هياتمديره جز ارتقاي كارايي بازار و حفظ منابع سهامداران دغدغه ديگري ندارند.
او گفت: بر اين اساس تمام بخشهاي سازمان بورس، پويا و فعال عمل كرده و با رصد و جمعآوري كامل اطلاعات و اخبار، موضوعات مهم را براي بررسي به هياتمديره منتقل ميكنند و اين مسائل با دقت در هياتمديره بررسي ميشود. صيدي در پايان با تأكيد بر اهميت نقش تمام بازيگران بازار سرمايه، اعم از سهامداران حقيقي، حقوقي، نهادها و اركان، ابراز اميدواري كرد؛ در سال ۱۴۰۴ شاهد بازاري بزرگتر، پوياتر موفقتر و با بازده بالاتر باشيم و بتوانيم در تشكيل سرمايه و سرمايهگذاري در توليد، نقش موثري را ايفا كنيم.